euro_kapotIn tegenstelling tot de handelingen en berichten van politici en media dat  uit de euro stappen een enorme ramp zou zijn, kunnen we er natuurlijk wel van af! Het is zelfs duidelijk dat daardoor de ramp die nu geleidelijk over ons heen komt, zal worden omgekeerd.

 

Erg interessant in dit verband is dat gisteren in Buitenhof de scheidende directeur van het Centraal Planbureau (CPB), Coen Teulings,  vertelde dat hij niet (meer??) gelooft dat de invoer van de euro een goed besluit geweest is. In ieder geval zijn de verhalen over de voordelen van de euro overdreven c.q. niet waar.
Iets wat de Vrijspreker al vanaf het begin gesteld heeft.

Jammer dat hij dan direct daarna stelt dat het afschaffen echter moeilijk en ongunstig zou kunnen zijn. Hij volgt daarin de huidige politieke-  en media lijn: Als ze eerlijk proberen een beetje toe te geven dat het verkeerd geweest is, dan komen ze met allerlei bezwaren tegen de afschaffing.

Elke verandering invoeren is niet gemakkelijk:
-Maar waar een wil is, is een weg!
-Om een groter doel te bereiken, moeten vaak pijnlijke maatregelen worden genomen.
Om een kankergezwel weg te nemen, moet de chirurg wel iemand in zijn vlees snijden!

Natuurlijk is belangrijk op welke manier en in welk tempo het afschaffen gebeurt. Een chirurg snijdt ook niet in het wilde weg!

Erg simpel zou zijn om nu de schade niet nog steeds groter te maken. Daar zijn veel voorbeelden voor te noemen. Om er slechts één noemen: Stop onmiddellijk met het invoeren van die Bankenunie, en met de BankenTax, de FTT (Financial Transaction Tax).
Bij verschillende landen zie je daarover dan ook al een terechte twijfel ontstaan. Behalve bij de NL makke volgers merk je daar nog niets van. Die zien alleen maar dat je zou kunnen berekenen dat deze tax 35 miljard euro kan opleveren. (Die overigens door de burgers moet worden opgebracht!)
Zie:  EU governments get cold feet on transactions tax

Uit dit artikel blijkt ook overduidelijk hoe ondoordacht en onverantwoordelijk politici bezig zijn om hun stommiteiten uit het verleden trachten op te lossen of verhullen met nieuwe volgende fouten:
“One EU source told this website: “There’s still very little clarity on the proposal and so many unanswered questions. Member states do not know how the FTT will actually work nor do they have answers about the impacts. That 11 countries came together to table six long pages of questions … just shows how much uncertainty there is over the [European] commission’s FTT proposal.“

Over meer en volgende stappen kunnen we in volgende artikelen verder discussieren. Maar nogmaals waar een wil is, is een weg en zeker als dat een weg is naar grotere vrijheid en meer welvaart.

————————————-
Uw inbreng met ideeën wordt zeer op prijs gesteld!

16 REACTIES

 1. Het eurosysteem is een bi-valutasysteem.

  Valuta 1 is de euro welke uit schuld ontstaat en waarmee u betaald

  Valuta 2 is goud, een valuta waarin u waarde opslaat

  Geen vertrouwen in de waarde van de euro of de overheid? U kunt gewoon valuta nr 1 btw vrij omruilen voor valuta nr 2.

  Het is totale kolder om het ene piramidesysteem om te ruilen voor een ander piramidespel.

 2. zo moeilijk is het helemaal niet om de euro af te schaffen of zelfs gedeeltelijk af te schaffen (doordat een land uit de eu treedt). Hier is zelfs bij het ontwerp van de euro al rekening mee gehouden. Daarom verraadt elk serienummer op een eurobiljet de herkomst ervan. Zie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Eurobankbiljetten

  Als Griekenland bijvoorbeeld uittreedt is het kinderlijk eenvoudig alle eurobiljetten met een Y (herkomst Griekenland) in te nemen door de centrale bank.

  deZotVanZwammerTotKletsMajoor [4] reageerde op deze reactie.

