Pentagram-PrimitievelingBij de PvdA is men bezeten van nivelleren. Of het nu gaat over inkomensafhankelijke zorg premie [BRON], een inkomensafhankelijke lunch tijdens het PvdA weekeinde [BRON], een inkomensafhankelijke huurverhoging [BRON] of een inkomensafhankelijke inkomstenbelasting [BRON].

Op zich hebben de PvdA politici wel een punt, iedereen moet evenveel betalen. Maar het is wel erg spijtig dat de PvdA politici voor zichzelf wel een uitzondering creëren. Het nivelleren van de PvdA is een principe wat ze niet of minimaal in de eigen portemonnee mag treffen. Het gemiddelde inkomen in Nederland was in 2010 €22.100,- per jaar, maar dat ligt zo laag omdat een gedeelte van de bevolking niet werkt of enige andere vorm van inkomen heeft. Als men enkel de arbeiders neemt dan is er een gemiddelde van €34.600,- per jaar, terwijl uitkeringstrekkers (van welke vorm dan ook) “slechts” €18.400,- kregen bijgeschreven. [BRON]

In datzelfde jaar, 2010 lag het gemiddelde inkomen volgens SP-er Jasper van Dijk de beloning voor tweede kamerleden op €102.000,- per jaar (loon + vakantiegeld + eindejaarsuitkering). [BRON] Jasper van Dijk wilde in januari 2012 daarom de inkomens van de tweede kamerleden verlagen met maar liefst 5%, dat is wel €5.100,- minder per jaar wat het loon op maar €96.900,- per jaar brengt. Nu anno 2013 blijkt dat het in 2012 nog geen doorgang heeft gevonden, de inkomens liggen nog steeds rond de €102.000,- per jaar, terwijl de kamervoorzitter door zijn enorm zware taak zelfs 34% extra krijgt. [BRON] Voor de minister-president en zijn ministers liggen de inkomens iets hoger, namelijk €144.000,- per jaar, de inkomens van staats secretarissen ligt daar iets onder, €135.000,- per jaar. Zowel voor de minister-president als zijn ministers en staats secretarissen worden die bedragen verhoogd met vakantiegeld en een eindejaarsuitkering (ik denk dat dit de inkomens van 2012 zijn, het staat er niet bij vermeld). [BRON]

Nu blijkt wel waarom de inkomens van de tweede kamerleden niet verlaagd zijn volgens het plan van SP-er Jasper van Dijk. Maandelijks hebben de tweede kamerleden een inkomen van circa €7.300,-. Maar in 2013 bleek dat men maar liefst €170,- moet inleveren op het bruto inkomen (ook tweede kamerleden zijn deeltijdslaven waarvan een deel van hun bruto inkomen door de belastingdienst wordt gestolen voor tot het netto inkomen). Dat is een daling van maar liefst 2,33% op het bruto inkomen, wat het dus ook logisch maakt dat men zeker geen 5% zou willen inleveren (€365,-). Door die daling van inkomen van maar liefst 2,33% is er grote onrust ontstaan in de tweede kamer. [BRON]

Ik stel voor dat de PvdA voorstellen gaat doen om het inkomen van tweede kamerleden te nivelleren. Heel eenvoudig om een voorbeeld te stellen voor de bevolking en het inkomen van tweede kamerleden te nivelleren naar €34.600,- bruto per jaar.

Na zelf het goede voorbeeld gegeven te hebben, kan er een goed vervolg aan gegeven worden door hetzelfde te doen voor elke ambtenaar die met belastinggeld door de belastingdienst gestolen geld wordt betaald.

Uiteraard is €34.600,- het totale ambtenaars inkomen, de politicus mag zelf invullen hoe de balans tussen loon, vakantiegeld en eindejaarsuitkering moet zijn.

Zo eenvoudig is het voor politici om volgens goed voorbeeld te nivelleren.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Ingezonden door Primitieveling, alhier staat het oorspronkelijke artikel.

5 REACTIES

  1. Ik stel voor dat er gewoon niemand meer (op de PVDA of anders) stemt 🙂

  2. Haha niemand wilde de lunch betalen! Wij libertariërs rekenen gewoon per persoon af en dan is er nooit iets aan de hand. Iedereen weet namelijk precies wat hij wel of niet kan missen. TANSTAAFL.

  3. @Jan Snijder [4]: Dit artikel is ingezonden door Primitieveling en het pentagram is zijn zelfgekozen symbool. Het is niet bedoeld om een groep weg te zetten maar refereert naar de auteur voor degenen die zijn gekozen avatar herkennen.

Comments are closed.