Sparen2Nederlanders sparen te veel volgen de politiek. Maar mijn vraag is wie sparen er dan nog in deze tijd?
Niet de mensen met een inkomen beneden de € 50.000,– vermoed ik.
Als mensen sparen doen ze dat met een bepaald doel voor ogen, zoals aflossen hypotheek of andere lasten, de onzekerheid over de toekomst of studie voor hun kinderen en hun oudedag.

Als ze op advies van Rutte dit geld investeren in een auto is het leuk voor de staatskas door de btw en BPM welke daar rechtstreeks naar toe gaat.
Uiteraard ook voor onvoorziene tegenvallers. Voor de rente hoeven ze het niet te doen, die is laag en de inflatie en belasting soupeert alles op.

De andere kant wordt er niet bij vermeld, en dat is dat er steeds meer mensen met schulden komen te zitten, ook studenten bouwen een schuld op.
Er wordt ook vaak geleend of later betaald om rond te kunnen komen.

Een financiering voor auto of ander apparatuur die vervangen moet worden. En als men leent, betaalt men daar een hoge rente voor en de jaarlijkse waardevermindering van een auto hoef ik niet te noemen.

De steeds toenemende belastingen en heffingen van diverse overheidsinstellingen als gemeente, provincie en waterschap wordt onzichtbaar een lastenverzwaring waar geen rekening mee wordt gehouden.

Het is wijsheid iets te sparen om risico’s in te dekken en je wilt ook nog iets reserveren, voor als je deze wereld verlaat, om de begrafenis te kunnen  betalen.

19 REACTIES

 1. Werken en carrière maken als vrije zelfstandige ondernemer en daarmee geld verdienen en sparen als doel heeft dus geen enkele zin meer en is sparen als doel kansloos geworden.

  Wie wil nog hard werken om zo zijn spaarrekening te kunnen vullen wat vervolgens toch weer wordt afgenomen door een lading stuikrovers, maffia, nazi’s bij de EU?

  De stimulans is er voor mij in ieder geval totaal af om nog mijn best te doen of een zaak te starten, want wat heeft het nog voor zin als al je bezittingen die je door je best te doen hebt vergaard in eenmaal kan worden afgenomen.

  Neem een uitkering en loop de kantjes er af, maak eventueel overal schulden en laat de boel de boel, ga drugs dealen of steel alles wat los en vast zit. Heb geen auto meer, geen huis meer, geen bezittingen meer, omdat het dus gewoon niet leuk meer is en omdat het ons niet meer is gegund om ook nog maar iets te doen of te bezitten.

  Niets meer willen of kunnen bereiken omdat de EU Nazi overheid dat niet wil, die steunen en beschermen namelijk de groten der aarde.

  Wie met zijn hoofd boven het spaarveld uitkomt zal worden afgemaakt. Wat is dan nog de motivatie om ook maar iets te willen bereiken? Iets bereiken op een fatsoenlijke manier en als zelfstandige is dat al verschrikkelijk moeilijk, maar vanaf nu dus ook totaal zinloos met de absolute zekerheid dat het ook totaal kansloos is.

  Idioot gestoorde wereld is het geworden die alleen nog voor de gemiddelde doodwerker/slaaf interessant is. De EU is een groot succes voor de stormtroepen en SS soldaten (ambtenaren) die zich voor een redelijk loon en bescherming in dienst stellen van de nazi leiders. Ook deze soldaten hebben de opdracht u, de zelfstandige soevereine mens, het leven met wetten, regels, dwang en nu dus ook confisquering een rijk en vrij leven onmogelijk te maken.

  WILLKOMMEN IN DER NAZI EU!!

  “Dass alle Brüder gleich sind”

  Hub Jongen [2] reageerde op deze reactie.

 2. @Crisis [1]:
  Wel, crisis, je stelt het hier hard, maar waar.
  Toch geloof ik dat je jezelf tekort doet als je zo maar toegeeft aan de horde.
  Als je zoekt, kun je beslist wel dingen vinden die je plezier in het leven geven.

  Een goed ding, met ruime mogelijkheden is om te strijden tegen die horde. trachten slimmer te zijn, en met de kennis die je hebt over wat er zich afspeelt, (zie je eigen reactie) zul je zeker resultaten kunnen bereiken die je blij maken.

  _Hun snode daden bekend maken aan de (nog) niet begrijpende massa.
  _Aan meer mensen de basis van de Filosofie van de Vrijheid bekend maken
  _Wegen zoeken om de huidige ontwikkelingen af te remmen en zelfs om te keren.

  Ik kan stellen dat je daar veel plezier (en blijheid) uit kunt halen, zelfs al zul je door de nodige frustraties heen moeten!
  En, afhankelijk van je eigen wens, doe je dat als eenling, of samen met andere libertariërs.

  Ende despereert niet, uiteindelijk zullen de feiten en de moraliteit overwinnen.

  P.S. Is het wat om eens een artikel voor de Vrijspreker in te sturen? Dat krijgt meer aandact dan een reactie.

