Gesloten_voor altijdEn zo wond ik mij gister opeens weer even op over een thema dat ook u best zal interesseren.

Nu brave spaarders in Cyprus van hun geld beroofd zijn ( echt ik kan er geen ander woord voor vinden) zal het een kwestie van tijd zijn tot deze roof ook in de rest van Europa zal gaan plaatsvinden. Ik geef twee voorbeelden;

1.)Een meneer heeft zijn leven lang in Australië gewerkt en spaarzaam geleefd. Hij wilde zijn oude dag comfortabel doorbrengen in zijn geboorteland … Cyprus en stortte zijn vermogen van ca. 1 mln op de Laiki bank. Hij heeft nu nog 1 ton. De rest is door de staat gestolen.

2.)Een IT bedrijf had als werkkapitaal 850K op de bank staan als buffer voor slechte tijden (Iets dat ondernemers doen). De man is nu geruïneerd, hij heeft zijn personeel moeten ontslaan. En zo zijn er natuurlijk talloze voorbeelden.

Enfin, ver van mijn bed show zult u denken. Maar wacht even…

In ons prachtige groene landje is het al net zo debiel als in Cyprus.

Ik noem in dit verband een “aardig” dingetje van de NL overheid. Je mag (!) namelijk van je EIGEN gespaarde geld maar liefst 51.000 euro aan je kind schenken. Belastingvrij! Bofferd. Daarboven moet je belasting betalen. De bloedzuigers. Wanneer heeft de NL bevolking toestemming gegeven voor deze vorm van diefstal? Immers al zou ik een miljoen steken in een volkomen kansloos project dan moet ik dat toch helemaal zelf weten? Het is toch MIJN geld? Daar gaat de overheid toch niet over? Al zou ik er dagelijks mijn welgevallige billen mee afvegen, dan nog blijft het mijn geld.

Ik begin mij steeds meer te verbazen over omvang van de diefstal die de overheid doet. Denk maar eens goed na over inkomsten belasting. Of vermogensbelasting. Zaken waarvoor JIJ je nek uitsteekt of hebt uitgestoken hebben JOU iets opgeleverd. En de overheid graait dit vrolijk en met droge ogen bij je weg.
En kan je er iets tegen doen? Nee meneer. Dat kunt u niet. Ja heel ingewikkeld gedoe met geld wegpompen naar Dubai of zo. Of goud in je schuurtje neerleggen.

Ik heb mijn kinderen het dringende advies gegeven zich elders in de wereld te oriënteren en zich daar te gaan vestigen waar het nog een beetje leefbaar is.
Hier in NL is de lol er wel af hoor!

Wees lief voor uw dierbaren
Ingezonden door Pendragon

11 REACTIES

 1. We hebben teveel of te dure luchtbelberoepen.

  B.v

  Notaris :
  Werkt vaak met sjablonen waar alleen de datum, naam, bedrag, of adres hoeft te worden ingevuld. Hij pompt dit op met onbegrijpelijke Nederlandse zinnen voor extreme prijzen.

  Advocaat
  Zegt de juridische taal beter te spreken, maar de rechter verstaat ook gewoon Nederlands, zodat je zelf ook best een pleidooi kan houden. Met minder regels, zijn er ook minder nodig.

  Muziekkanten
  Deze willen ook verdienen, als ze niet werken of zelfs al dood zijn d.m.v Buma en stema rechten. Ze verdienen toch goed als ze optreden?

  Ambtenaren
  Pimpen hun werk op met spreadsheets, mail, a4, evaluatie, onzinnige regeltjes, stuurgroepjes, werkgroepjes(?), diagrammen, werkprocessen, etc,…….

  Tijdelijke functies
  Elke tijdelijke kracht iets meer als een productiewerker in de vorm van interim, detachering, uitzendkracht pimpt zijn baantjes met in de ene oog een lach en de andere een traan.
  Hij zal de schijn hooghouden dat hij zijn werk goed doet, maar hoopt op chaos, omdat die dan langer werk heeft.
  Hijzelf komt altijd op nr.1 en het bedrijf etc, op nr 2.

