nicht gewusstDit naar aanleiding van een opmerking van Rabobank Topman Herman Wijffels die volgens de NOS “Wijffels ontkent dat hij ooit iets heeft geweten over het dopinggebruik binnen de Rabo-ploeg wielrenners” ..

Dat zal wel waar zijn, maar het is niet voldoende.

 

Toen ik een paar jaar geleden naar de directie RABO schreef dat ze moesten ophouden met miljoenen aan sportsubsidie te geven, omdat:
–De RABO er is bank-klanten service te verlenen. We zijn in de business van bankieren en niet in de sport
–Al die miljoenen gaan af van de winst, en geef die aan de rechtmatige eigenaar: de aandeelhouder.
–of maak je diensten goedkoper en verleen een goedkopere service aan je klanten.

Wat ik me  herinner van hun antwoord is dat ze net lief voor kun klanten wilden zijn zodat die naar het fietsen konden kijken. Zie NOS-bericht

—–
Maar nog erger dan de (privé) Rabo,  is dat het wel duidelijk is  dat overheidsgeld/belastinggeld naar voetbalclubs gaat. En dat terwijl er op de zorg gekort wordt!

Vanuit de EU wordt er nu een officieel onderzoek gedaan naar subsidies die voetbalclubs hebben ontvangen.  Dat mocht zelfs van de Eu niet!!!

Behalve als je dat onderdanig vraagt! ZIE:“Brussels launches probe

5 REACTIES

 1. Al die multinationals hebben maar 1 ding voor ogen en dat is dat de sportteams die zij sponsoren MOETEN winnen. Alleen dan komt nl. hun logo van het winnende team op de voorpaginas van de MSM. Het heeft met sport niets meer te maken. Het gesponsorde geld MOET terugverdiend worden. En wat is mooier dan de zg. gratis reclame van het logo van het winnende team op alle voorpagina;s.

  Daarbij is alles geoorloofd en mij maak je niet wijs dat al die doping en dat gepush niet uit die hoek komt.

  Alles is door en door corrupt en verrot tot op het bot. Er telt maar 1 ding in deze wereld van de afgelopen 20 jaar en dat is GELD. Kan het niet in geld uitgedrukt worden dan is het per definitie waardeloos.

  Grotere intellectuele armoede is niet denkbaar.

  Alles moet tegenwoordig wijken voor financieel gewin. Zelfs hele volkeren offeren we ervoor op. Kunst en cultuur? Levert het niets op? Afschaffen dan is de algemene gedachte.

  Wordt nog leuk met al die oudjes straks die niets bijdragen en alleen maar kosten.

 2. Sponsoring is gewoon een vorm van reclame en zo bezien dus een (mogelijk) verantwoorde kost, indien het inderdaad leidt tot meer klanten en daarmee tot schaalvoordelen waardoor hetzij de aandeelhouders, hetzij de klanten (onder de vorm van verlaagde prijzen), hetzij beide groepen erop vooruitgaan. Zo bezien heb ik dus niets tegen sponsoring door een privebedrijf, aangezien ik steeds van leverancier (bv. “leverancier van bankdiensten”) kan veranderen. Bij een overheid die het van mij afgeperste geld verkwist aan voetbal ligt dit anders omdat ik die moeilijker kan boycotten.
  Maar net zoals niet elke reclame effecief is, is sponsoring soms ook niet slim uitgedokterd. Sponsoring van een team heeft als nadeel dat een slechte prestatie dan afstraalt op de eigen organisatie dus een kwalitatief goede bank zou dan kunnen leiden onder het slechte wielrennen of voetballen van de gesponsorde personen. Daarom is het veel nuttiger een evenement te sponsoren, dan ben je als Mecenas facilitator van “het gebeuren”, wat het publiek hopelijk op prijs stelt en is je lot niet verbonden aan de prestatie van een of andere speler die je niet in de hand hebt. Je kan dus beter een Rabo-tour bekostigen (zoiets als een Heineken-cup maar dan op gebied van wielrennen) dan een Rabo-ploeg.
  Het heeft als bijkomend voordeel dat een antipathie jegens een speler (die desnoods goed is maar die het publiek niet zo mag) ook niet op je afstraalt. Het prive-leven van een topgolfer als Tiger Woods zal niet snel negatief afstralen op de sponsor van een golf-event maar misschien wel op wie hemzelf sponsorde.
  Natuurlijk, als de hele sport verziekt is en zowat elke speler uit elk team doping gebruikt dan zal ook een “Rabo-tour” een negatieve uitstraling hebben naar de sponsor van het evenement.

 3. De RABO is een particuliere bank en als je als klant niet tevreden bent dan ga je toch naar een andere bank? Ze moeten helemaal niks.
  Het is een stukje PR budget om een sportclub te sponsoren die voluit in de camera’s staat, betere reclame hadden ze niet kunnen maken. Maar ja, in de concurrentie met anderen die ook om het leven doping e.d. gebruiken win je die Tour niet. Iemand die de tour wint, heeft geheid doping gebruikt. Die sneaky dingen zoals Epo die merk je niet omdat je het alleen ZOU kunnen zien aan het aantal rode bloedlichaampjes maar als iemand zegt zich te pletter te trainen en zo rode bloedlichaampjes erbij heeft gekregen dan zwijnt die er gewoon tussenuit. De enige manier om iemand te laten bekennen dat die dat soort dingen gebruikt is als de media constant het vuur aan de schenen legt, op een gegeven moment kunnen ze de druk niet meer aan en bekennen ze een voor een.
  Die tijden dat ze een literfles wijn achterover sloegen de avond voor ze weer op de fiets stapten is helaas voorbij, dat waren nog eens tijden, toen het nog gewoon om de gezelligheid ging.

 4. Ik ben achteraf reuze happy dat ik geen uren, dagen, weken heb vergooid met het kijken naar dit stel gebruikers. OK soms dan, als je wat van het landschap wilt zien maar alleen zo jammer dat er tourrijders doorheen fietsen.

 5. Het verbod op doping kan beter afgeschaft worden. Laat iedereen gebruiken wat hij wil.
  Het is niet goed te controleren, de controle kost handen vol geld en de gecre-eerde illusie geeft een volkomen vals beeld.
  Met sport en sportiviteit heeft dit alles niets te maken.
  Hugo van Reijen

Comments are closed.