 3. laat de euro ont-ploffen en vergeet daarna alles wat met geld en bezit te maken heb, wat momenteel gaande is is the great equalizer, alles en iedereen weer gelijk, net als aan de start van ELK nieuw aeon.
  om aan te geven dat we eindelijk wat geleerd hebben, schaf geld en bezit af, start weer met delen, wordt je vele malen gelukkiger van…

 4. bezit is in holland zowiezo een illusie zolang je daar blijvend belasting over betaalt (houderschapsbelasting, ozb, etc.). zelfs je beroep is in holland niet van jou, vraag maar aan bram m.

 5. Uiteindelijk komen we er wel vanaf omdat alle fiat-valuta vroeg of laat waardeloos worden.

 6. @frank [6]:

  Welke Griek zou beter af zijn de Griek hij met de Europese bankrekening of de Griek met de Griekse bankrekening na inruil en devaluatie. Je moet als Griek dus zorgen dat je niet Grieks genummerde euro’s hebt, toch?

 7. We moeten de centrale (prive) bankiers er tussen uit halen.
  Waarom moeten we rente betalen over geld wat we uitstekend zelf (zonder rente) kunnen drukken.

  Kijk op de site van Holland4MPE http://holland4mpe.wordpress.com/category/onze-doelstelling/
  daar kunt u zien hoe we van deze ellende af kunnen komen.

  Alle 17 euro landen gaan op dezelfde dag over naar hun “oude’ valuta, met dit verschil dat deze valuta nu door de regering zelf gedrukt wordt en dus vrij is van intrest (wat deze enorme staatschulden heeft opgeleverd).

  Op deze dag, vervalt de Euro, en daarmee ook alle staats schulden. (wie nog geld van ons wil hebben kan een lading houtpulp, katoen en druk inkt krijgen om zelf nepgeld te maken)

  Einde staats schulden, inflatie, corruptie en criminaliteit…..wat willen we nog meer.

  Dan als geniale tweede stap, accepteren wij geen anderer valuta meer (Dollar, Yen, Pound etc) net zolang tot ook deze landen een eigen valuta hebben. We doen met hen alleen nog maar ruilhandel (100 ton graan voor 1 Mercedes)

  Het gevolg van deze stap is dat alle steenrijke (criminele) mensen in 1 klap een bult waardeloos geld hebben. Al deze banksters, elite, koningshuizen en zelfs het vaticaan, worden zo in een keer financieel “gecastreerd” en hun gestolen vermogen
  is overnacht waardeloos.

  Super straf, zonder een cent uit te hoeven geven aan tribunalen en rechtzaken én het raakt ALLE rijken, zonder aanziens des persoons.

  Dan schaffen we Brussels af en voeren een politiek systeem in zoals het Zwitserse model (met bindende referenda) en dan zijn we van alle ellende en machts geile politici af……..

  Zucht, het is zo eenvoudig, maar dan moeten we wel onze stem laten horen.

  Groeten en succes Adam

  Ps hier een drie minuten annimatie over hoe MPE werkt. http://holland4mpe.wordpress.com/category/animatie-filmpje-mpe/

  Andre NI [13] reageerde op deze reactie.
  Hash voor Cash Henkie [14] reageerde op deze reactie.

 8. De euro officieel afschaffen zal niet gebeuren. Het heeft dan ook weinig zin om te proberen de politiek in die richting te bewegen. Je kunt beter aandacht besteden aan vervangende systemen, zoals lokale geldsystemen en ruilhandel waarbij goederen en diensten tegen elkaar worden geruild.

 9. @Adam Onesto [11]:

  Altijd leuk als mensen hun geld om-niet uit willen lenen, maar het komt voort uit onbegrip van wat geld in feite is.

  Voor degenen die wat tegengif nodig hebben is het handig bijvoorbeeld hier kenis van te nemen: http://mises.org/community/forums/p/2660/89023.aspx#89023

  Jaren geleden zijn op deze site ook al eens wat (non)-discussies geweest over die MPE-bullshit. Ik zou zeggen: creëer vooral je eigen interest-vrije samenleving als je daar behoefte aan hebt, en succes met het vinden van mensen. Zolang je het uit je hoofd laat om anderen te dwingen aan die onzin mee te doen, en niet raar staat te kijken als concurrerende samenlevingen die niet aan die onzin meedoen het beter doen dan die mathematisch perfecte samenleving is er niets aan de hand.

Comments are closed.