`neinEind van de maand: tijd om onze vrijheidsminnende medemens een hart onder de riem te steken. Uit alle hoeken van de samenleving worden petities gestart die pleiten voor minder overheidsdwang en belastingen. Zij verdienen onze steun. Prepperoni heeft de nieuwe petities uit de maand april voor u geselecteerd. Het zal opvallen dat de meeste petities nog maar weinig ondertekenaars hebben; dit komt omdat de petities pas enkele dagen of weken on line zijn. Ik pik ze op van het twitterkanaal van petities.nl, de daadwerkelijke promotie door de initiatiefnemers komt soms enkele weken later pas op gang.


** Veel oranjegerand protest dit keer. Onze goudgekroonde elite knipt lintjes tegen een wel zeer ruime staatstoelage. Er wordt gepleit om de koning op Balkenenderantsoen te zetten. Anderen roepen op tot het compleet afschaffen van deze ongevraagde publieke kostenpost.

**  Ondanks dit gemor onder het volk durft het koningshuis binnenkort nog wel een feestje te geven. Iets met van B naar A. De Nederlandse traditie leert dat het feestvarken trakteert en waarom zou dat voor de koning anders zijn?

**  Wij weten natuurlijk allang dat we de facto onderdanen zijn. In relatie tot de koning(in) worden we echter ook als zodanig genoemd. Dat steekt. Een dapper groepje staat op en zegt: “Noem mij geen onderdaan!”. Libertarisch pareltje! Tekenen!

**  Er is ook goed nieuws: het koningshuis betaalt geen belasting. Volledig belastingvrij leven in Nederland blijkt dus toch mogelijk! Een mooie referentie voor onze libertarische beweging, met zo’n aansprekend voorbeeldgezin moet verdere verspreiding van dit belastingvrije concept geen probleem zijn. Ik stel voor dat we een petitie starten die iedere Nederlander het recht geeft op zo’n voorkeursbehandeling. Want met het wegvallen van het predikaat “onderdaan” zijn we allemaal gelijk toch?

**  Uit de categorie “middenstand”: Winkeliers zijn verplicht betaald lid van branchevereniging Hoofdbedrijfschap Detailhandel. Hoe heet dat in normaal Nederlands? Belasting! Gedwongen winkelnering en dat bij nota bene de belangenbehartiger van de detailhandel. Lidmaatschap dient vrijwillig te zijn en dat kun je de politiek hier duidelijk maken.

**  Meer ondernemersleed: De uitbater van het Haagse terras “’t Ogenblik” krijgt te horen dat zijn terrasvergunning na meer dan 15 jaar wordt ingetrokken. Weg investering in meubilair, goodwil bij klanten en gezelligheid op straat. Help deze man. Ook in Maarssen zitten ondernemers in het nauw: Vergunning voor een verrijdbare snackbar wordt ingetrokken. Laat die mensen lekker hun werk doen! Het centrum van Maarn dreigt te verpauperen. De overheid ligt dwars, geef ze een schop onder de kont!

**  Er zijn veel stakkers die niet naar het goudseminar zijn geweest en zich afhankelijk hebben gemaakt van hun monopoliegeld in hun pensieonfonds. Zij beginnen ook wakker te worden en vorzien een tweede greep in de pensioenpot. Steun hun boodschap aan de politici: “dat geld is van ons!”

**  Iedereen zou zich moeten kunnen vestigen waar hij of zij wil. Deportaties naar onveilige buitenlanden hebben daarom niets met vrijheid te maken. Kappen daarmee dus!

**  Brein zegt te strijden tegen piraterij. Het resultaat is vooral dat ze artiesten frustreren en het geweldsmonopolie van de overheid misbruiken om populaire websites te laten verbieden. Weg met die club, petitie uno en duo.

**  Categorie “klein leed”: Gebruikers van de harddrug alcohol mogen in Weert hun hart ophalen tot middernacht, maar een jointje roken in een coffeeshop kan maar tot 22:00. Met rondhangen als gevolg. Soms is het niet zo moeilijk: Gelijke monniken gelijke kappen.

**  Meer vrijheid tot het afsteken van vuurwerk. Het zal wel met de timing te maken hebben (lente) dat er nog zo weinig ondertekenaars zijn.

 

Dit waren ze weer. Blijven tekenen, een petitie is een proteststem voor vrijheid en daarvan kunnen er niet genoeg zijn!

 

Prepperoni

3 REACTIES

  1. @Floris Janssens [1]: TOP!
    Velen tekenen niet maar het is maar een hele kleine moeite. Ik heb niet de illusie dat mijn handtekening de wereld verandert. Zonder tegenstribbelen alles maar laten komen en opgeven is een optie, maar voor mezelf wil ik in ieder geval kunnen zeggen dat ik van tijd tot tijd een middelvinger heb opgestoken tegen de ontwikkelingen. Vandaar ook dat ik op deze site schrijf.

    Prepperoni [3] reageerde op deze reactie.

  2. @Ratio [2]: Mooi gezegd. Een petitie is idd vrij indirect en je ziet niet direct resultaat. Het is wel een stap in de juiste richting. Mogelijk zijn er grotere stappen denkbaar, maar niet vanuit de luie stoel.

    Het tekenen van 12 petities heeft mij een kwartiertje gekost, incl bevestigingsmail. Na 1 petitie onthoudt je bowser je naam ed. die je hebt ingevuld, zodat je vlot de andere 11 doorloopt.

    Een peulenschil als je het vergelijkt met alle extra uitdagingen die een libertarische samenleving met zich mee gaat brengen. Denk aan vrij wapenbezit, drugsgebruik, via diverse VVE’s beheren van wegen, parken, dijken enz.

Comments are closed.