we are changeBram Bakker, een kritische psychiater, geeft een inkijkje in de wereld van de TBS. Zijn contra expertise van Erwin Lensink, de waxine licht gooier, zorgde voor de nodige consternatie. Iemand die eerst ontoerekeningsvatbaar werd geacht, bleek door een andere deskundige toerekeningsvatbaar verklaard te worden.

In een twaalf minuten lang interview geeft hij een inkijkje in de wereld van de TBS. Psychiaters in dienst van de justitie geven een indicatie over de mate van toerekeningsvatbaarheid die door de rechter vaak klakkeloos wordt overgenomen. Dat is justitie anno MMXIII te Nederland. Deze overheidsdienaren geven na een korte observatie periode waarin de verdachte niet eens hoeft mee te werken een oordeel over iemands gesteldheid. Een oordeel dat een in principe onbegrensd verblijf in een staatsinrichting genaamd TBS kliniek ten gevolge kan hebben. En waar je je maar moeilijk als verdachte tegen kan verdedigen.

Afijn, ik denk dat we ons allen van dit onrecht bewust zijn. We doen er eigenlijk niets aan. Het is echter goed om dit onrecht van tijd tot tijd te blijven benadrukken, wellicht tegen beter weten in. Bij deze spartel ik tegen en deel deze video. Tot ongeveer 6:20 is het interessant, daarna wordt het wat minder:

met dank voor het interview aan we are change Rotterdam, voor degenen met beperkte bandbreedte of die liever lezen dan een video kijken alhier een ouderwets kranten interview met Bram Bakker.

7 REACTIES

 1. De video bekijk ik nog wel een keertje. Wat ik eigenlijk even erg vind is dat lui die zich ‘misdragen’ hebben tegenover de monarchie hun hele verdere leven blijven worden lastig gevallen door ambtenaren namens de monarchie. Zonder wettelijke basis, naar het lijkt.
  Volgens de MSM zit Lensink nu in Duitsland in de gevangenis op basis van een vage aanklacht. Kan toeval zijn, maar een zekere omhooggevallen tokkiefamilie zal er vast mee in z’n nopjes zijn. Die ‘damschreeuwer’ wordt bij mijn weten ook nog steeds opgepakt. En er schijnen veel mensen te worden vervolgd voor ‘majestijd’ -schennis (op internet e.d.) welke het nieuws niet halen.
  Hoe zit het met de ‘compliance’ van de Vrijspreker? Werken jullie braaf mee als het OM informatie vordert over reageerders die zich kritisch uiten over die tokkies?

  Hub Jongen [4] reageerde op deze reactie.

 2. De psychiater zegt ja, jij zegt nee.. typisch eigenlijk dat je dan gelijk een psychose hebt en rijp bent voor Pieter Baan in de naam der haaiesteit.

 3. ‘hoe zit met de ‘compliance’ van de Vrijspreker? ‘ daar ben ik wel benieuwd naar, maar als men zich erg kritisch wil uitlaten over genoemde ’tokkies’, zou het dan niet verstandiger zijn om de kritiek op zijn/haar eigen blog/website te uiten? i.p.v. een ander op te zadelen met eventuele moeilijkheden?

  men kan toch aan zijn ‘kleine teen’ voelen dat iedereen die zich ‘bezondigt’ aan te veel kritiek met eventuele bewijzen zijn/haar hele leven wel ‘gebrandmerkt’ is??

  men kan niet ‘spreken/zeggen’ dat hier in NL geen dictatuur is, geen ‘klasse justistie’.

  Hub Jongen [4] reageerde op deze reactie.
  Naam * [6] reageerde op deze reactie.

 4. Ieder persoon die een moord pleegt (of steelt, of verkracht) is op dat moment ontoerekeningsvatbaar.

  Iemand die wel goed bij zijn hersenpan zou zijn zou zoiets namelijk niet doen.

  Er is geen psycholoog voor nodig om dat te onderzoeken.

 5. @Angelique [3]:
  Eh oh, dan krijg ik vast geen lintje als ik 65 wordt 🙁
  Boeie… 🙂

  @Hub Jongen [4]:
  Het is zowiezo boeiend. Ik kan mij niet voorstellen info aan de staat over mijn klanten af te staan, gewoon omdat een of andere ambtenaar vindt dat die dat hebben mag.

Comments are closed.