Waarschuwing_scamRegelmatig hebben we het hier over geld en wat het is: gecondenseerde prestatie, dat op basis van vertrouwen, deelbaar en verhandelbaar moet zijn.

Dat het woord ‘deelbaar’ door overheden anders uitgelegd wordt is al erg genoeg, maar er zijn meer bedreigingen.
Blijkbaar is democratie in staat om op basis van 50% plus een, te stemmen dat mensen met veel geld, of bij de SNS of Cyprus, dat geld kwijt raken. Bij SNS en Cyprus durf ik ook nog te vragen of dat wel democratisch gebeurde! Diezelfde democratie bepaalt uiteindelijk dat uw geld elk jaar een paar procent koopkracht via inflatie, verliest en dat u over fictief rendement daarover 30% belasting moet betalen.

Redenen te over zou je zeggen om dan maar naar anoniem geld te streven. Wat men niet weet dat je hebt, kan ook niet afgepakt worden, vraag dat maar aan de mensen die in verzorgingstehuizen wonen. Daarbij scheelt anoniem geld ook successierechten. En dat pleit er voor meer met cash te doen dan geld op de bank te zetten. Daar komt sinds kort nog een reden bij, zelfs al staat het ‘veilig’ op de bank, dat wil niet zeggen dat u er aan kunt komen, vraag dat maar aan de ING en Ideal klanten. Die maand levensbehoefte contant in huis wordt steeds logischer, niet alleen in Cyprus, maar ook in Amsterdam.

En ach wat is een depositogarantie als je weet dat de garantie die daar achter zit, niet meer dan een politieke belofte is. De geest is uit de fles, ook voor de rekeningen met minder dan 100.000 euro. Zodra er ‘buitengewone’ omstandigheden zijn, wie bepaalt dat? Zullen er ‘buitengewone’ maatregelen getroffen moeten worden, oftewel ‘u begrijpt toch zeker ook wel dat de zwaarste lasten door de spaarders gedragen zullen moeten worden’?

Wanneer geld niet altijd meer veilig is, kijk bijv eens naar de documentaire over Cyprus : http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=mGGlYnxSFWM

komen er alternatieven aan de orde. Bitcoin zou er een van kunnen zijn, maar natuurlijk ook edelmetaal, dat al vierduizend jaar alle bedreigingen van geld, heeft doorstaan. U mag kiezen, papieren beloftes van een failliete overheid die het zelden langer dan vier jaar volhoudt, of iets dat het al vierduizend jaar zo volhoudt.

We leggen het u graag uit: 13 april: seminar in Nieuwegein: Goud, Bitcoins, vermogensbehoud en de bedreigingen van uit de democratie, nogmaals aan u de keus!

http://www.vrijspreker.nl/wp/2013/03/inschrijven-seminar-spaarcenten-pensioen-euros-goud-of/

Wij denken dat dit seminar belangrijk is: hoeveel waarschuwingen wilt u nog meer?

8 REACTIES

 1. @Jhon [1]: Op zich een logisce reactie die voor velen geldt, John.

  Maar “stiekem” wordt er toch nogal wat gespaard, bijvoorbeeld door pensioenverzekeringen. En dat geld verdampt ook door overheids-toedoen.

  En misschien zou je, zelfs met een beperkt salaris, op andere manieren tóch meer overhouden, omdat je vermijdt dat het geld verdampt.

  Misschien leuk om toch ons seminar (zie agenda) te bezoeken, volgende week? Er zijn nog plaatsen beschikbaar.

 2. Als je goud hebt, zorg dan wel dat niemand het weet. Anders komt de fiscus straks met een metaaldetector bij u langs.
  Met Bitcoin zou ik vooralsnog voorzichtig zijn. De koers stijgt nu hard, maar totdat het vertrouwen in Bitcoin hoog wordt bestaat volgens mij een scenario waarin die koers weer omklapt en het snel devalueert.

 3. @deZotVanZwammerTotKletsMajoor [4]: GWK, anoniem tot een bepaald bedrag. Als het veel is, zul je enkele keren moeten gaan. Ik dacht tot 10.000 anoniem omwisselen. Je kunt met een paar vrienden/familieleden ook samen gaan en iedereen anoniem een potje van maximaal 10k wisselen.

  Meestal wordt zoiets ruim vooraf aangekondigd (hoewel, met de huidge EU-strubbelingenen een failliete euro?). En als het bedrag zó groot is, dat je je er deze zorgen om moet maken: parkeer het even in edelmetaal. Met een beetje pech heb je wat verlies tijdens het terugruilen naar de nieuwe valuta, met een beetje geluk ook nog winst, maar het is in ieder geval niet weg.

 4. Duitsland en NL moeten zorgen dat ze binnen de kortst mogelijke keren een nieuwe valuta krijgen en we ons losmaken van de EU voor het horror luchtkasteel in elkaar dondert. Als we werkelijk weer goed en scherp verder willen is een nieuwe valuta onze enige hoop en redding. Deze valuta zal een ongekend groot succes blijken mits men niet nog jaren wacht!

  deZotVanZwammerTotKletsMajoor [7] reageerde op deze reactie.

 5. @Crisis [6]:
  Oke maar dan moet je ook de niet in Duitsland of Nederland woonachtige “saldohouders” deze “nieuwe valuta” geven. En wat doe je met een niet Duitser of niet Nederlander die na de “nieuwe valuta” zijn aandelen komt inwisselen.

  Crisis [8] reageerde op deze reactie.

 6. @deZotVanZwammerTotKletsMajoor [7]:

  Duitsland en NL voeren een eigen munt in, wie mee wil doen kan zijn euro’s omwisselen, maar zodra alle landen terug gaan naar hun eigen valuta dan zal er op een gegeven moment toch de behoefte komen om dan ook weer in eigen land te investeren. Misschien met eventueel een overgangsperiode waarbij ieder voor zich kan uitzoeken welke valuta hij of zij wil. Het zal wel een rotzooi geven, maar met de huidige puinhoop is het ook slechts een kwestie van tijd totdat er helemaal niets meer van waarde is. Het is kiezen of delen, kapot of misschien niet met en terug naar een eigen valuta.

Comments are closed.