Bitcoin_stralendBitcoins zijn echt in opkomst. Zelfs de NOS bericht en schrijft er over , beantwoordt vragen en geeft waarschuwingen. Ziet de overheid een gevaar dat door Bitcoins een mogelijkheid is dat geld buiten de overheid om getransporteerd of verhandeld wordt?

Meer er over leren? Kom naar seminar op 13 april in Nieuwegein.
Op zichzelf is het NOS artikel van maandag wel interessant voor de vragen die er in beantwoord worden.
Zie hieronder de NOS 5 Vragen, maar ook de er op volgende Major Bitcoin Thefts, Scams, Hacks, and Losses  uit Bitcoin Weekly

 NOS:  “Vijf vragen over Bitcoins

    Wat zijn Bitcoins?
Bitcoin is een virtuele munteenheid, die je met echt geld kunt kopen. Dat klinkt bijzonder, maar dat valt wel mee. Als je een cadeaubon koopt, of munten op de kermis, doe je eigenlijk hetzelfde. Het belangrijkste verschil zit hem in wie de munten uitgeeft. Dat is niet de winkelier of de kermisbaas. Het is zelfs niet de bank of een overheid. Het zijn de deelnemers aan Bitcoins zelf die de munt beheren.

Het grote voordeel is dat de munt uitgewisseld kan worden tussen deelnemers, zonder dat er iemand tussen zit. En in een tijd waarin mensen steeds minder vertrouwen hebben in banken en overheden, lijkt Bitcoin voor sommigen een aantrekkelijk alternatief.

Wie is de baas of de oprichter van Bitcoin?
De Japanse programmeur Satoshi Nakamoto heeft Bitcoin bedacht, maar wie hij is en of hij wel echt bestaat is onduidelijk. Hij bedacht dat niet een bank, maar de computers van alle deelnemers samen het systeem beheren en transacties goedkeuren. Op basis van zijn ideeën zijn programmeurs wereldwijd aan de slag gegaan en hebben ze de programmatuur gebouwd die dit mogelijk maakt. Die is open-source dus iedereen kan er aan bijdragen.

Het systeem maakt gebruik van zware cryptografie om te voorkomen dat munten bijmaken een kwestie van copy-paste is. En: er is maar een maximaal aantal Bitcoins dat kan worden uitgegeven. Op is op. En dus is schaarste inherent aan het systeem. Sommige analisten, onder anderen die van de Europese Centrale Bank, vergelijken Bitcoins daarom wel eens met goud.

Waar komen de munten dan vandaan?
De munten worden niet geslagen, maar berekend. Dit noemen ze ‘mining’. Het algoritme dat Bitcoin gebruikt is zo gemaakt dat naarmate er meer Bitcoins komen, er steeds meer computerkracht nodig is om ze te berekenen. Wie meedoet aan het berekenen krijgt als dank zelf Bitcoins. Maar inmiddels is de vraag zo groot en de moeilijkheidsgraad zo hoog, dat het alleen nog loont om Bitcoins te minen met speciale computers. Mensen bouwen die zelf en er komen steeds meer bedrijven waar je die kan kopen.

Hoe kom ik aan Bitcoin?
Er zijn verschillende marktplaatsen waar je Bitcoins kunt kopen in ruil voor euro’s of dollars. De bekendste is Mt. Gox in Amerika. Er is inmiddels een meer dan levendige handel in Bitcoins ontstaan. Er is zelfs een wachtlijst voor wie wil deelnemen. In Nederland kan je bij Bitbank of Bitonic via iDEAL meteen Bitcoins kopen. De koers is een stuk minder gunstig dan in Amerika. Bitcoins sla je op in een wallet, een digitale portemonnee. Die kan op je eigen computer staan, of op internet worden beheerd. Meer lees je er over bij Bitcoin.org.

Wat is het risico?
De koers van Bitcoin schommelt enorm. Er is geen enkele bescherming tegen een digitale beurscrash. Volgens critici is er op dit moment, opnieuw naar analogie met goud, een echte goudkoorts aan de gang. Die kan volgens sommigen alleen maar eindigen in een digitale crash.

Verder beginnen steeds meer overheden zich af te vragen wat ze hiermee aan moeten. Meer regulering ligt op de loer. En tot slot natuurlijk hackers. Die hebben in het verleden al tonnen aan Bitcoins gestolen.

Geplakt uit <http://nos.nl/artikel/490896-vijf-vragen-over-bitcoins.html> ”

============

Bitcoin Weekly  A List of Major Bitcoin Thefts, Scams, Hacks, and Losses
author: kiba:
This article attempts to detail some of the worst thefts, losses, and scams that have occurred thus far in Bitcoin’s economic history. The Five W’s(Who, What, When, Where and Why) are used to briefly explain the story of each event. There’s at least one citation or more per event.

As time permits, we will revisit and update this article with new events that occur, or events that were omitted in previous editions of the article. We may add new sections to explain more in details about these events. Note that this article only covers bitcoin, not any other cryptocurrencies.
——————————— diverse meer video’s en artikels
onder andere om u voor te bereiden voor het seminar
http://www.youtube.com/watch?v=vJE9do_pUd4&list=PL40919A250777ED95&feature=player_detailpage

http://www.businessweek.com/articles/2013-03-28/bitcoin-may-be-the-global-economys-last-safe-haven#p2

http://techcrunch.com/2013/03/28/bitcoin-how-an-unregulated-decentralized-virtual-currency-just-became-a-billion-dollar-market/

http://www.oditorium.com/ou/2013/03/are-bitcoins-anonymous-not-really/

http://www.youtube.com/watch?v=9xKaeS1iLec

http://www.youtube.com/watch?v=xkgc00ANETc

http://www.foxnews.com/tech/2013/03/29/digital-currency-bitcoin-surpasses-20-national-currencies-in-value/#ixzz2OznTzLSb

