OmaAls je ouder wordt dan heb je geluk gezond te zijn. Maar het wordt anders als je om je heen kijkt en ziet wat er gebeurt. De jarenlange giften aan arme landen hebben nog steeds niet gemaakt dat het niet meer nodig is dat je iets afdraagt aan deze landen. Je hebt jarenlang gewerkt en zuinig geleefd, terwijl de jongere generatie de vruchten daarvan geplukt heeft en een goede opleiding kon krijgen, verre landen kon bezoeken en vaker met vakantie gaan dan dat de ouderen vroeger konden. Dat is een goede ontwikkeling die je kinderen gunt.

 

Helaas komen er daar ook verandering in, gezien de vele echtscheidingen die er plaatsvinden, wat vaak te maken heeft met egotisme waardoor de kinderen vaak de echte gedupeerden worden. En dat doet je pijn en maakt je verdrietig. Niet alleen voor de ouders en de kinderen, maar ook de  grootouders raakt dat.

De ouderen hebben gespaard om iets na te laten aan hun kinderen, maar helaas is dat niet zo gemakkelijk. Er zijn maatregelen genomen om je van het geld, waar je als belasting over betaald hebt, nog een keer extra belasting af te nemen. Dat is onbegrijpelijk en onrealistisch gedrag van degenen die dit bedacht hebben. Als je geboren bent in een ellendige arme tijd en je heb gevochten voor je bestaan en je wilt je eigen nageslacht helpen om vooruit te komen dan wordt dat geblokkeerd door anderen, die zelf met forse beloningen van het door anderen ingebrachte kapitaal betaald worden. Nee, rechtvaardig is dat niet en daarom wordt je verdrietig.

Ook het kapitaal wat je gespaard hebt voor slechtere tijden, om je kinderen en kleinkinderen te kunnen steunen als ze tegenvaller s in het leven hebben, dat geld kan straks zomaar door een regering van je afgenomen worden. Kom je zelf in een verpleeghuis dan kun je het niet meer betalen, en dat maakt je ontzettend kwaad. En je wilt dat je partner, waar je soms 50 jaar lief en leed meegedeeld hebt, op een passende wijze voor hem of haar zijn laatste jaren redelijk kan rondkomen. Maar als  alles van je afgenomen wordt, en alles onbetaalbaar gemaakt wordt, dan begint er woede en haat tegen de overheid en maatschappij, die dit allemaal toelaat, te komen.

Hebben wij als oudere generatie het daarvoor allemaal gedaan, is dat de dank voor dat wij de toekomst voor de volgende generatie hebben opgebouwd, en is dat het recht van huidige bestuurders, die de maatschappij verkwanselen, om ons de laatste jaren van het leven te verpesten en als het zover is wij verdrietig afscheid moeten nemen van iets moois wat wij hadden opgebouwd, en anderen dat nu in de vernieling draaien. Daar hebben wij het niet voor gedaan dames en heren bestuurders!!.

Ingezonden door Reiny.
————————————————–
 RED:Goede gevoelige reactie Reiny. Vol terechte verwijten aan de NL-roverheid. Als je jouw stukje rustig doorleest,zul je zien dat het overloopt van veel punten waartegen het libertarisme strijdt.
-=-=-=-|
Oplossing: vergroot het libertarisme. Laat ook je kinderen, waarvoor je zoveel gedaan hebt, mee vechten. Leer hen de essentie van het libertarisme/de Vrijheid. Zoek wegen om iets in die richting te doen. Kom met velen naar het Seminar in Nieuwegein op 13 april. Misschien kunnen daar nieuwe acties ontstaan die de libertarische oplossing (zonder al jouw klachten)  dichter bij brengen.?

6 REACTIES

 1. “[…] is dat de dank voor dat wij de toekomst voor de volgende generatie hebben opgebouwd […] ”

  Ik reken Reiny er niet persoonlijk op af uiteraard, maar het waren de generaties voor mij die ervoor hebben gezorgd dat de staatsschuld/staatsuitgave-verplichtingen zo groot zijn op dit moment dat zelfs mijn achter-achterkleinkinderen het feest van de afgelopen 70 jaar zullen moeten helpen afbetalen. Welke toekomst heeft Reiny het over?

  Voor de rest een goed stuk, hartgrondig mee eens.

  Jan Snijder [3] reageerde op deze reactie.

 2. Ik ben 83 en ik ben moe.

  Ik heb hard gewerkt sinds mijn 17e. Behalve tijdens mijn dienstplicht (ik floreer niet zo onder slavernij) , werkte ik 50 uur per week en heb me nooit ziek gemeld in bijna 40 jaar. Ik had een redelijk salaris, maar ik heb mijn werk noch inkomen geërfd, en ik werkte om te komen waar ik nu ben. Gezien de economie lijkt het alsof pensionering een slecht idee was, maar ik ben moe. Erg moe.

