zeemeeuwHet lijkt niet op te kunnen. Waar voorheen 1 evenement per maand met een handvol bezoekers een mooi resultaat was, worden er nu 4 evenementen binnen 1 week georganiseerd! Woensdag 24 april evenementen te Amersfoort, Enschede en Groningen. Donderdag 25 april te Rotterdam.

Als eerste graag aandacht voor een lezing te Enschede op woensdag de 24-ste.

affiche-enschede-600x960Op 24 april wordt een lezing gegeven “Wat is er mis met democratie”? Frank Karsten, mede-auteur van het boek “De democratie” voorbij zal een lezing verzorgen over democratie. De heer Karsten weet de tekortkomingen van democratie op een boeiende en zelfs humoristische wijze te verwoorden. Zoals de ondertitel van het boek al aangeeft zal de lezing duidelijk maken dat democratie niet leidt tot solidariteit, welvaart en vrijheid maar tot onvrede, verspilling en een tirannieke overheid. Daarnaast komt Karsten ook met een alternatief.

De locatie is het hoofdgebouw van Saxion Enschede. (Maarten Harpertsz. Tromplaan 28, 7513 AB Enschede). De lezing zal plaatsvinden in lokaal WB-14. Registratie is niet verplicht maar een aanmelding vooraf wordt wel gewaardeerd. Een dozijn mensen hebben hun komst intussen bevestigd. Aanvang 19:30, einde 21:30, toegang gratis.

affiche-enschede-600x960

Ten tweede, de lezing te Amersfoort ook op woensdag de 24-ste.

zandfoortMichael Jacobs zal op persoonlijke titel een kleine voordracht houden over zijn zoektocht om als soeverein individu door het leven te gaan. De ambitie van de afdeling Utrecht (welke de bijeenkomsten vaak te Amersfoort houdt) om interessante gasten uit te nodigen kent verder geen grenzen. Momenteel zijn we in gesprek met een aantal vooraanstaande libertariërs en vrijdenkers uit de VS, en sommigen hebben al interesse getoond om op een nog nader te bepalen datum via een internet verbinding, met een Nederlands publiek, in discussie te gaan of een voordracht te houden. Namen noemen we nog niet om het spannend te houden, dus kom vooral om te leren om wie het gaat, en mee te denken over hoe we dit (financieel) voor elkaar kunnen gaan krijgen want dit is helaas niet gratis en geld hebben we nog niet. En natuurlijk moet er voldoende interesse zijn om deze sprekers aan te horen en met ze in discussie te willen gaan.

Dus zet dit in je agenda en kom de 24e april om te luisteren naar onze gastspreker, en mee te denken en mee te discussiëren over de haalbaarheid om Amerikaanse sprekers voor een Nederlands publiek te laten optreden. De locatie Zandfoort aan de Eem (Eemlaan 100, De Isselt,3812 Amersfoort) beschikt over een overdekt terras voor de rokers en heeft o.a. Leffe blond van de tap. routebeschrijving vanaf station Amersfoort CS: Achterzijde (kant van AH2go/trap naar beneden) > bij uitgang rechtsaf (parallel met spoor lopen > bij rotonde straat volgen die aan de linkerzijde van Pathé loopt. Aan einde zie je vanzelf een stadsstrand met horeca gelegenheid die je niet over het hoofd kan zien.Gratis toegang, aanvang 20:00 uur, einde 23:00 uur.

De derde activiteit woensdag de 24-ste is borrelen in Groningen.

groningenWat kan ik daarvan zeggen? Ik ben er een keer bij geweest en het was de reis vanuit de Randstad waard. Ze zeggen zelf: Iedere laatste woensdag van de maand is een Libertarische Borrel in Groningen-stad. Met deze borrels hopen wij veel mensen bekend en enthousiast te maken voor het libertarisme om zo een actieve vrijheidsbeweging in het Noorden op te bouwen. Ben je nieuwsgierig, bekend met het libertarisme, vrijheidsstrijder of anderszins? Iedereen is van harte welkom! Ze beloven dat de aanvang om 20:00 uur is en liegen over de afloop, 23:00 uur. In praktijk  zal dat veel later zijn. Locatie: Time Out, Poelestraat 34, 9712 KB Groningen.

Donderdag de 25-ste kan je naar Rotterdam, voor het Libertarisch café Rijnmond

RotterdamBlaeuNa een zeer productieve vergadering heeft het bestuur van de LP Rijnmond een aantal geweldige evenementen op het programma gezet. Tijdens deze borrel gaan we jullie er alles over vertellen en ook de naam van ons Rijnmondse libertarische café vastleggen. Wees er dus bij!

Eigenlijk was de bedoeling om deze donderdag ons eerste evenement al in te plannen, maar aangezien de donderdagavond uitgaansavond is voor een groot deel van Rotterdam is het op deze dag praktisch onmogelijk ergens een zaaltje te krijgen tegen een schappelijke prijs. We hebben daarom voor de laatste keer café Engels (Stationsplein 45, Rotterdam) besproken en we gaan dus voor de komende evenementen een nieuwe dag afspreken op deze borrel die ons allemaal goed uitkomt. Nog een extra reden om langs te komen dus! Aanvang 20:00 uur, tot en met 23:00 uur.

RotterdamBlaeu

 

2 REACTIES

  1. @Floris Janssens [1]: Als je eind mei nog in Rotterdam bent:
    Het volgende Café Vogelvrij is op dinsdag 21 mei. Het thema is de tragedie van de euro. Hierin zal onder andere een bespreking worden gegeven van het succesvolle boek van de Duitse econoom Philipp Bagus, waarin duidelijk wordt van welke europavisie de euro deel uitmaakt en waarom het project van tevoren gedoemd was te mislukken.

    Kijk dus svp naar de agenda op de LP site voor de locatie of houdt deze site in de gaten, meestal probeer ik begin van de week een artikel met libertarische activiteiten de komende weken te publiceren

Comments are closed.