11 REACTIES

 1. Ik heb 2 vragen hieromtrent:

  1. Stel ik bezit Bitcoins en mijn hard disk wordt onbruikbaar. Bestaan die Bitcoins dan nog en hoe kan ik ze terugkrijgen?
  2. Kan een grote bank (die ongelimiteerd geld kan creeeren tegen 0%), het Bitcoin systeem niet inherent onstabiel maken door grote hoeveelheden te aan/verkopen?
  Met dank. TO

 2. @Troy Ounce
  Ik zal proberen je vragen te beantwoorden:
  1. Wanneer je harddisk defekt raakt waar het wallet.dat bestand op staat en je hebt geen backup dan ben je alles kwijt. Sterker nog: de bitcoins waarvan jij de enige “beheerder” was zullen voor altijd verloren zijn. Het gaat bij Bitcoin dus om (zelf)vertrouwen. Wanner je de instituten niet meer vertrouwd en overstapt op de Bitcoin ben je je eigen bank en zul je dus alleen nog op jezelf moeten vertrouwen. Dit is de zwakte, maar filosofisch gezien tegelijk ook de kracht van Bitcoin.
  2. Deze vraag is moeilijker te beantwoorden. Er zijn nu bijna 11 miljoen BTC’s in omloop. De meeste bezitters zullen deze niet zomaar willen verkopen. Nieuwe aanwas van bitcoin gaat in een vrij traag tempo (ongeveer 25 BTC’s per 10 minuten). Zlef als de grote banken vanaf nu alles zullen opkopen zullen er nog altijd bitcoin in omloop zijn bij mensen die bewust gekozen hebben voor dit ruilmiddel. Wat dit betekent voor de waarde spreekt voor zich.

  Hugo Z. [3] reageerde op deze reactie.

 3. @Sjoerd [2]:

  Hi Sjoerd, is bitcoin niet gevaarlijk? Adolf Hitler had namelijk ook een succesvol rentevrij geldsysteem ontwikkeld buiten het zionistische bankencartel om. En je weet hoe dat is afgelopen.

  Als ik bitcoins koop en daarmee het zionistisch bankencartel tart, krijg ik dan ook een holocaust in mijn schoenen geschoven?

  Aristoteles [6] reageerde op deze reactie.

 4. @Hugo
  Angst is een slechte raadgever. Dus als je bang bent zou ik zeggen: niet doen.
  In dit verband is Bitcoin natuurlijk wel heel interessant want als een partij het zou willen verbieden dan zal dat in alle openheid moeten gebeuren en dat trekt weer aandacht naar iets wat voor de meeste mensen heel complex lijkt maar eigenlijk heel simpel is. Verder is Bitcoin niet te vergelijken met een rentevrij geldsysteem dat gecontroleerd wordt door een overheid. Niemand is eigenaar van Bitcoin. Wat wel vrij gemakkelijk te reguleren is zijn de beurzen waar Bitcoins verhandeld worden.

 5. @Hugo Z. [3]:
  Godwin.

  Iets is niet per definitie slecht omdat Hitler het gedaan heeft, hij at ook brood en dronk bier. (Omgekeerd, Hitler is slecht omdat hij slechte dingen gedaan heeft.)
  Ik zie niet het verband niet tussen het bancaire systeem en de holocaust, maar ik ben geen historicus dus dat kan aan mij liggen.

  @Max [5]:
  Natuurlijk kun je dan nog wel BTC’s aanschaffen door ze te kopen van een gebruiker.
  En ja, je weet natuurlijk nooit wat er met de koers gebeurt. Ik stel voor, koop een paar BTC’s, ongeveer vijf. Als je dat verliest valt het te overzien, als de koers de pan uit rijst heb je mooie winst.

  Hugo Z. [7] reageerde op deze reactie.
  Max [8] reageerde op deze reactie.

 6. @Aristoteles [6]:

  Every war is a bankers war.

  Hitler werd jarenlang gefinancierd door zio bankiers (FED) waardoor hij zijn leger op kon bouwen tegen de machtiger wordende bolsjewieken (ook gefinancierd door de zio bankiers (FED). Beide partijen financieren levert immers het meeste op nietwaar.

  Toen Hitler z’n eigen schuldvrije geldsysteem opzette inclusief barterovereenkomsten met andere landen zette hij het internationale (lees zionistische bankierscartel) buitenspel.

  Het bankierscartel zag dat je ook zonder goud een succesvol schuldvrij geldsysteem en bloeiende economie op kon zetten terwijl het westen op een goudstandaard zat en in economische depressie.

  http://www.webofdebt.com/articles/bankrupt-germany.php

  enfin, iedereen die buiten het bankierscartel om durft te gaan krijgt een invasie.

  remember Irak?
  remeber Libie?
  Iran?

  Kun je niet weten want de overwinnaar (lees ziobankierscartel) heeft de geschiedenis voor ons geschreven en doet dat nogsteeds.

  Waarom denk je dat Wilders terug naar de Rothschild gulden wil?

 7. Tja als je het mij vraagt is het hele bitcoin gedoe niets meer of minder dan een doodgewoon piramidespel waarvan slechts de bedenker (waarom een pseudoniem gebruiken als je zo zeker bent van je zaak? ) en de slimmerds om hem heen de voordelen hebben.
  Alle anderen zullen vroeg of laat nét zoals bij de Madoff scam de deksel op hun neus krijgen, maar ja als je al zo gulzig bent dat je steeds meer wilt en dan in die bitcoins duikt ben je natuurlijk wel zelf bezig de goden te verzoeken.

  zandhapper Methaanhydraat [10] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.