Pensioenplan-cartoonZie voorgaand bericht. Olli Rehn stelt het nog sterker in EUobserver.:
Depositors to pay in future bank rescues, Rehn says 06.04 By EUOBSERVER
Finance commissioner Olli Rehn told Finnish broadcaster Yle on Saturday that Cyprus is “a special case” and that savings under €100,000 are “sacred.” But he warned that an “upcoming [EU] directive assumes that investor and depositor liability will be carried out in case of a bank restructuring or a wind-down.”

En dat terwijl tegelijk in de NL Tweede kamer al wordt gesproken om die “garantie” van 100 te verlagen naar 40 0f € 30.000.- Waarbij ook al genoemd is dat die 100 helemaal niet haalbaar zijn!!

Het wordt tijd dat er andere geloofwaardige, betrouwbare alternatieven komen om je spaarcenten veilig te bewaren. Bitcoin ?
Welke andere alternatieven zijn er?

12 REACTIES

 1. Edelmetalen, antiek, kunst, houdbaar voedsel, drank. Er zijn legio voorbeelden.

 2. hmmm verklaard waarom de belangstelling van huurders voor een koopwoning toeneemt. voor onze oosterburen is dit oud nieuws

 3. overigens als nu het gemiddelde spaarbedrag 50.000 zou zijn en de volgende week/maand/jaar 30.000, wordt dan de garantie niet opnieuw naar beneden bijgesteld? Wat zegt uw boerenverstand?
  nu toeslaan toch van 100.000 naar 30.000 = 70.000 van 30.000 naar 0 verschil 40.000 , wie denkt u dat dat gat moet dichten?

 4. En je hoeft beslist niet ‘rijk’ te zijn om te vluchten papier- en digitaal geld. Voorwaarde is wel dat je wat SPAAR geld hebt. Geld wat je dus niet van plan bent de eerste maanden-jaren uit te geven. Dan is het al verstandig om toch maar alles kontant op te nemen.

  Je hebt van tevoren goed in de telefoongids e.d. gezocht.
  Dan ga je naar de munthandel. Heb je niet wat meer als 100 eypo dan koop je er wat zilveren rijksdaalders (voor 1964) en zilveren guldens (voor 1962) voor en u weet weer precies hoe hoog de inflatie was de afgelopen jaren.

  Enne …
  niet met de pinpas betalen in die munthandel natuurlijk.

  deZotVanZwammerTotKletsmajoor [8] reageerde op deze reactie.

 5. @Marcel [7]:
  als je geen btw wil betalen zul je wel met de pinpas moeten betalen. dus voor 100 euro krijg je 80 euro zilver , en wat als je het in de volgende shop weer inruilt, 50 euro? je lijdt 50% verlies en moet wel 100% winst maken (door stijgen van de zilverprijs) om die 100 euro weer terug te krijgen.

  Marcel [10] reageerde op deze reactie.

 6. Schakel met zijn allen over op een nieuwe virtuele munt als de Bitcoin en geef de elite het nakijken. Het schijnt dat de Bitcoin begrenst is tot 21 miljoen dat is niet erg veel om handel mee te drijven.

 7. @deZotVanZwammerTotKletsmajoor [8]:
  Je hebt wel gelijk wat je zegt deZot.
  Maar …
  je koopt die zilveren guldens niet om ze wat later weer tegen eypo terug te wisselen maar om wat crisis ruilmiddelen achter de hand te hebben. Het goedkoopste brood kost hier nu 0,99 eypo, dat blijft natuurlijk niet zo als de geldpers in dit tempo door blijft draaien.

  Je kunt 100 eypo houden natuurlijk maar ik heb er liever 25 – 30 zilveren guldens voor.

  Weet in elk geval dat in noodgevallen de roverheid ook gerechtigd is om jouw goud en zilver in beslag te nemen. Als je nu een groot bedrag pint bij een munthandel dan maak je het hen wel heel makkelijk. Ik zou toch maar liever met papiergeld betalen.

  BTW moet je bij de munthandel zowiezo betalen, ook als je met papiergeld betaald. Je koopt immers een verzamelobject.

  Ik woon zelf in een dorpje. We hebben nog een warme bakker.
  Het zou me niets verbazen als ik nu naar hem toe ga en hem zeg dat ik honger heb, geen geld, en ik bied hem een zilveren riks dat ik zo een brood mee krijg. Dat zal bij een supermarkt in een grote stad nog wat anders liggen maar die tijd komt er echt aan.

  deZotVanZwammerTotKletsMajoor [11] reageerde op deze reactie.

 8. @Marcel [10]:
  Zeker heb je gelijk een ruilmiddel is dan zeker handig. Maar of je er je dagelijks natje en droogje tegen kunt ruilen is nog maar de vraag. Wist je dat wij 6 maal onze productieve grond in het buitenland hebben m.a.w. wij zijn afhankelijk van de landbouwgrond elders in de wereld. Waar haal je je verwarming vandaan. Al het hout in Nederland is in een week opgestookt, als je überhaupt kunt stoken omdat je geen schoorsteen meer hebt.
  Wist je dat de waterdruk zonder hydrofoor maar net 6 hoog komt. Nee, dan gaan er andere wetten gelden en wel de wet van de sterkste, zowel fysiek als mentaal. Zorg dat je dan op het platteland woont en wel zover mogelijk van de bewoonde wereld.
  Maar je hebt gelijk omdat je iets kunt ruilen hou je het 1 dag langer uit dan iemand die niets heeft om te ruilen.

  Marcel [12] reageerde op deze reactie.

 9. @deZotVanZwammerTotKletsMajoor [11]: Maak je geen zorgen, kijk je wel eens naar doomsdaypreppers ?

  Mijn huis heeft nog 2 schoorstenen, 1 in de keuken en 1 in de huiskamer. Ze zijn dichtgemaakt en ik mag ze niet openmaken van de woningstichting. Maar de houtkachel staat in de schuurmet alles erbij om hem snel op te kunnen zetten met een kachelpijp uit het tochtraampje, als het lang duurt kan ik altijd de schoorsteen nog openmaken.

  Ik heb ook 2 kuub kachelhout.

  En altijd minstens voor 2 weken te eten in huis. Daarna word het saai eten inderdaad, pasta, rijst, corned beef …
  Maar als morgen de winkel leegblijft en stroom, gas, of water uitvalt dan leef ik zo 4 – 5 weken door zonder een kreuk.

  Ik heb ook al een pomp, moet alleen nog even zo’n buis een meter of wat de grond in laten spoelen.

  Plus wat goud en zilver inderdaad in munten inderdaad. Niet veel want ik ben niet ‘rijk’.

  En je hoeft dit niet nodig te hebben wegens de eypo, afgelopen koudegolf zat half noord Engeland 3 DAGEN zonder stroom. Dan doet de c.v. het ook niet. Dat heeft te maken met de winmolentjesgekte die stroomuitval.

  Als je op zo’n moment nog voorbereidingen moet treffen dan kon het wel eens aan de late kant zijn inderdaad.

  En mocht het werkelijk op het recht van de sterkste aankomen dan heb ik mijn luchtbuks. Die zijn aardig geëvolueerd de laatste tijd en ook verkrijgbaar in aansprekende kalibers als 9mm, .45 en .50, leuk spul allemaal en 100% legaal in NL en B. Als ze met een AK47 langskomen dan maak je weinig kans natuurlijk maar het zal genoeg zijn om plunderende MOElanders uit de moestuin te houden 😉

Comments are closed.