Goudprijs_daaltDe marktprijzen van Goud en Zilver gaan met sprongen  omlaag. Goudprijs daalde tot $ 1400 per ounce. De meeste bezitters schrikken zich rot. Terecht want het is niet leuk. Zeker als je het gekocht hebt als “belegging/handel” om er winst op te maken.

De meesten hebben het echter gekocht als veiligheid om later om te ruilen in “gebruikswaarde”. En dan hoeft men zich nog geen zorgen te maken.

We hopen later op de consequenties en oorzaken terug te komen.

Het is voor velen duidelijk dat er zwaar gemanipuleerd wordt.Zoals ook Willem Middelkoop op het libertarisch spaarcentenseminar vertelde.
Ook zijn advies is om nu op een laagtepunt goud en zilver bij te kopen.

Een goed artikel met veel inzicht is al vast:
Gold crush started 400 ton friday forced sale comex

http://www.zerohedge.com/news/2013-04-15/gold-crush-started-400-ton-friday-forced-sale-comex

http://www.zerohedge.com/news/2013-04-15/gold-crush-started-400-ton-friday-forced-sale-comex

28 REACTIES

 1. Was een paar uur terug bij de lokale juwelier hier in China. Telaat! de man voor mij had net het laatste staafje mee genomen. Morgen nieuwe kansen.

 2. Als de schuldlanden door (gedwongen) verkoop hun balans op orde proberen te brengen is dat een teken aan de wand. Echter de vraag is of je als burger te weten kan komen dat jouw overheid aan de verkoopkant zit. Maar de daling geeft te denken.

  Hub Jongen [4] reageerde op deze reactie.

 3. @Vilseledd [3]: *proest*
  Had naar het seminar gekomen en je had precies geweten waarom de goudprijs een stukje naar beneden is gemanipuleerd. Dit is een dalletje in een 4-jaar cyclus. Kijken of je nog zulk commentaar geeft de komende 2-3 jaar.
  Bovendien blijft de prijs in valuta voor goud stijgen als trend. Iets dat je kunt zien als je je erin had verdiept.

  Maar… ga vooral in eurootjes zitten, Vilseledd. Want het goud is schaars en wordt nog schaarser. Dus een extra ongelovige koper van het edelmetaal kunnen wij, goldbugs, niet gebruiken. Succes met je pensioentje, ik spaar verder in edelmetaal.

  Vilseledd [6] reageerde op deze reactie.

 4. @MMAP [5]:

  Gemanipuleerd; al die handelaren zoals Goudpensioen, Goldmoney, en die uit Oldeholtepade e.d passen al hun prijzen keurig aan. Wanneer de goudprijs niet echt zo laag zou zijn – wat je met het woord ‘manipulatie’ beweert – dan betaalde je voor je gouden tientje of Krugerrand nog hetzelfde.

 5. Er is helemaal niet gemanipuleerd. In een tijdsbestek van 8 jaar was de goudprijs verviervoudigd, waarom zou die nu niet kunnen dalen. De boom was te danken aan het feit dat privepersonen toen nog wat te makken hadden, maar sindsdien hebben ingeteerd op hun spaarreserves. Nu nemen ze hun winst, o.a. Ondergetekende. Net op tijd. De goudprijs gaat nu de huizenmarkt achterna: omlaag.

  Vilseledd [8] reageerde op deze reactie.

 6. we krijgen geen inflatie maar deflatie en enkele goudkevers zien dat nu ook in, vandaar de daling.

 7. @Vilseledd [8]: die goudhausse was een direct gevolg van de opkomst vh internet, waar allerlei verhalen te vinden waren, o.a. In libertarische kringen, die terecht wezen op de exhorbitante geldschepping vd FED. Bij mij net zo, zonder internet had ik geen goud gekocht en heb er ook nooit spijt van gehad. En, door schade en schande wijs geworden op de huizenmarkt, nu op tijd de biezen gepakt.

 8. @Vilseledd [8]:

  Goeie vraag.

  De goudprijs wordt vastgesteld op de futuremarkt (Comex). Hier worden contracten op toekomstig te leveren goud verkocht.