 3. @Hub Jongen, @Crisis, Het is zaak dat we allen gewoon uit het systeem stappen…

  Zo moeilijk is het niet, en wie heeft nog een regering nodig als je kijkt naar Belgie bijvoorbeeld, bijna 2 jaren zonder regering en het heeft lang niet zo goed gedaan als toen…

  Ze hebben weer een regering en alles gaat weer Down The Drain…

  Typisch… Verder kan je genoeg doen, met niets doen! Gewoon niet meer je belasting aangeven, je auto niet meer laten keuren, je ID niet laten zien wanneer ze hem zomaar vragen, geen ziektekosten verzekering meer betalen, en nog meer van die dingen…

  Kan je allemaal zelf. En met de grondwet in je hand!

  * grondwet… Een ieder heeft RECHT op een persoon!
  * grondwet… Niemand kan worden verplicht tot een vereniging te behoren…
  * grondwet… Geen enkele wet kan doorgang vinden wanneer instrijd met internationale verdragen….

  Om er maar een paar te noemen… Ik doe het al, en het kost een hoop moeite en ja, ik wordt er zeker niet beter van! Persoonlijk dan, want je krijgt alles over je heen, rechtszaken, boetes, deurwaarders, CJIB, incasso’s beslagen en wat al niet meer…

  Maar als we allen dit doen, is dat snel klaar! Als je iets niet wil, doe er dan niet aan mee.

  Punt NL

  Philosoof G&R Eigenwijs [4] reageerde op deze reactie.

 4. Nederland komt/zit in een deflationaire depressie, lees het boek “conquer the crash” van Robert Prechter. Zorg ervoor dat je flink in contant geld zit, en in de edelmetalen. (tegoed op betaalrekening is geen cash!). Huizenprijzen zullen dalen, werkloosheid loopt verder op, banken gaan omvallen/defaulten op ingelegde vermogens, en overheden zullen ook de rentes op staatsleningen niet meer kunnen voldoen. Pensioenfondsen komen uiteraard ook in de problemen doordat ze voor de helft in obligaties zitten, en heel veel in vastgoed. In deze periode kun je geen rendement meer halen op je vermogen, alleen maar hopen dat je vermogen intact blijft. In/na zulke periodes wordt het electorale sentiment er ook niet beter op, dus wellicht het beste om te verhuizen naar wat meer onderontwikkelde landen.

 5. Het artikel begint met “Nederlanders sparen teveel volgens de politiek”. Dat klopt, dat beweert de politiek inderdaad, met giebelend tienermeisje Rutte voorop: “consumeer!” is Rutte’s advies.

  Er wordt beweerd dat sparen de economie stagneert. Dat is o zich wel waar, maar het is tijdelijk. Want spaargeld is verschoven consumptie: het spaargeld wordt op een of andere manier op een later tijdstip gespendeerd, hetzij omdat gespaard wordt voor een duur object, hetzij dat erfgenamen zich te buiten gaan aan het spenderen van het geërfde spaargeld.

  Alleen één belangrijk ding vergeetde politiek: LENEN is namelijk ook verschoven consumptie. En wel naar VOREN verschoven consumptie. Dus als de politiek het sparen wil tegen gaan, zou ze ook zo eerlijk moeten zijn om het lenen tegen te gaan. En laat diezelfde politiek nu net numero uno zijn in het lenen en het naar voor verschuiven van consumeren (zie het begrotingstekort).

  Kortom, ik vind dat de politiek zich ten eerste nergens mee moet bemoeien, hoe, waar en wanneer iemand zijn geld uitgeeft. En de politiek moet niet zo huichelachtig doen om maar één van de drie manieren van spenderen te belichten (naar voren verschuiven, direct consumeren of naar achter verschuiven). Als zij sparen wil tegengaan, moet zij ook het lenen tegengaan.

  Dutchpatriot [11] reageerde op deze reactie.

 6. Sparen voor Bulgaren lijkt het wel, maar de vraag is hoe zit dat met andere landen die bij europa zijn gekomen. Criminelen informeren elkaar wel als ze geld ruiken. Dat het mogelijk om Nederland zo op te lichten is onvoorstelbaar als je ziet hoe de belastingdienst mij altijd controleert.

  • @MMAP [9]: Maakt niet uit welke kant je het opschuift het is altijd de verkeerde….

   Ze liegen over alle cijfers, ze liegen over regels, wetten, en standen… Is het niet beter om ze gewoon LINKS te laten liggen?

   Heb jij hier voor gekozen? Ik niet! Ik ben per definitie tegen KIESRECHT, want ik wil STEMRECHT! Ik wil jou bijvoorbeelt minister kunnen maken… Omdat jij blijkbaar duidelijker begrijpt dan de 150 personenn die daar in Den Haag zitten…

   Ons volksvertegenwoordigers die Kroonvertegenwoordigers worden na de EED! Daarom krijgen ze ook zo royaal betaald…

   Om erbij te horen…

   Snappie, we moeten het gewoon ZELF DOEN… Heel dat Den Haag de boel laten, geen belasting meer aangeven bijvoorbeelt… Want wat is dat nou zeg… De belastingdienst weet beter hoeveel je hebt gewerkt en wat je inkomen is geweest dan jij zelf in de regel… Waarom iets aangeven wat ze al weten?