  Ik ben het beu om te worden verteld dat ik solidair moet zijn met luie mensen. Ik ben het zat om te horen dat de overheid het geld dat ik verdiend heb zal afnemen, desnoods met geweld, om het te geven aan mensen die te lui zijn om het te verdienen.

  Ik ben moe van het horen dat de islam een ​​”religie van de vrede” is, als ik elke dag tientallen verhalen moet lezen over moslim mannen die hun vrouwen en dochters doden voor de familie “eer”, over moslims die gaan rellen vanwege een lichte belediging ; moslims die christenen en joden naar het leven staan omdat ze ongelovigen zijn ; Moslims die scholen voor meisjes in de hens zetten; moslims die slachtoffers van verkrachting stenigen wegens “overspel”, moslims die de geslachtsdelen van kleine meisjes verminken, allemaal in de naam van Allah en omdat de koran en sharia het voorschrijven.

  Ik ben moe om te horen over “tolerantie voor andere culturen” terwijl we Saoedi-Arabië en andere Arabische landen ons oliegeld laten gebruiken voor de financiering van moskeeën en islamitische scholen om haat te prediken in Westerse landen, terwijl niemand uit deze landen een kerk, synagoge of religieuze school in Saoedi-Arabië of enig ander Arabisch land mag financieren om liefde en verdraagzaamheid te leren.

  Ik ben moe om te horen dat ik mijn levensstandaard moet verlagen vanwege de opwarming van de aarde, terwijl elk debat over het waarheidsgehalte van deze anthropogene opwarmingshypothese wordt onderdrukt.

  Ik ben moe van mensen die menen dat ze overal recht op hebben. Ik ben echt moe van mensen die geen verantwoordelijkheid nemen voor hun leven en daden.

  Ja, ik ben verdomd moe. Maar ik ben ook blij dat ik 83 ben. Want ik ga niet de wereld meemaken die deze mensen aan het creeren zijn. Maar ik maak me wel zorgen om mijn kinderen en kleinkinderen.

 3. @dm [1]:

  Pardon ? de generaties vóór de uwe zouden de schulden hebben doen rijzen ?

  NIET de generatie voor u maar de politici voor u die daaraan de schuldigen zijn, de generatie vóór u, uw ouders dus, hebben er juist met alle kracht aan gewerkt om ons land de welvaart te bezorgen die het eind vorige eeuw kende, niet voor niets streden wij op het malieveld voor betere en socialere rechten van alle arbeiders en niet voor niets hebben wij geprobeert een spaarpotje op te bouwen voor uw generatie om uw generatie een beetje uit de wind te houden en te trachten er voor te zorgen dat uw oude dag een beetje draaglijker was.

  OOK IK BEN KWAAD, net als vorige schrijver, kwaad op iedereen die het zover heeft laten komen, maar ik reken daar mijn vorige generatie niet op af, ook niet MIJN generatie maar de stinkende politici die dit alles ter meerdere eer en glorie van zichzelf hebben veroorzaakt.

  Ook ik heb hard gewerkt om dat kleine beetje te bereiken wat ik nog over heb, het meeste is mij door de overheid en grote gulzigaards zoals banken en verzekeraars reeds afgenomen.

  Mijn generatie (uw ouders) hebben het ook nooit gewild dat onze banen verloren gaan omdat goedkopere arbeiders uit voorheen Oostblok landen nu onze markt overspoelen, mijn generatie heeft het ook niet gewild dat er een Euro kwam, en ook niet dat er vervolgens een open grenzen beleid voor arbeids-immigranten kwam.

  Mijn generatie was en is ook fel gekant tegen het vrije markt principe omdat dat alleen zal leiden tot een wereldwijde maffia die alles en iedereen in zijn greep heeft en zal houden tot de dood er op volgt en het neo-liberalisme kon ons absoluut gestolen worden, immers neo-liberalisme zorgt enkel en alleen voor de IKKE denkwijze, ikk, ikke, ikke en de rest kan stikken.

  Daarvoor heeft mijn generatie het niet gedaan, mijn generatie was tevreden met een goede verdienste en een goede baan in de zekerheid dat we daar wellicht tot ons pensioen zouden mogen blijven zzitten en doen wat we altijd al graag dedn, namelijk werken en bezig zijn.

  De generatie ná de onze heeft voor een heel groot gedeelt niet geleerd wat het is om te moeten werken, met je handen in de bagger, doodmoe thuiskomen en na en lekkere warme maaltijd en een warme douche gebroken in bed te duiken om vervolgens heerlijk te slapen tot de volgende ochtend als om 4 uur de wekker weer afging en het hele cirkus weer opnieuw begon.

