Gold_coins1Hier een paar meningen van deskundigen op dit gebied: Beursbox Tom Lassing, Maarten Verheyen, en een link naar artikel op ZeroHedge dat behoorlijk objectief overkomt.
——ALS Zwitserland openlijk veel goud gaat kopen, zal dat veel positieve invloed op de prijs hebben.
—–Het lijkt nuttig nog een veel aandacht te schenken aan de (oude) petitie om te vragen naar een echt accountantsonderzoek naar het NL-goudbezit; voor het verdwenen is! (Nu 1814 handtekeningen.
—–Is het ook goed nog een nieuwe petitie te lanceren om te vragen/eisen dat “ons” goud verkocht mag worden, maar wel vermeerderd moet worden?
——————————————————

Beursbox Nieuwsbrief [tom@beursbox.nl]
Goud is vanochtend weer boven de $1400 gekomen. Ik heb echt geen idee of het vanaf hier nu fors omhoog gaat, of dat het even een dead cat’s bounce is. De omzetten in goud en zilver zijn enorm. Gouden munten zijn nu wereldwijd op rantsoen gezet.
Silver Eagels worden niet meer geleverd en Maple Leafs worden nog maar mondjesmaat vanaf de leverancier geleverd.
De levertijden lopen daarom steeds meer op en je moet nu uitkijken als koper dat je niet ‘een belofte om te leveren’ aan het kopen bent. Bestel alleen daar en dat wat ze ook kunnen uitleveren!
—————————————

=   maarten.verheyen@aandelen.com
Dus Cyprus gaat 10 ton goud verkopen?
Al is die “deal” zeker niet rond. Het parlement moet er nog over stemmen en dat dubbeltje kan ook nog op de andere kant vallen.
Cyprioten hebben al eens de middelvinger aan Europa getoond.

Drie leden van de centrale bank zijn inmiddels al opgestapt omdat ze vinden dat zij en niet Europa dergelijke beslissingen horen te nemen.
Waarom verzet Cyprus zich tegen deze goudverkoop? Het gaat om amper 400 miljoen euro terwijl ze 23 miljard euro zoeken.

Is het omdat een land zonder goudvoorraad straks niet zo makkelijk een eigen munt kan uitgeven?
Als je je goud verkoopt, word je met andere woorden voorgoed binnen de euro opgesloten.

En nu moeten wij geloven dat straks ook grotere landen zoals Italië hun goud op de markt gaan smijten om de rekeningen te betalen?
Daar ben ik nog niet zo zeker van.

Als het om politici gaat, kan je natuurlijk nooit ongelooflijke domme acties uitsluiten. Maar de goudreserves opgeven, zou toch werkelijk alles slaan.
Ik zal zelfs meer zeggen. Centrale banken zullen vooral goud kopen de komende jaren.

Zowel Rusland, maar vooral China, kochten de voorbije jaren flink in. China heeft vorige maand alleen al 100 ton goud gekocht. Om maar even die 10 ton van Cyprus in perspectief te plaatsen.
Je mag er donder op zeggen dat deze centrale banken de voorbije dagen met twee handen goud uit de markt hebben gesleurd.
Misschien zien we zelfs Europese centrale banken goud KOPEN in plaats van verkopen.

Meer dan 100.000 Zwitsers hebben de handtekeningen verzameld voor een referendum over de goudreserves. Ze willen dat de Zwitserse centrale bank stopt met goudverkopen en 20% van de reserves in goud aanhoudt.

Als dit er door komt, betekent het dat Zwitserland in de komende jaren de goudreserves moet verdubbelen. Van 1.000 naar 2.000 ton goud.
Maarten Verheyen
———————————————————-
ZeroHedge: Koop goud NU.
http://www.zerohedge.com/contributed/2013-04-17/buy-physical-gold-now-discount-lifetime-or-why-you-must-abandon-fake-paper-go

7 REACTIES

 1. Als je van mening bent dat het financiële systeem vroeg of laat op z’n gat gaat dan is er maar één optie: fysiek goud kopen. Dan neem je de waardefluctuaties op de koop toe. Wie daar niet tegen bestand is, doet er het beste aan om er niet aan te beginnen.

 2. Wie nu nog niet ziet dat het hele westerse financiële systeem naar de bliksem gaat is of ontzettend arrogant of ontzettend dom. Laadt je vol met goud, dat is je bescherming. Of wil je wachten tot the shining metal $50.000 kost. Lees het interview van Jim Sinclair met Eric King van deze week. Of volg de zinvolle columns van Robert Broncel. En zeker futuroloog Gerald Celente.

 3. Ik zie het zo: goud en zilver zijn deze week in de reclame. En wat doen slimme mensen als een product in de reclame is? Juist. Als de karbonade bij de slager in de reclame is, zeg je toch ook niet dat je volgende week wel terug komt wanneer hij weer lekker duur is?

  Dus gisteren toch maar even wat bijgekocht.

 4. Dit is de kans voor wie nog geen goud heeft om toch een munt of baartje te kopen.Op termijn zul je er zeker geen spijt van krijgen.Zie het als een verzekering,het is omwisselbaar in om het even welke valuta.

 5. Bij The Silver Mountain zijn nog wel enkele zilveren munten op voorraad, maar navraag leerde me dat dit een “eigen voorraad” betreft. De levertijden bij munthuizen lopen op en ze verwachten binnenkort niet langer uit voorraad te leveren, maar met een levertijd van 5 a 6 weken. De Silver Eagle is al een poosje niet leverbaar.

  Het is opvallend dat de toegenomen vraag zo slecht verwerkt kan worden door de fysieke markt en dat geeft wel te denken. Stel dat er nood aan de man komt en men wil snel fysiek edelmetaal, hoe gaat dat dan in vredesnaam? En komt er dan een nieuwe marktprijs die niet meer is gebaseerd op de Comex koersen? Dat is iets wat slechts een kwestie van tijd lijkt.

  Oplopende vraag, levertijden en prijzen wijzen erop dat dit gaat gebeuren. Het is nu duurder om een zilveren Maple Leaf te kopen dan enkele weken terug toen de zilverkoers hoger stond!

  Er wordt op het blog van thesilvermountain meer info hierover gegeven, ik blijf het merkwaardig vinden.
  http://www.thesilvermountain.nl/blog/5171/zilver-munten/update-over-levertijden-en-premiums-zilver-en-goud.html

  Hoe het ook zij: fysiek is in trek en de papieren sell-of zorgt alleen maar voor meer vraag naar fysiek

Comments are closed.