queen_sides_bu_1Afgelopen zaterdag, na het seminar, kreeg ik wat vragen over het presentje dat wij de sprekers van het seminar als bedankje hebben overhandigd. Het presentje was een 1 troy ounce zilveren munt van SBSS voor iedere spreker en daar wil ik wat informatie over geven, zoals ik enkelen heb beloofd.

Laat ik beginnen met de organisatie die achter het idee van deze munten zit: SBSS. Dit staat voor Silver Bullet Silver Shield. Het is een samenwerking tussen Chris Duane (van dont-tread-on.me) en Rob Gray (van de American Open Currency Standard AOCS).

Chris Duane is groot voorvechter van, en actief werker aan, het samenbrengen van individuën rond het idee vrij te komen van collectieve dwang.

Rob Gray van AOCS heeft er onder andere voor gezorgd dat het Lakota Indian Nation een semi-soeverein deel van de VS is met eigen munten in edelmetaal. Hij is ook Executive Director van Mulligan Mint.

De munten worden gemaakt door Mulligan Mint (M2) in Dallas. M2 maakt ook de koperen, zlveren en gouden munten voor de Lakota Indian Nation.

queen_sides_bu_1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Slave Queen munt met de tekst “Keep calm and slave on” is de derde munt uit de “Debt & Death” serie van SBSS (Silver Bullet Silver Shield). De gehele serie zal bestaan uit 30 verschillende munten.

De munten zijn “.999 Fine Silver” en bevatten 1 troy ounce (31,1 gram) puur zilver en hebben een diameter van 39 mm en het productiejaar is 2013. Momenteel zijn er 52.012 stuks van geslagen en ze zijn niet in circulatie gebracht.

Er gaat nogal wat symboliek schuil in deze munt en daar wil ik het even over hebben. Beginnend met de achterzijde van alle SBSS munten:

sbss_reverse_bu_1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Centraal staat het Silver Shield, omringd door 47 Silver Bullets. Het atoomnummer van zilver is 47, vandaar dit aantal. Boven en onder het schild staat de spreuk “A concious solution to collectivist problems” en in het schild “Listen to all follow none”. Verder vinden we hier het gewicht van de munt (1 oz = 1 troy ounce, ofwel 31,1 gram), het jaartal van uitgifte, de aanduiding “.999 fine AG” (99,9% zuiver zilver) en “AOCS approved”.

De voorzijde van de Slave Queen munt:

queen_obverse_bu_1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hier staat de spreuk “Keep calm and slave on”, een parodie op de beroemde Britse propaganda tijdens de bombardementen op Londen in de Tweede Wereldoorlog “Keep calm and carry on”, ofwel: kalm blijven en gewoon doorgaan.

keep_calm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En niet te missen: een afbeelding van een deel van een skelet, voorstellende Queen Elizabeth II. Zij wordt grootschalig met slavernij in verband gebracht door de wereldoverheersing die het Britse rijk nastreefde. Er is een tijd geweest dat slechts 22 landen NIET de druk van Groot-Brittannië hebben gevoeld. De rest van de landen waren besmet met Britse invloeden/overheersing/dood/schuld.

BRITAIN_2388153b

 

 

 

 

 

 

Leuke details zitten in het kroontje op het hoofd van de Slave Queen, zie onderstaande detail.

crown

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de rand van het kroontje staat “Obey” (gehoorzaam) en de 3 symbolen daarboven zijn van links naar rechts:

1. Een klaproos, symbool voor de tientallen jaren durende Opium Wars tegen China. De Britse West India Company gebruikte de illegale drug om het grote verschil tussen China en Engeland in de zilverhandel op te lossen. Deze vorm van kolonisme gaf Mao de gelegenheid zijn bloedige communistische revolutie uit te buiten en China was daarna nooit meer wat het vroeger was.

2. Het tweede symbool is het Rothschild teken, de vijf pijlen, om de omvangrijke macht van deze bank weer te geven.

3. Het derde symbool is het alziende oog, dat de “elite” zo graag over ons laat waken. We vinden dit teken ook terug op de dollarbiljetten en in sommige tekens van de Vrijmetselaars.

Zoals gezegd is de Slave Queen de derde munt in een serie van 30.

De eerste munt was de Debt & Death munt met de tekst “In debt and death they trust”.

sbss_obverse D en D

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De tweede munt was de “Trivium”, met de teksten “Grammar, Logic, Rethoric, Life, Liberty, The persuit of happiness”. Chris Duane zegt hierover: “Do your thoughts serve to free you or simply to make you freely serve?”

trv_obverse_bu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De vierde munt is de “Freedom Girl” en de vijfde, en voorlopig nieuwste munt, in de serie is nog niet bekend gemaakt, maar zou binnenkort beschikbaar zijn.

frg_obv_bu_2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SBSS verstuurt de munten niet naar het buitenland, echter bij ZilverGoudWinkel zijn de Slave Queen en de Freedom Girl te bestellen.

Hoewel??? Gisteren ontving ik van mede-schrijver pcrs een e-mail met daarin de volgende link: http://dont-tread-on.me/?p=29291 waarin staat dat Chris Duane ernstig getroubleerd is met Rob Gray en Mulligan Mint, en wat dit betekent voor de muntenserie kan ik nog niet inschatten. Gaat de serie door? Wie gaat ze produceren? Wat doet dit met de waarde van de huidig verkochte munten? Hopelijk wordt dit vervolgd.

5 REACTIES

  1. Mooie uitleg, er blijft denk ik zeker een goede markt voor dit soort sumbolische kunstwerken. De partij van de slavernij wil ook een keer een munt uitgeven, maar dat is nog niet zo eenvoudig.
    Ik hoorde laatst trouwens dat QE2 Queen Elisabeth 2, nog steeds 65% van alle landoppervlakte bezt. Kon dat haast niet geloven.

    damoN [2] reageerde op deze reactie.

  2. @Vilseledd [3]: Leuk leven heb jij: zelfs op een informatief stukje krijg je het voor elkaar een zuur commentaar te leveren. Ik ken meer van dat soort mensen: allemaal linksmenschen.

    Maar om antwoord te geven (ik weet het: don’t feed the trolls): er zullen altijd mensen zijn, zeker in mijn kringen binnen het libertarisme, die altijd geld over hebben voor een munt met een leuke symboliek. Maar ja, die libertariërs staan dan ook wat vrolijker in het leven, nietwaar?

Comments are closed.