avatar MMAPWat leven we toch in een vrij landje, nietwaar? Wat wij allemaal “mogen” en hoe gevrijwaard we toch zijn van betutteling en controle…

Wat natuurlijk NIET waar is. De roverheid geeft ons een idee van vrijheid, een schijnvrijheid. Maar de roverheid en haar partners in crime (banken, verzekeringsmaatschappijen, enkele grote bedrijven) volgt u intussen op de voet.

 

Bijvoorbeeld met camera’s op elke straathoek in de stad. Omdat u een terroristische dreiging zou kunnen zijn, of zoiets. Of omdat “wij gezamenlijk hebben besloten” dat we op deze manier veilig zijn.

 Of dat NEE-derland koploper in de wwereld is met het aantal telefoontaps door de roverheid, met 20.000 telefoontaps per jaar. Wat moet Opstelten daarmee?

Of zoals Paul Verhaegh al in zijn artikel van vandaag schrijft: de ongelijke machtsverhoudingen van “dienstverlener” roverheid met betrekking tot haar roverspraktijken u van uw verdiende geld af te helpen.

 

En wat ik vandaag dan weer las op nu-punt-nl: verzekeringsmaatschappijen doen al proefjes met app’s voor smartphones om na te kunnen gaan hoe hard u rijdt. Bent u een type “bejaard” chauffeur, dan krijgt u korting op uw verzekeringspremie, bent u een type “scheurbeest” en rijdt u vaak te hard, gaat u extra premie betalen. Ook als u door uw gedrag gewoon ongevalsvrij blijft.

En dat na een nu-punt-nl artikeltje dat bijna gelijktijdig verscheen: autoverzekeringen zijn in 2012 gemiddeld 16% duurder geworden. Maar dit terzijde. Het kwalijke is, dat nu ook al verzekeringsmaatschappijen, dus “private” ondernemingen, precies kunnen zien wanneer u waar bent en of u daar te hard gereden heeft.

 

En dan zitten er in mijn omgeving nog achterlijke mensen die denken in een vrij land te wonen. De Stasi zou zijn vingers aflikken bij het horen hoe de Nederlandse machthebbers het volk in de gaten houden. Het is hier met recht een echt Ne-DDR-land aan het worden.

21 REACTIES

 1. @Ria [2]: Een tikje kort door de bocht om hier de schuld bij een persoon neer te leggen. Het grote Politiek Correcte Collectief (PCC) is hiervoor als schuldige aan te wijzen. Zij die WEL hun mond opentrekken tegen misstanden zoals hierboven beschreven worden door het PCC zo snel mogelijk neergesabeld, doodgezwegen, op een zijspoor gezet. Dat past namelijk niet in het PCC denkraam.

  Iemand die dit aan de kaak stelt zoal mmap hierboven verdient een lintje, en geen sneer.

  Wees lief voor uw dierbaren

  Hub Jongen [5] reageerde op deze reactie.

 2. @Ria [2]:

  Ria, je stelt dat de schuld bij mmap ligt.
  Maar ben jezelf niet meer schuldig?
  Zie @Pendragon [3]:

  Mmap kan in zijn eentje niets doen. Hij moet zelfs voorzichtig zijn, ander wordt hij opgepakt. Net als die cartoonist ( ???zeikerd ???) **1)

  Er moeten veel meer mensen gaan verklaren dat ook zij het zat zijn. En als er heel veel zijn die dat begrijpen en durven schrijven, dan kan een volgende stap overwogen worden.
  DOE MEE!
  **1) Ik dacht aab Joop Klepzeiker, maar da man die om zijn cartoons van zijn bed gelicht werd, is Gregorius Nekschot!

 3. @Hash voor Cash Henkie [4]: Hetgeen de criminele combi compleet maakt: roverheid en verzekeringen in dit geval.

  Je wordt VERPLICHT je te verzekeren, én ze duwen die dan ook nog in het hoog-BTW tarief.

  @Ria [2]: Pardon? Wie zegt dat ik dat vrijwillig financier? Mag ik, als fatsoenlijk en werkende burger, een wapen dragen en mij verdedigen tegen de belastingcontroleur of zijn dwangbevel-gendarme als die aan mijn deur komen? Of ben ik ongewapend slachtoffer van hun Stasi-vriendjes… ik bedoel gewapende politieambtenaren?

  Wie zegt wat ik wel en niet aan verplichtingen ontwijk, uit morele overtuiging?

  Misschien iets minder snel (ver)oordelen, Ria. En wat Hub zegt: wat doe JIJ er tegen?

  Hash voor Cash Henkie [9] reageerde op deze reactie.

 4. Vrijwillig ja mmap! Wie dwingt jou om deze psycho dictators te financieren? Wie precies? Wie dwingt jou om nog maar 1 euro op de bank te laten? Wie dwingt jou om electronica te kopen en zodoende via btw de boel financiert? Wie dwingt jou om nog naar een supermarkt te gaan? Zo erg vind je het waarschijnlijk allemaal nog niet anders liet je dit wel allemaal achterwege

  Hub Jongen [8] reageerde op deze reactie.
  Aristoteles [12] reageerde op deze reactie.
  MMAP [14] reageerde op deze reactie.

 5. @MMAP [6]:

  “Hetgeen de criminele combi compleet maakt: roverheid en verzekeringen in dit geval.

  Je wordt VERPLICHT je te verzekeren, én ze duwen die dan ook nog in het hoog-BTW tarief.”