  In 2 dagen tijd is er 800 ton PAPIERgoud contracten gedumpd waardoor de prijs van fysiek goud omlaag wordt gemanipuleerd. Dat goud kan nooit geleverd worden want dat heeft de Comex niet. De spelers in papiergoud krijgen ook geen goud, maar hun winsten of verliezen worden in uit het niets geprinte dollars uitbetaald.

  De goldbugs slaan momenteel massaal in want de de prijs van fysiek goud gaat scheiden van papiergoud en zal op enig moment parabolisch gaan omdat niemand z’n fysieke goud verkoopt.

  snapez vous?

  Peter [15] reageerde op deze reactie.
  Vilseledd [16] reageerde op deze reactie.

 9. Ik ben geen econoom, maar ik denk dat alles verbonden is, goud, de Euro, de Dollar, Bitcoin, zilver… Als één koers omhoog of omlaag gaat heeft dat direct of indirect invloed op de andere, bijvoorbeeld omdat veel mensen plotseling Euro’s willen ruilen voor goud of andersom.

 10. @Vilseledd [8]: De goudprijs wordt 2 x per dag via een conference call vastgesteld, de zogenaamde fixed price. ’s morgens om 9.30 uur en ’s middags rond 15.00 uur, dacht ik. Daaromheen beweegt dan de spotprijs, die voor de grillige grafiekjes per dag zorgt.

  Kijk naar de prijzen uit het verleden van de laatste 50 jaar en je ziet een gestage stijging. Kijk naar China dat zijn handel niet meer in waardeloze Amerikaanse staatsobligaties wil laten betalen, maar juist de dollar weert en zich suf koopt aan goud (de Chinese roverheid, dus). Dit gaat voor grote tekorten op de goudmarkt zorgen, de prijs kunnen ze niet laag blijven manipulere, maar zal weer stijgen.

  Ik heb het overigens alleen over fysiek goud, geen papiergoud. Paiergoud heeft een leverage boven de 50, dus voor elke 50 kg papiergoud ligt er maar 1 kg goud fysiek als reserve.

  Maar, zoals gezegd: koop het niet!!! Dan kan ik de komende jaren nog voor een beetje normale prijs blijven bijkopen. En lt op de cyclus van 4 jaar, we zitten nu in een dalletje, maar volg de koers maar de komende 4 jaar. 🙂

  Peter [15] reageerde op deze reactie.

 11. @MMAP [14]:@Hugo Z. [12]:

  Ach, laat die ignorante dwazen toch kletsen. Verspil a.u.b. geen moeite met uitleg. Dit is weer een gouden koopkans. Goud EN zilver. Hi ho, silver! 🙂

 12. @Vilseledd [16]:

  In de VS verkoopt de groothandel geen zilver meer. Helemaal op. De munthandel is ook al zo goed als door de voorraad heen en verkopen zilver ruim boven de $30,- per ounce.

  Doijer en Kalff heeft de premie ook al verhoogd. Het papierspel op de Comex is over en waarschijnlijk zal de Comex defaulten net zoals de ABN recentelijk is gedefault op het leveren van fysiek goud. De prijs van papiergoud en fysiek goud gaat zich nu scheiden.

  Papier voor de linksmensen en goud en zilver voor de rechtsmensen..

 13. @Vilseledd [19]: Of omdat je zelf de moeite niet neemt onderzoek te doen. En denkt dat iedereen zijn tijd en energie gratis ter beschikking stelt om méér te onderzoeken dan de MSM-leugens om jou een pasklaar antwoord op een dienblaadje te presenteren.

  Je had bijvoorbeeld de moeite kunnen nemen het seminar van zaterdag te bezoeken, dan had je de inside-info zelf kunnen vernemen en vragen kunnen stellen. Of eens een paar boekentips die hier al veelvuldig zijn gemeld eens op te volgen.

  Kortom: doe eens zelf wat studiewerk aan de hand van de hier veelvuldig aangereikte tips en boeken. En laat niet iedereen voor je werken.

  Zwijgen betekent overigens niet altijd dat men het niet meer weet. Liegen en de MSM dom citeren is een veel beter voorbeeld van het zelf niet meer weten.

  Vilseledd [23] reageerde op deze reactie.

