zaterdag, 20 april 2013
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

3 systeembanken omgevallen / genationaliseerd, wat is de meerwaarde van het toezicht van DNB geweest in het afgelopen decennium?

vrijspreker.nlLibje
Tips voor Libje? Mail ze naar info@vrijspreker.nl
 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Libje en Flibje
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Johan Jongepier schreef op : 1

  Rutte als pakje sigaretten met waarschuwingstekst er op:
  Pas op, stemmen op Rutte leidt tot ernstige teleurstelling.

 2. Joseph Kétèll schreef op : 2

  Wij wachten maar steeds op de echte staatslieden van vroeger met echte visie en een onwrikbare geest. Á la Jelle Zijlstra die zich zelfs niet door Paul Volcker voor z’n karretje liet spannen.
  Dit soort mensen zijn er wel, maar die zullen het wel laten om zich in te laten met het huidige infantiele socialistische politieke zootje.
  De echte ellende moet nog komen en als we geluk hebben staat er dan een soort Thatcher of de Gaulle op die noodgedwongen een volmacht van het volk krijgt om gedurende een bepaalde periode alleenheerser te zijn om orde op zaken in de chaos te scheppen.

 3. Pasparal schreef op : 3

  Het probleem van de kapitalistische business-cycle is verergerd nadat men de financiële sector had gedereguleerd in de jaren 1980 en ’90 (o.a. de ontbinding van de Glass-Steagall act.)

  Er zijn dus twee oplossingen: of we herstellen de strenge regulering van de banken en de grote investeerders, of we maken de economie socialistisch (i.e. loondienst afschaffen, iedereen zzp’er maken of deelnemer van arbeiderscoöperatieven.)