Person_Dijsselbloem_130424De Tweede Kamer tekent alles wat ze voorgelegd krijgen. Dit wordt vooral duidelijk gedemonstreerd in de houding bij gevallen die de EU betreffen.
Net als Willem-Alexander; in zijn recent interview verklaarde dat hij alles zou tekenen wat hem democratisch wordt gevraagd.

 

Ondanks een overtuigend afkeurend referendum keurden ze toch het Verraad van Lissabon goed. En alles wat er verder gebeurde ook.

Zoals vandaag staat in een NOS bericht:” Kamer akkoord met ‘Cyprus‘ ”

De “volksvertegenwoordigers” voeren daarbij dan wel een beetje de show op voor de “bühne” door een paar vragen te stellen, maar het eind van het liedje is altijd dat ze nederig “ja, meneer” zeggen.

Op vragen van de Kamer over de noodzaak om in te grijpen antwoordde Dijsselbloem dat het een “buitengewoon zwart scenario” zou zijn geweest, als Cyprus of de eurozone had gezegd “we doen het niet”.”

Weer opvallend is dat hier niet verteld wordt “Wat er dan precies gaat gebeuren“. De gewone bangmakerij die we al kennen vanuit de tijd van de Jager.

Wat er zou kunnen gebeuren is dat Cyprus (en mogelijk ook Griekenland)  uit de euro zouden stappen, een eigen valuta invoeren en zelfstandig hun economie weer opbouwen. Die economie weer opbouwen met de euro is veel moeilijker, misschien zelfs onmogelijk.
Daarbij komt dat het gevaar dat een aantal banken/landen een deel van hun leningen kwijt raken. Maar ook dat er geen verder Nederlands belastinggeld in die bodemloze put van nu moet.. En op de eerste plaats is dat hun eigen verantwoordelijk door te beleggen en risicovolle projecten; het argument dat Dijsselbloem en consorten ook gebruiken om spaargelden af te pakken van spaarders. (Nu nog boven de € 100.000, maar straks gaat dat verder.

En ook voor dat afpikken van geld van ook Nederlandse spaarders heeft de Tweede Kamer nu de deur voluit open gezet.

Ze gaan nu zelfs onderzoeken:” Donderdag komt Dijsselbloem met een schriftelijke reactie op geruchten dat Cyprus gemakkelijk verblijfsvergunningen verstrekt aan iedereen die grote investeringen wil doen in Cyprus.”

Nou, en !!!??? , Mogen ze dat? Wat hebben “wij” daar mee te maken?
Het is in ieder geval een bewijs dat zij zelf eerder mogelijkheden hebben om geld te verdienen als er geen andere EU-bemoeials zijn.

Allemaal nu nog ver van mijn bed, maar straks krijgt “Nederland” ook  dergelijke betuttelingen.

4 REACTIES

 1. Altijd weer dat dreigen dat heel Europa ontploft wanneer een landje als Cyprus failliet zou gaan, dit alles zonder enige onderbouwing. De leugens en het gedraai van politici worden steeds duidelijker zichtbaar, steeds meer mensen prikken door deze leugens en halve waarheden heen maar helaas laat bijna iedereen het gewoon gebeuren en gaat weer braaf over tot de orde van de dag (het koningslied bijvoorbeeld)

  Het liegen, bedriegen, het handelen uit eigenbelang, de minachting voor het volk, ik ben het spuugzat. Nooit gedacht dat ik het ooit zou zeggen maar mocht er ooit verzet komen vanuit het Nederlandsche volk, dan zou ik zelfs geweldadig verzet nog kunnen aanvaarden om deze bende landverraders hun vet te geven.

  Ik ben het zat om als brave (vrije) burger constant als verdacht, onbetrouwbaar, achterlijk en onwetend te worden behandeld.

  Het wordt tijd dat er eens iets gebeurd waardoor heel europa op zijn grondvesten schudt en het volk zich eindelijk gaat roeren.

  Hub Jongen [3] reageerde op deze reactie.

 2. Het doel is 1 wereldmunt. Dat gaat niet lukken als ieder land weer teruggaat naar zijn eigen munt. De bankunie is een belangrijke stap naar een wereldmunt.

 3. @Alfred E. Neuman [1]:
  Ja, Alfred, ik ken dat gevoel. Dat betekent ook dat we dat niet mogen blijven slikken, want dan gaat het niet weg. Een verandering teweeg brengen is moeilijkmet al die gebrainwashte mensen die er achteraan lopen. En “te grote”(??) dingen doen, is te gevaarlijk. Dan wordt je gepakt!

  Maar als we nu een heel veel mensen kunnen overtuigen dat het anders moet. Te beginnen met leren dat Vrijheid beter, mooier, rustiger, welvarender enz is. Zolang niet veel mensen dat begrijpen, en willen, is er weinig verandering te verwachten.

  Bij onszelf beginnen met DINGEN DOEN. Dingen die we kunnen en willen doen binnen onze risico-range.
  Kun/wil je artikeltjes schrijven? Stuur is aan info@vrijspreker.nl ?
  Kun/wil je aan kranten schrijven? Stuur kopie aan Vrijspreker. ?
  Kun/wil je naar libertarische bijeenkomsten en daar met gelijkgezinde personen acties verzinnen? En DOEN?
  Eventueel bedenken we samen andere acties.
  Wij hebben de feiten en de moraliteit aan onze kant, en daarom zullen we overwinnen!!

 4. Ik begin nu een beetje te begrijpen hoe de Franse revolutie moet zijn ontstaan. Ofwel hoe zou onze Bijltjesdag er uit gaan zien.

Comments are closed.