Engelsen die de fiscus bekendmaken met het feit dat zij in het buitenland fs ongedeklareerd geld bezitten,  zien zich  geconfronteerd met een  heffing van dertig procent.

Voor andere landen schijnen  andere percentages te gelden, soms hoger, soms lager.

Overheden die steeds  grotere begrotingstekorten creëren, worden steeds agressiever bij hun benadering van de burger die het vege lijf tracht te redden.

De sancties op het niet voldoende bijdragen aan de pot waaruit personen worden gefinancierd die  wij niet kennen ten behoeve van het vervullen van doeleinden waar wij niet mee  instemmen, worden steeds draconischer.

Als straks de laatste zwarte transactie en de laatste ongedeklareerde euro opgespoord zijn, wat dan?

En hoe straks , als:

– van de slachtoffers van de heffingen alleen nog kaalgeplukte geraamten over zijn

– bij de meesten onder ons aan de lust tot produceren een eind gemaakt is  en/of

– alle personen die productief zijn, het land zullen zijn uitgejaagd?

Stopt het monster dan? Zal het hele apparaat  dan knarsend tot stilstand komen?  En waar zullen zich de grijpgrage vingers van de overheid daarna op richten?

Hugo van Reijen

6 REACTIES

 1. Die laatste vraag kon wel eens heel eenvoudig kunnen worden beantwoord: Uw bezit kan en zal worden geconfisqueerd. Mensen/gezinnen met bijvoorbeeld een koophuis of een auto op een financiering zullen het volgende slachtoffer worden.
  Alles van waarde zou zomaar het eigendom van de staat kunnen worden. Als de burger dan nog iets heeft van waarde en dit al niet heeft verkocht om de steeds hoger wordende vaste lasten te kunnen voldoen.

  Doemdenkerij? Nee, zeer zeker niet…

 2. Het implodeert zogauw de grijpgrage vingers zich niet meer ergens op kunnen richten. Het zou in theorie nog een tijdje door kunnen gaan, zolang mensen nog spaarrekeningen hebben, en niet te vergeten de mogelijkheid om arbeid te verrichten. De lust om te produceren kan via propaganda en wat sturing worden aangewakkerd, en met gratis onderwijs hou je het gekwalificeerd genoeg, en met gratis zorg bljven de mensen er fit genoeg voor. En als dat niet zo gezellig is wordt de boel wel opgeluisterd met een grote 1 Mei parade.

 3. Het stopt op het moment dat een groot deel van de bevolking zich gaat realiseren dat de enige volksvertegenwoordiging in Den Haag bestaat uit de toiletjuffrouw.

  Vervelend genoeg is dat pas nadat het goed fout is gegaan. Dubbel vervelend is dat men waarschijnlijk kiest voor een andere set bedriegers in plaats van dat de ogen opengaan.

 4. @pcrs [4]:
  Ik durf niet uit te sluiten, dat sadistische gevoelens een van de factoren zijn die een rol spelen bij de beroepskeuze van politieman of fiscaal opsporingsambtenaar.
  Hopelijk heb ik het helemaal mis en worden dergelijke karakters er op voorhand uitgeselecteerd.
  hugo van reijen

 5. Ik heb zo’n vermoeden dat tegen die tijd de persen al lang op volle toeren draaien om het grote gapende gat te dichten.
  De overheid weet precies tot hoever zij kunnen gaan bij de Nederlander, zij kunnen de Nederlander alles afpakken zolang de televisie maar blijft staan. Pas wanneer de massa niet meer naar studiosport of Ik hou van Holland kan kijken dan pas zullen deze mensen zich zorgen gaan maken…helaas is het dan al veel te laat.

Comments are closed.