  Bankier
  Leent uw geld meerdere keren uit als een slechte goochelaar
  en moet dan aan het zuurstof.

  Onderwijs.
  Vooral het hogere onderwijs boeit het totaal niet of er wel of geen markt is voor hun gegeven opleiding, als ze maar zoveel mogelijk leerlingen hebben of krijgen voor hun bestaansrecht.
  Dan kunnen ze weer verder spelen met een mobiele speeltjes, betaald door de overheid, terwijl ze een bureaufunctie hebben.

  Fabrikant (sommige)
  Fabriceert een monopoliepositie door patenten die bestaan uit
  of met behulp van allerlei gejatte uitvindingen in een andere samenstelling. De één het vuur uitgevonden en de andere het wiel en dan gaan we elkaar licenties verkopen en houden ondertussen de producten duur.

  enz, etc, nok.

  Deze flauwekul moet allemaal betaald worden door diegenen die nog wel gewoon werken en echt iets produceren of aanbieden.
  ———————–

  Deze luchtbelberoepen worden door ons mogelijk gemaakt en
  U opgedrongen tot consumeren en/of meebetalen.

  Met vriendelijke groeten.
  De overheid.

 2. Als je al je geld op een dubieuze bank zet, dan loop je nou eenmaal het risico dat je (bijna) alles kwijtraakt op het moment dat de bank omvalt. We werken allemaal mee om dit middeleeuwse monetaire stelsel in stand te houden, maar we willen alleen de lusten en niet de lasten. Uiteraard werkt het niet zo. De Laiki bank was al failliet voordat de EU er zich mee ging bemoeien.

 3. Je mist inderdaad compleet het punt dat de ‘spaarders’ hun geld ergens gestald hebben met een risico.
  Dit risico blijkt duidelijk uit de hoge rentes die de banken op cyprus beloofden.
  Het was eerlijker geweest als de betreffende bank omgevallen was, en de spaarder ALLES was kwijtgeraakt.

  Dat is natuurlijk niet prettig, maar wel eerlijk.

  lichtpuntje: mensen beginnen steeds meer in te zien dat geld op een bank stallen niet zonder risico’s is, en zullen meer eigen verantwoordelijkheid gaan nemen voor hun kapitaal.

  HoerenSloep [5] reageerde op deze reactie.

 4. Ik ben benieuwd wie vrijspreker dan het gelag wil laten betalen. Ben het overigens wat betreft het schenkingsrecht helemaal met hem eens. Al wil ik het verbranden is dat mijn zaak. Wat een makke schapen zijn we toch. “Als het maar democratisch is besloten, kan alles”.

 5. @R [3]:
  Eerlijk? Als de bank gewoon failliet was gegaan, had je wellicht nog een sprankje eerlijkheid in deze situatie kunnen zien.
  We vinden het al gewoon dat zelfbenoemde kleptocraten ergens anders op hetzelfde continent mogen roven en stelen bij zo’n bank. Nadat hun vriendjes eerst hun eigen geld hadden veiliggesteld. Als die -opgedrongen- euro niet had bestaan, was wellicht de lokale munteenheid gedevalueerd of zelfs de bank in kwestie failliet gegaan, maar was de schade vele malen kleiner dan nu.

  On topic: ook hier wordt je bestolen waar je bij staat: inderdaad, schenkbelasting en erfbelasting zijn 2 van de velemaatregelen die crimineel zijn: het is geld -meestal verworven als inkomsten- waarover al belasting betaald is.

  Jan Snijder [6] reageerde op deze reactie.

 6. @HoerenSloep [5]:

  ik ben het zowel met de schrijver als met u eens, ze hadden die banken gewoon failliet moeten laten gaan maar…..

  Hoe rechtvaardig is het als je als doodgewone burger bij dezelfde bank bent gaan sparen als je ouders en hun ouders deden ? hoe schuldig ben je dan aan het, hoge rente krijgen voor je geld ?