 14. @Vilseledd [16]: Maar om u, geheel in tegenstelling tot mijn vorige reactie, toh ter wille te zijn: Doijer & Kalff is een van de vele commerciële bedrijven die edelmetaal verkopen. Hoe denkt u (zelf denken hè?) dat de zaken van een bedrijf zullen verlopen als het zich, als enige in de markt, ver bóven de verkoopprijzen van anderen gaat positioneren?

  Dan zou elk commercieel bedrijf aardig op een roverheid gaan lijken: iets aanbieden (opdringen in het geval van roverheid) tegen een veel te hoge prijs. En nu zien we hier op Vrijspreker precies dat dit niet werkt. Dus die commerciële bedrijven zijn al een stuk slimmer dan de mensen bij de roverheden (maar dat is niet erg moeilijk, want de slimheids-drempel van ambtenaren ligt dan ook wel erg laag).

  Vilseledd [23] reageerde op deze reactie.

 15. @MMAP [20]:

  Vreemd, dat het argument, dat ik niet de moeite zou nemen om zelf op onderzoek uit te gaan, wanneer je je op enigerlei wijze in de problemen komt met de beantwoording. Wanneer het antwoord niet te lastig is, dan hoor ik niet: “Kijk in de boeken.”

  “Liegen en de MSM dom citeren is een veel beter voorbeeld van het zelf niet meer weten.”

  Ik citeer geen MSM. Bovendien is de uitdrukking “MSM” inherent aan complotdenkers. MSM brengen ook heus niet alleen, wat de goegemeente wil horen of wat politici willen. De VPRO bijvoorbeeld was een van de eerste met de documentaire “De dag dat de dollar valt.”

  @MMAP [21]:

  Oliemaatschappijen bijvoorbeeld rekenen echt niet meteen prijsdalingen door, maar hanteren het argument, dat men eerst nog de benzine, die men aan de oude prijs gekocht heeft, kwijt moet. Zelf zou ik als goudverkoper een soort voortschrijdend gemiddelde hanteren, waarin het gemiddelde van een aantal maanden of jaar wordt genomen. Kennelijk zitten al die goudboeren in het complot of het is gewoon de echte prijs en is er geen sprake van een nepprijs.

  MMAP [24] reageerde op deze reactie.

 16. @Vrijdag [25]: Neen, goud kan niet alleen maar omhoog. Goud blijft constant. De koopkracht blijft constant.

  Als een bepaald product vandaag een bepaalde hoeveelheid goud kost, dan kostte dat product 5, 10, 25, 50 en 100 jaar geleden ook diezelfde hoeveelheid goud.

  En dat kunnen we van valuta niet echt zeggen, hè? We vinden dat alles duurder is geworden, maar het zijn de overvloedig bijgemaakte valuta die steeds waardelozer worden. Waardoor je er steeds meer van nodig hebt om hetzelfde product te kopen.

  Willem Middelkoop citeerde afgelopen zaterdag een Engelse waarheid: “An ounce of gold buys you a nice suit”. Dat is NU zo, maar ook 50, 100 en 200 jaar geleden.

  Denk in koopkracht, niet in geld. En verdiep je in de achtergronden van politiek, prijsmanipulatie, productie, vraag en aanbod en dergelijke. Bepaal dan of “het” werkt voor jou en handel ernaar.

  Maar de meeste mensen zijn te lui en te laks om zich flink te verdiepen in iets, dat hun toekomst kan beïnvloeden.

  Vilseledd [27] reageerde op deze reactie.

 17. @Vilseledd [27]: Leg eens uit? Want er zit niet meer materiaal in een pak dan vroeger, de arbeid blijft hetzelfde (evenveel tekenwerk, knipwerk, naden naaien, knopen aanzetten, enz.).

  Het zijn de productiemiddelen (inclusief arbeid van mensen) die in valuta duurder is geworden, omdat valuta in koopkracht zwaar verliezen en de werknemers en machines dus voor meer, in waarde dalende, valuta moeten worden afgerekend.

  Het enige argument dat vóór u pleit, is de steeds groter wordende staatsinvloed. Vandaar verlies van koopkracht in valuta. Al wat duideljker? Waarschijnlijk wel, maar het ongelijk toegeven doet zo’n pijn, nietwaar

Comments are closed.