Homo_geraamteAls liberaal  heb je met het homo zijn geen moment moeite, want je kiest voor een maatschappij waarin ieder mens soeverein is: ieder mens heeft het recht zijn leven te leiden zoals hij zelf wil, maar het is wel gewenst rekening te houden met anderen. Dat er mannen zijn die van mannen houden en vrouwen zijn die van elkaar houden is geen enkel probleem.

 

Waar wel aan gedacht moet worden is dat mannen en vrouwen hun geluk zoeken en samen een gelukkig leven op willen bouwen. Het enge punt is dat er te veel seks uitgedragen wordt, en dat is niet bevorderlijke voor de acceptatie, en geeft een verkeerd beeld van deze mensen, het is geen goed voorbeeld.

Onlangs wandelde een gehuwd man, vader van twee kinderen op een eenzame weg en kwam er een jongetje van plm. 9 jaar aangefietst. Hij keek wat angstig, maar groette vriendelijk en de wandelaar groette terug. 10 meter verder stopte de jongen en riep; Hé vieze homo wat doe jij hier, wat een teken van angst voor homo’s was, wat ook betekend dat deze jongen een verkeerd beeld van homo’s heeft.

Dat zijn de gevolgen van een onjuiste voorstelling over deze mensen. Daarom zou het goed zijn de seks wat minder in de publiciteit te brengen, want dat is schadelijk voor het imago van de gewone mensen met gevoelens voor hun partner. Wat het dan ook mag zijn.!!

Ingezonden door Reiny

7 REACTIES

 1. Mag een jongetje van 9 iemand beledigen?
  Ja, dat mag! Vrijheid van meningsuiting.
  Mag een volwassen persoon iemand, in dit geval een homo, beledigen?
  Ja, dat mag! Vrijheid van meningsuiting.
  Mogen homo’s sex uitdragen?
  Ja, dat mag! Vrijheid van expressie!

  Of dergelijke meningen en expressies handig zijn, is een ander verhaal.
  Het zou zomaar kunnen dat je een beledigende opmerking maakt over homo’s en dan blijkt dat je baas …. helaas ;-).

  De grens ligt niet daar waat iemand beledigd is of zich beledigd voor doet. Niet daar waar gedrag wel of niet wenselijk is, dat is voor iedereen verschillend. Maar de grens ligt daar waar bedreigingen of geweld wordt toegepst.

  Aristoteles [7] reageerde op deze reactie.

 2. Mijn stelling is iets anders . Jouw vrijheid eindigt daar waar die van een ander begint en dit mag je ook omdraaien , dus het draait om zelf discipline en niet om wat wettelijk is vast gelegd .
  Ik lees steeds dat en met gevoelens van minderheden , lees hier in dit specifieke geval , homo’s rekening gehouden moet worden . Het blijkt dat de homo beweging de pers goed onder controle heeft en zelfs onze premier . Kinderen worden in dit land als handels waar gezien , Erdogan komt naar Nederland voor een handels missie en wil ook nog aandacht vragen voor een Turks kind dat tussen wat en schip raakt , dat laatste mag niet , terwijl de Nederlandse staat hier in dit dossier haar eigen wet en regelgeving niet heeft eerbiedigt . Wet op de jeugd zorg is duidelijk bij uit huis plaatsing dient rekening gehouden te worden met religieuze achtergrond van het kind , maar dit recht word door jeugdzorg instanties massaal geschonden . Door er een anti Homo etiketje op te plakken heeft jeugd zorg het mooi voor elkaar gekregen dat niet het probleem centraal staat maar dat het een anti homo actie is geworden helaas heeft de pers maar ook de politiek zich hierin mee laten slepen laten manipuleren .

 3. We leven sowieso in een redelijk oversexte maatschappij en dat ligt dus niet alleen aan de homo’s.

  Dat er een stel is wat het nodig vind om een keer per jaar halfnaakt op bootjes te gaan staan betekend niet dat alle homo’s exhibitionistisch zijn. Integendeel. Net zo min als het bestaan van prostitutie betekend dat alle vrouwen ho#ren zijn.

  En dat je jezelf zorgen moet gaan maken over wat een koter van 9 zegt? Ik betwijfel het.

 4. In nederland zijn homo’s gelukkig volledig geaccepteerd, ook door mij. Deze mensen zijn er al door de eeuwen heen, en het is goed dat men voor hun rechten zoals in nederland opkomt.Daar bestaat geen meningsverschil over. De basis van dit stuk had als grondslag het verhaal van een jongetje die onterecht bang was voor homo’s. Het merendeel van homo’s wil graag in alle rust samenwonen en zich ongestoord tussen de mensen begeven.Door dat er anderen zijn die de indruk wekken dat seks zo nodig op de voorgrond moet staan, wat recht ze wel hebben, heeft dat soms ook negatieve gevolgen, dat betreur ik, meer niet. Laat deze mensen met rust in de samenleving, het is goed dat ze het niet meer hoeven te verstoppen, zoals vroeger of in Rusland. Ik hoop dat anderen daar ook begrip voor hebt.

  Aristoteles [7] reageerde op deze reactie.

 5. @Johnny Feelgood [1]:
  Er bestaat een algemeen beeld van wat als “wenselijk gedrag” wordt gezien, een beeld dat door de meeste mensen van de samenleving gedeeld wordt.

  Volgens individualisme, liberalisme, hoef je je niet aan dit beeld te conformeren, uiteraard. Voor je reputatie kan het echter soms handig zijn als je dat wel doet.

  @Johnny Feelgood [4]:
  Precies, dat is hele punt van liberalisme: tolerantie. Je hoeft niet goed te vinden wat andere mensen doen, maar zolang het jou niet schaadt mag je het niet verbieden.

  Ik vroeg laatst aan moslims wat zij van het homohuwelijk vonden. Zij keurden dit af. Op de vraag of ze het wilden verbieden antwoordden ze echter met: nee, je mag mensen wel overtuigen van je gelijk, maar niet dwingen te doen wat je zelf wilt.
  Dit bewijst (in tegenstelling tot wat sommigen hier beweren) dat Islam zeker wel compatibel kan zijn met liberalisme/libertarisme.

  @reiny [6]:
  “Deze mensen zijn er al door de eeuwen heen.”
  Inderdaad, sterker nog, homosexualiteit bestaat al miljoenen jaren, het bestaat tientallen, zo niet honderden keren zo lang als de mensheid. Sommige diersoorten zijn bijna 100% bisexueel.
  Het argument van homohaters dat homosexualiteit niet natuurlijk is, gaat dus zeker niet op!

Comments are closed.