  Mijn generatie heeft ook niet gevraagd om al die moslims die hier zo gastvrij zijn binnengehaald en die het nu doodnormaal vinden om een simpele grensrechter dood te schoppen of om p hun scooters oude dames van hun handtasje te beroven.

  ONZE GENERATIE, is een generatie die nog weet wat respect is en nog het gevoel voor de medemens kent, en helaas blijkt uit uw stukje dat uw generatie daar niets van heeft meegekregen.

  Harrie Custers [4] reageerde op deze reactie.
  Primitieveling [5] reageerde op deze reactie.

 4. @Jan Snijder [3]: weet je Jan, toch heeft Dm ook weer gelijk.
  Begrippen als “de vorige generatie” zijn nl. al omvattend en maken geen onderscheid naar individuen.

  Vergelijk het maar met “wij hebben toch afgesproken dat” en “dat is toch democratisch besloten”. M.a.w. jij en ik hoorden daar toch ook bij?
  Tegelijkertijd ben ik het ook met jou eens, althans voel ik die onrechtvaardigheid.

  Want: ik heb niks afgesproken. En nee, ondanks al dat stemmen is er nog nooit door de regering iets gedaan waarvoor ik gekozen heb. Sinds mijn geboorte en mijn aanmelding bij de burgerlijke stand zit ik in dit systeem gevangen. Dit systeem waarbinnen anderen beslissen wat goed voor mij is. Dit systeem dat mij al van jongs af aan probeerde aan te praten dat ik vooral niet voor mezelf moest zorgen (want dat kan je niet) en dus laat de overheid maar voor je zorgen want die kan dat beter. Dus lever maar in de vruchten van je arbeid via premies en belastingen. Lever maar in je eigendommen.
  Dit systeem dat mij en anderen via hersenspoeling en desnoods met geweld in het gareel heeft willen houden.

  Dus Jan, wij hebben gekozen voor een gelegaliseerde maffia. Juist doordat wij zijn gaan geloven in het sprookje dat de “boze vrije markt” onze vijand zou zijn. En politici en overheid het grote heil.
  En dat mogen de generaties na ons ons kwalijk nemen. Want, laten we eerlijk zijn, waarom vertrouwen we wèl op politici als hoeder van ons geld en eigendom en niet op mensen die we persoonlijk in de ogen kunnen kijken, kunnen aanspreken op hun gedrag èn de consequenties daarvan kunnen laten ervaren.
  Geld uitgeven van anderen is nl. erg makkelijk en dus verleidelijk. Zeker wanneer diegene die betaalt niet aan tafel zit, geen directe zeggenschap heeft over de besteding van zijn geld.

  Jan, wij waren erbij en wij hebben het laten gebeuren. Terwijl ons toch geleerd is dat je niks voor niks krijgt en dat alleen de zon gratis opkomt. We wìsten dat die bomen van de verzorgingsstaat niet tot in de hemel zouden kunnen groeien. Dat de wal het schip zou gaan keren. Wij hadden zèlf voor die wal moeten zorgen.
  Wij hebben gehoorzaamheid en loyaliteit getoond boven het nemen van risico’s. Wij hebben echter “zekerheid” boven vrijheid verkozen. En nu zijn of raken wij beiden kwijt.

  Weet dat ook ik boos ben geweest, want mij bedrogen heb gevoeld. Alleen dat helpt geen biet.
  Leuker kan ik het niet maken Jan.

 5. @Jan Snijder [3]:

  Onze generatie heeft geen gebrek aan respect of empathie, onze generatie ziet de fouten van de generaties voor ons, fouten waarover de generaties voor ons hun handen in onschuld wassen.

  U moet uw verantwoordelijkheid niet afschuiven aan witte boorden criminelen die zichzelf politici noemen. U rekent hun iets aan, maar u bent zelf de gene die op die criminelen heeft gestemd. U bent daarmee mede verantwoordelijk voor hun gedrag.

  Ouwe knar maakt zich terecht zorgen om zijn kinderen en zijn kleinkinderen. Hij ziet kennelijk de ellende wel in van het (onbewust) falen van zijn eigen generatie.

  Pteranodon [6] reageerde op deze reactie.

 6. @Primitieveling [5]:
  Wat voor leeftijd zouden de kinderen van de gemiddelde oude knar van 83 hebben, gemiddeld? Ergens achter in de 50 of zelfs begin 60? En de kleinkinderen, ergens in de 30 of 40s nu?
  Die hebben vast al een tijdje lopen piekeren of ze wel of niet naar de stembus zouden gaan, op z’n minst.

Comments are closed.