  Heel veel van de Cyprioten hadden gespaard voor hun oude dag en dat geld is als sneeuw voor de zon verdwenen, jawel als de bank failliet gegaan was waren ze het ook kwijt tot die ton die als garantie gold maar dan hadden die slimmerds en vriendjes van de politiek niet eerst de kans gekregen hun miljoenen veilig te stellen terwijl de maasten daarvan nu slechts een tijdelkijk ongemak hebben en hun geld eventjes ergens anders moeten parkeren.

  Dat de Laiki filialen in de rest van Europa gewoon zaken zijn blijven doen is immers toch gewoon afgesproken zaak geweest, kom me niet aan met andere smoezen.

  En ja, in Nederland is het al erger dan in CYprus, en dat al jaren, maar we willen toch niet anders ? u/de Nederlander heeft toch immers zelf gekozen voor nu ruim 40 jaar Liberale politiek, dezelfde liberale politiek die u en óók MIJ (en dat terwijl IK niet liberaal heb gestemd an dat nooit zál doen) moet u dan niet zelf op de blaren zitten ? u heeft gekregen waar u om gevraagd heeft, een dievengilde eerste klas, tja en dan heb je natuurlijk kans dat zoiets gebeurd.

  Immers als je een dief op je juwelen laat passen moet je er niet op rekenen dat er veel over is als je terug komt, erger nog, diezelfde dief kon nog wel eens al zijn vriendjes uitnodigen en uw hele huis leeg roven, nét zoals de politiek dat ook al jaren doet, toch ?

  Eerlijkheid is nergens in geen enkel land meer te vinden en je zal merken dat overal de neo-liberale gedacht het leven zoals we dat ooit hebben gekend kapot heeft gemaakt, er zit maar een ding op, ofwel maak je de keuze om het maar te accepteren óf je ontketend een volksrevolutie, en dat laatste lijkt me gezien de schaapachtige volgzame leefwijze van uw en mijn medeburgers een onbegonnen zaak.

  Welterusten meneer de president, slaap zacht.

  plato [8] reageerde op deze reactie.

 7. Wat is dat voor een in en in smerige dievenbende- die bankensector! Een supertopsalaris voor bankdirecteuren die maar blijven graaien van geld van de gemeenschap- niet hun eigen geld! Dan vertrekken met een miljoenen bonus omdat ze zoveel ‘kwaliteit’ leveren…???? Dan volgt er een crisis die is veroorzaakt door de banken en de ene bank na de andere valt en de consumenten moeten hun spaargeld opofferen voor die dievenbende?? Wat is dit voor een achterlijke tijd- is iedereen gek geworden dat dit allemaal wordt getolereerd?

 8. @Jan Snijder [6]: Wat een kul argument: u krijgt waar om u vraagt, want het is democratisch besloten. Ja, zo lust ik er nog wel een paar. En liberale politiek? Het leek er niet op. Met dank aan o.a. Duisenberg en Nout Wellink. We hadden toch de centrale bank apart gezet van de politiek. Maar allemaal stromannen van de politiek. Een grote corrupute bende waarvan niemand ballen heeft. Maar ja, dan wordt er niet op gestemd. Arme ziel die eerlijk en hard werkt.

  HoerenSloep [9] reageerde op deze reactie.

 9. @HoerenSloep [9]: Blijkbaar. Was toch niet echt duidelijk. Het gaat om moraliteit, maar die bestaat niet in de natuur. Alleen onder mensen, maar dat blijken toch ook maar dieren te zijn.

 10. Zit er inderdaad over te denken om in een ander land te gaan wonen. Probleem is alleen, ik ga van de regen in de drup.

  Binnen Europa verhuizen zet geen zoden aan de dijk, landen als Noorwegen en IJsland staan onder hoge druk van de EU.

  Aangezien ik extreme warmte niet echt prettig vind blijven slechts landen als de VSA, Canada en Rusland over. Maar of het daar nu zoveel anders is als hier, ik betwijfel het ten zeerste.

Comments are closed.