Ondanks de licht positieve geluiden in het 8 uur journaal over gestegen US_Poverty1973toPresentconsumentenvertrouwen en toegenomen productie zit de Amerikaanse economie in een depressie. De onderstaande vijf grafieken laten zien hoe de situatie er in de VS voorstaat:

Allereerst is de Amerikaanse werkende bevolking veel kleiner dan die in 2008 – voor de economische ineenstorting – was:

America's Economic Depression In 5 Charts - Labor Force Participation Rate

Ten tweede: de mensen die nog een baan hebben, verdienen minder:

America's Economic Depression In 5 Charts - Real Household Income

 

Nummer 3: met minder mensen aan het werk en die werken, verdienen minder plus  de langdurig werklozen wordt er flink ingeteerd op spaargelden. Het aantal Amerikanen in armoede groeit dan ook flink door:

America's Economic Depression In 5 Charts - US Households In PovertyAmerica's Economic Depression In 5 Charts - Real Household Income

Nummer 4: Met miljoenen werklozen, mensen met schamele baantjes en minder verdiensten en de rente op 0% wordt er minder en minder gespaard:

America's Economic Depression In 5 Charts - US Personal Savings Rate

Tenslotte: het aantal Amerikanen dat afhankelijk is van de overheid voor hun overleving, is met tientallen miljoenen toegenomen:

America's Economic Depression In 5 Charts - Number Of Americans On Food Stamps

Slechts twee woorden beschrijven adequaat deze periode van vijf jaar in de VS: economische depressie.

2 REACTIES

  1. Oh dat is ook iets wat me in sommige linkse artikelen opvalt (pro Obama, of om een linkse maatregel te rechtvaardigen e.d.), als er iets opbeurends te melden valt over de Amerikaanse economie, zijn dat altijd korte termijncijfers, en ook zeer sporadisch. Dat is dan kennelijk het enige wat er te melden valt. Ik begin ook zo langzamerhand te begrijpen hoe je als Rus destijds de Pravda moest “leren lezen” om er toch informatie uit te halen.

Comments are closed.