  Precies. Diefstal. En je kunt de dief niet ter verantwoording roepen.

  Who is John Galt ?

 6. @Hub Jongen [8]:

  Ik vind dat Ria wel degelijk een punt heeft, in dat “je” de afdrachten richting dievenbende kunt minimaliseren. Er helemaal onderuit komen kun “je” denk ik niet. En het is natuurlijk van de gekke dat dingen zijn zoals ze zijn.

  Nederland als provincie van Pleuropa glijdt af richting socialisme. Stap voor stap worden de vrijheden minder en de verplichtingen groter.

  Who is John Galt ?

 7. Het is niet zozeer de overheid als wel de machtige belangengroepen die achter de overheid zitten. Als we betere democratische controle hadden over de regering en het ambtelijke apparaat dan zou het misbruik, zoals hier beschreven, verdwijnen als sneeuw voor de zon.

  Waar we onze aandacht op moeten richten is de rol van de massamedia. Wat ik hier op Vrijspreker lees zou een veel groter publiek moeten bereiken.

  Aristoteles [12] reageerde op deze reactie.

 8. @Ria [7]:
  Als je weigert geld uit te geven omdat je dan btw afdraagt heb je minder aan je geld dan wanneer je belasting betaalt. Zolang 99,9% van de bevolking nog “netjes” 60% van zijn salaris afstaat pak je vooral jezelf ermee.

  @Pasparal [11]:
  Ja, er zijn grote belangengroepen achter de overheid.
  Ik denk echter niet dat democratische controle de problemen zou oplossen. Politici blijven altijd stemmen kopen met andermans geld.

  Hash voor Cash Henkie [13] reageerde op deze reactie.

 9. @Aristoteles [12]:

  “Als je weigert etc.”

  Dat is een persoonlijke beslissing. Bedoel je dit: “Als ik zou weigeren geld uit te geven omdat ik dan btw afdraag dan heb ik minder aan mijn geld dan wanneer ik belasting betaal. Zolang 99,9% van de bevolking nog “netjes” 60% van zijn salaris afstaat pak ik vooral mezelf ermee.”

  Zou het zo kunnen zijn, dat voor sommige mensen het wel eens zo zou kunnen zijn dat de waarde van het verlagen van de inkomsten van de kanker die overheid heet, méér dan opweegt tegen de wens iets te consumeren ?

 10. @Ria [7]: Nog behoorlijk knap dat je via een (vorm van) een computer hier reageert, en via een (vorm van) netwerk op internet zit. Daar heb jij natuurlijk niet voor geconsumeerd? Je hebt met zelf geoogste of gratis gevonden grondstoffen een computer gebouwd? Je hebt geen aansluiting (met BTW) op internet? Wauw, je doet je boze reactie echt recht, hoor.
  En je levensonderhoud? Je werkt zonder ook maar iets af te dragen of jouw baas iets af te laten dragen?

  Zelfs, al zou je het in een winkel voor elkaar krijgen om de BTW niet te hoeven betalen, betaal je indirect aan de loonbelasting van de werknemers die de producten produceren en het vergunningenstalesel dat de fabrikant moet betalen naan zijn roverheid.

  Eerst goed denken, dan pas tekeer gaan. 😉

  Je hebt werkelijk geen idee in hoeverre ik zaken ontwijk of ontduik. Maar dat ga ik, om mijn eigen veiligheid, niet aan jouw neus hangen.

  Ria [15] reageerde op deze reactie.

 11. Het moet eerst heel veel slechter worden voordat mensen wakker worden. En gezien de snelheid waarmee de verschuiving naar een totalitaire, socialistische heilstaat zich voltrekt, heb ik er alle vertrouwen in dat dit moment steeds dichterbij komt.

 12. Niemand hoeft gebruik te maken van internet, mobiele telefonie en automobielen.

  Dus nog voldoende mogelijkheden om niet op die wijze door de staat en zijn criminele partners te volgen te zijn.

 13. @Ria [15]: Noem het alternatief land dan maar waar geen roverheden zijn. En loop ik daar, op zelfgemaakte schoenen naartoe? Of met een transportmiddel (personeelskosten, fabricagekosten accijnzen en BTW op brandstoffen)?

  Eerst denken, dan pas hoog van de toren blazen. 😉

  Wel een hoop mekkeren, maar geen echte alternatieven bieden. Kom op: namen en rugnummers. Welk land, waar geen overheden, met welk middel zit jij hier te internetten?

  Ria [19] reageerde op deze reactie.

 14. @Ria [19]: Antwoord zonder inhoud. In mijn tijd noemden wij dat “internet-trollen”. Bij deze ben je gediskwalifceerd om als serieus reageerder gezien te worden. “Viel bla-bla, aber nichts da.”

 15. @Ria [2]: Nah, de lesbische (?) feministische (?) garde is ook aanwezig. echte mannen?? Wat is dat RIA?

  Ria kan zelf ook wel weten dat wanneer je als leek een actie onderneemt waarvan de regering niet gecharmeert is, je dan gelijk tot TBS’er wordt benoemt en waarbij je al jou rechten verspeelt.

  Eindconclusie: Een echte kerel wacht totdat er veel meer echte kerels opstaan om samen de krachten te bundelen, das niet alleen stoer maar nog slim ook..!

  Wat dacht jij ervan Ria?

Comments are closed.