   Precies, zodat u zich onbewust slaaf voelt om de verplichting het te MOETEN aangeven…

   Hoppa, dan je zorgverzekering, stoppen met betalen!

   Dit kan onder meerdere noemers, waarvan 1 bijvoorbeeld de term GEMOEDSBEZWAARDEN heeft…

   Wist U hiervan? Dat er een keuze was/is? Ik niet, mij is het nooit verteld, dat je een keuze hebt…

   En ja als u er dan van gehoord hebt dan kunt u terug komen met het argument dat je dan MEER belasting betaald en er eigenlijk niets mee opschiet… Deels waar….

   Want wat accepteer je zelf….

   Maar waar het om gaat is dat we allen onze vrijheid terug moeten VORDEREN middels individuele acties, maar allen tegelijkertijd….

   Zo komt er weer snel realiteit terug in de regering, of niet, het intresseerd me eigenlijk niet zo heel gek veel. Want er is niemand die uit Den Haag ook maar 1 euro komt lenen of mee helpen met uw huishouden…

   Het is allemaal gebouwd op VERTROUWEN, en als we dat niet meer hebben dan is het afgelopen…

   Afgelopen met de grootste TrueManShow in the history of mankind….

   WAKE UP WAKE UP WAKE UP….

 7. Het beste is dát te doen, dat omgekeerd is van wat de roverheid doet.

  De roverheid probeert uit alle macht, oneerlijk geroofd geld, zo snel mogelijk te vernietigen door haar schulden via het bankensysteem te vergroten en het overgrote deel is bij allen bekend.

  Ik spaar mijn eerlijk verdiende EIGEN geld in fysieke middelen.
  En NIET via het bankensysteem, en er is NIETS bekend bij Jan-en-Alleman.

 8. Echt een leuk artikel. Het is nog altijd best lastig om met de dingen te stoppen die je al jaren doet. Zo vinden denk ik 99% van alle Nederlands heel normaal om belasting te betalen of wanneer het verhoogd wordt. Klagen doen ze allemaal, maar wel netjes op tijd betalen daarna.

  Eigenlijk zouden een aantal mensen van vrijspreker of leden van de LP een stuk grond moeten kopen, eigen wetten voor maken en kijken hoe het dan loopt zonder verplichte belastingen en ander gezeik. Misschien moeite waard om uit te zoeken of zoiets wel kan????

  Misschien een nieuw partijprogramma? Ben je Nederland zat, kom wonen bij ons in Vrijland (ergens in de buurt van friesland of zo?) waar geen belastingen zijn, waar iedereen elkaar respecteert en rechten heeft. Waar iedereen recht heeft op geluk, eigendom en geen overheids bemoeienis.

  Dutchpatriot [15] reageerde op deze reactie.

 9. Crisis,

  Natuurlijk leven we momenteel in wat minder gunstige tijden. Maar zo erg is het allemaal nog niet hoor. En het verbaast me dat blijkbaar niemand hier er over valt dat je de term Nazi’s meent te moeten gebruiken om mensen te diskwalificeren die het – in jouw ogen – op je geld voorzien hebben. Nazi’s hadden het nl. niet voorzien op je geld (nou ja, ook wel, vooral het geld van joden), maar op joden.

  Dat is ONEINDIG veel erger.

  Dutchpatriot [19] reageerde op deze reactie.

  • @Eelco [18]: Nazi is gewoon een afkorting voor fascist. En ik weet niet op welke planeet mensen leven die nog vinden dat het redelijk gaat, leven, maar niet op planeet aarde in ieder geval. De Nazi’s hebben helemaal niet verloren. Bayer en Basf de twee grootste aanstichters van de tweede en eerste oorlog BESTAAN nog steeds. Sterker nog ze zijn nog nooit zo groot geweest. Monsanto, Bayer en Basf zijn de 3 grootste vervuilers van de wereld. En dan heb ik het niet over olie….

   Ik heb het dan over genetisch gemanipuleerd voedsel! Wat overal in zit, en gewoon giftig is… Waarom denk je dat Kanker ziekte nummer 1 is? Omdat ons eten zo goed is? Haha, neee….

   Waarom denk je dat de hele wereld al bijna 6 maanden ziek is????? Ziek ja, ik heb al 6 maanden griepjes en verkoudheden, en ik slik vitaminen, let op mijn eten, eet geen kleur en smaakstoffen, nog zoetmakers, of wat dan ook… En nog krijg ik mijn gestel niet op niveau, alles is leeg… Er zit niets meer in…

   Dan nog maar gezwegen over Bayer’s, en Basf’s medicijnen afdeling! Medicijnen medicijnen medicijnen, dat is het enige wat nog telt tegenwoordig…

   Alles is corrupt! OOK JOU DOKTER VAN DE HOEK! Net als je tandarts, die ook corrupt en landverader is… Of gewoon onwetend! Maar wat doen ze dan als beoeffenaar van hun vak…

   Iemand die denkt dat het redelijk gaat, daar heb ik nog een mooie brug voor te koop, ergens diep in China…

Comments are closed.