democratievoorbijNLAls eerste graag aandacht voor een lezing te Enschede. Op 24 april wordt een lezing gegeven “Wat is er mis met democratie”? Frank Karsten, mede-auteur van het boek “De democratie” voorbij zal een lezing verzorgen over democratie.

De heer Karsten weet de tekortkomingen van democratie op een boeiende en zelfs humoristische wijze te verwoorden. Zoals de ondertitel van het boek al aangeeft zal de lezing duidelijk maken dat democratie niet leidt tot solidariteit, welvaart en vrijheid maar tot onvrede, verspilling en een tirannieke overheid. Daarnaast komt Karsten ook met een alternatief. De locatie is het hoofdgebouw van Saxion Enschede. De lezing zal plaatsvinden in lokaal WB-14. Registratie is niet verplicht maar een aanmelding vooraf wordt wel gewaardeerd. Een dozijn mensen hebben hun komst intussen bevestigd.

De derde dinsdag van de maand komt er weer aan en dat betekent cafe Bastiat te Amsterdam. Let op, locatie is gewijzigd, in plaats van de Bekeerde Suster wordt het cafe deze keer gehouden te cafe Heffer. Oudebrug steeg 7.

Het onderwerp is belastingontwijking. En wie beter dan Toine Manders kan daarover praten? 16 april. De zaal (de Prinsenzaal) is open om 19:30 uur, de lezing begint om 20:00 uur. Zie ook Facebook.

Ten slotte hopen we eenieder te zien op  het geldsymposium. Indien u vermogen heeft dat u wenst te behouden dan is dit symposium een aanrader.aanstaande zaterdag. Als u passief bent en u niet voorbereidt dan is de kans daar dat u een veel te groot deel van uw vermogen kwijt raakt. De tijd dat de overheid genoegen nam met het belasten van inkomsten en het indirect uithollen van vermogen door inflatie is een relatief zonnig tijdperk dat we achter ons hebben gelaten. Middels de fictieve vermogens rendementsheffing maar ook met andere nog in te voeren maatregelen zal de overheid haar tentakels ook richting uw vermogen doen uitstrekken. Ze heeft immers geen keus, het is bezuinigen of “dood” vermogen van particulieren afpakken. De keuze is dan simpel voor de overheid. De grenzen die de belasting heffing middels inkomensheffingen en indirecte heffingen kan bereiken lijken zo ongeveer overschreden te zijn. Daarnaast is het de vraag hoe stabiel vermogen in euro’s is. Is het niet nodig vermogen veilig te stellen in iets anders dan een fiat valuta als de euro waar het vertrouwen continue ter discussie staat en die van crisis naar crisis hobbelt? Heeft u afgelopen week ook gezien hoe fictief uw banksaldo was als u klant was bij de ING?

 

1 REACTIE

  1. Klopt de tijd van het seminar over geld nog? Ik begreep, dat die gewijzigd is?

Comments are closed.