KoningsliedVanmiddag hoorde ik de melodie van een leuk wiegeliedje en ging eens kijken wat dat was.

Toen werd ik met stomheid geslagen want naast dat liedje stond een tekst waarvan de schoenen me uitvielen.
Het bleek het “Koningslied” te zijn dat heel Nederland onder leiding van Paul de Leeuw moet zingen voor  “onze” nieuwe koning Willem Alexander.

 

Het lied: (Alleen essentie)

Het gemene volk zingt dan voor zijn nieuwe heerser:

Je belooft dat je alles zult geven
Ik bescherm je tegen alles wat komt
Hou je veilig zolang als ik leef

Ik draag een vaandel met jouw naam
Ik bouw een dijk met mijn blote handen

Ik zal strijden als een leeuw,
Tot het jou aan niets ontbreekt.

bis.

Natuurlijk zullen “wij” zorgen dat het Willem aan niets ontbreekt!
Hij heeft immers beloofd dat hij alles wat ze hem vragen zal ondertekenen.

Waarom eigenlijk een koningslied? En dan ook nog zo’n onbenullige smartlap waar de tranen van afwisselend het lachen en de schaamte je in de ogen schieten?

Moet het volk weer wat koningsgezinder worden?

Moeten we saamhoriger worden, zodat we zonder morren bezuinigingsmaatregelen ondergaan?
U mag het zeggen.

Er zijn al mensen bezig met een petitie om deze flauwekul tegen te houden.
Die kunt u vinden op:  (al 21.000 mensen hebben getekend)

http://www.petities24.com/nee_tegen_het_koningslied

17 REACTIES

 1. Blij dat ik er niet bij hoor. Triest.

  Altijd als ik uit het buitenland terugkom, is het alsof m’n strot dichtgeknepen wordt. Dat komt niet alleen door de geur van varkens- en kippestront maar ook door dat heikneuterige gedweep met de heerschers van oranje. Bah.

 2. Als dat “lied” de het cadeau voor de nieuwe koning moet zijn, dan gunnen de makers die man wel wat.

  Ik heb enkel wat afgrijselijk gekrijs gehoord.

 3. Wat een afschuwelijk slecht ‘lied’ is dat. Van de tekst ga je echt gillen! Hoe krijgen ze het bijelkaar. Ik zou haast medelijden met de nieuwe koning gaan krijgen. Je zult zoiets maar aangeboden krijgen. Als hij tranen in zijn ogen krijgt is dat vast niet van ontroering maar van de ingehouden slappe lach.
  Heb maar snel even die petitie getekend, want zo’n wangedrocht kun je zelfs een koning niet aandoen!

  Nieuwe groet zojuist geleerd bij de uitzending van Pauw en Witteman – uit de tekst van hét lied: HOU JE VEILIG !!

 4. Hoorde het vrijdagmorgen in de auto. Mijn oren bloeden nog steeds. Begon met die Carel Kraayenhof, dan beetje ballad, soul, hopsaheisa-muziek, koortje en afgewisseld met rappers. Jeetje, waren ze bang een of andere muziekstroming uit te sluiten, of zo?

  Het enige leuke vond ik het rap-stukje “met die vingers in de lucht”. Ja ja, mijn 2 middelvingers in de lucht voor dat zelfingenomen, zelfbenoemde, rovende addergebroed.

  Maar… als cadeau voor die Koning Beetje Dom de Eerste??? Hij verdient beslist niets van betere kwaliteit en dit is wat je krijgt van een uitgezogen en leeggeroofd volkje. Meer hebben we niet.

  En let op, die huichelaars vinden het toch een partijtje mooi op 30 april. De koninklijke handjes gaan vast “spontaan” applaudiseren.

 5. Het is stuitend om te zien hoe (bijna) iedereen over elkaar rolt om als eerste de voeten van Koning Willem Bier te mogen kussen. Heeft niemand dan ook maar een beetje zelfrespect?

  Vrij naar Jacobse & van Es: moguh we effe overgevuh?

 6. @Patrick [5]: BRILJANT, die Daniëls. Breekt dat hele stuk woord voor woord af.

  En waarom eigenlijk een lied? Heeft Bea ook een lied? Juliana wél, voor haar afscheid heeft Willy Alberti wat in een microfoon zitten blèren (“Juliana bedankt”) waarvan ik Van Duin’s parodie dan weer stukken beter vond (“Willy bedankt” met stemmetje van mister Lockheed affaire).

  Als ik voor een gelegenheid een cadeau zou krijgen, bijvoorbeeld een jas, waarvan de rits kapot is of de knopen niet goed voor de knoopsgaten zouden zitten, de ene mouw langer is dan de ander, de kleuren totaal verkeerd zijn, de linker mouw een andere stof is dan de rechter mouw, de borstzakken in de rugzijde zouden zitten en weet ik wat er nog meer mis zou kunnen zijn met een jas, dan zou ik tegen de gever(s) zeggen: “Dank u voor het gebaar, maar nee dank u, ik hoef het niet.”
  Ben benieuwd wat Beetje Dom de Eerste gaat zeggen als ze dit liet over hem uitkotsen.

 7. De makers zijn wel in hun opzet geslaagd. Ze hebben NL weer aan het lachen gekregen. Je moet de commentaren eens op een rijtje lezen… Je ligt onder je pc/tablet/laptop van het lachen. Hoezo zijn wij een verzuurd volkje? Man wat zou het geweldig zijn als er elke maand een dergelijk lied verschijnt. De humor is weer terug in NL.
  Of…. was dit serieus bedoeld? Nee toch?

  Saartje [13] reageerde op deze reactie.

 8. Wat een sukkeltjes.

  Eerst creëren ze afgrijselijk gekrijs wat voor mooi door moet gaan en als ze er vervolgens kritiek op krijgen van zijn ze ineens zielig en trekken ze hun rotzooi terug.

  Of dit dan: Zanger Jamai Loman, die ook zijn steentje bijdroeg aan het Koningslied, schrijft op Twitter: “Alle zure Nederlanders hebben het voor elkaar (…) schaam me diep dat ik een Nederlander ben.”

  Nog meer mensen schaamden zich dat ze Nederlander zijn toen ze dat gekrijs hoorden.

 9. De maker van het lied schijnt door dezelfde hel te zijn gegaan als wat hij de rest van de bevolking heeft aangedaan.

  Het ironische is dat in het slappe aftreksel van een monarchie dat NL is, er geen kroning (met alle pracht en praal, zwaardslagen en bischoppelijke zegeningen) maar slechts een inhuldiging zal plaatsvinden.

  Zoiets benadrukt het lachwekkende karakter van de Nederlandse vorst, nl. een overbetaalde lintenknipper, en dit carnavalslied had er prima bij gepast.

  Een beetje koning tekent natuurlijk NIET alle wetten die hem onder de neus worden gedrukt en zal er steeds naar streven om van zijn koninkrijk een keizerrijk te maken.

 10. Ik wordt zolangzamerhand niet goed over het domme gejubel over de kroning-overdracht en al die hersenloze zogenaamde BN-ers buitelen over elkaar heen om maar naar voren te komen als het meest Oranje-gezind. Walchelijk gewoon kotsmisselijk word je ervan. Er moest straks op 30 april niemand langs de kant staan dat zou pas een impact geven die zijn weerga niet kent en dan staan ze mooi voor paal en dat wereldwijd!!!

Comments are closed.