Belast de rijkenHet lijkt me zeer verstandig dat iedereen die hier nog een fractie  van gelooft nog eens goed naar de feiten gaat kijken. Kijk alleen al maar eens naar de recente geschiedenis in de EU, met Cyprus. Toen de banken daar in de problemen kwamen, werd al vlug getracht alle spaarders ervoor te laten opdraaien.

 

Ook de spaarders met minder dan €100.000 zouden verplicht worden om  6,7 % af te dragen. Toen kwam er zoveel reactie dat de politici dit snel terugdraaiden naar 3 %. Maar toen ook daar opstand tegen ontstond, ging de rooftocht tot alleen rijken (rijke Russen)  die meer dan €100.000 op de bank hadden..
Op dit moment haasten de politici zich om toch maar vooral te beweren dat jouw geld( (tot €100.000 )helemaal gegarandeerd is.
Zo staat er vandaag weer in een NOS-bericht dat ook politicus Rehn van de EU-Commissie die garantie weer geeft.
Als u dit gelooft, laat dan uw geld rustig op de banken. Als u dat niet gelooft, of toch zorg hebt over uw spaarcenten, denk dan eens na over alternatieven.

Je zou al een deel gewoon thuis als cash kunnen hebben. Voor dat beetje renteverlies hoef je het niet te laten.

Je kunt je spaarcenten ook omzetten in goud, zilver, voedsel of andere producten die houdbaar en in de toekomst nuttig voor je zouden kunnen zijn.

Een zeer actuele nieuwe mogelijkheid is ook Bitcoins!  Bitcoins lijken nu in een zeer snel toenemende waarde fase te zitten. En bovendien privacy te garanderen waardoor geen overheid hoeft te weten dat u nog wat bezit hebt!!

Komende zaterdag 13 april is er een libertarisch seminar over het bewaren en houden van uw spaarcenten. Deskundige sprekers zullen de meest recente mogelijkheden bespreken en uw eventuele vragen beantwoorden.

Meer gegevens: http://www.vrijspreker.nl/wp/2013/04/seminar-13-april/#more-119206

Voor de kosten hoeft u het niet te laten!!

6 REACTIES

 1. (rijke Russen)
  Dit had je beter “tussen aanhalingstekens” kunnen zetten. Want het is pure propaganda. In werkelijkheid zijn gewone kleine spaarders genaaid (zoals gepensioneerden die hun hele leven hebben gespaard) en hebben mafia, Cypriotische politici en oligarchen (is er een verschil?) hun geld al lang veilig gesteld.

  Bitcoin is een interessante. Ik ken het al lang maar bezit het niet want werd gewaarschuwd voor hackers als je zelf ging “mijnen”. Koers stijgt explosief, wat leuk is voor wie vroeg kocht maar het lijkt ook een bubbel. Ik wacht wel even op alternatieven voor Bitcoin, want internet is nog vrije markt weet je…

 2. Wanneer je een verzekering afsluit in de vrije markt dan berekent de verzekeringsmaatschappij het risico dat het voorval dat je verzekert zich ook daadwerkelijk voordoet en bepaalt aan de hand daarvan de premie. Tevens worden er voorzieningen getroffen voor wanneer het voorval zich voordoen.

  Dit in tegenstelling tot een verzekering of garantie van de staat. Hiervoor wordt geen enkele voorziening getroffen. Dat betekent dat de staat ervan uitgaat dat het “verzekerde” voorval zich toch nooit zal voordoen. Hiermee is de verzekering of garantie niets meer dan een lege huls, een loze belofte.

  Daarnaast kan de staat tijdens het spel de spelregels naar believen wijzigen en doet dat ook met grote regelmaat. Alsof een verzekeringsmaatschappij in de vrije markt de voorwaarden van je brandverzekering nog snel even aanpast terwijl je huis in de fik staat. Ondenkbaar! Dit bewijst maar weer eens dat de overheid de meest onbetrouwbare contractpartner is die er bestaat.

  Bitcoins lijkt me een ponzi scheme. Net als alle fiat-geldsystemen overigens. Dan toch maar beter je geld investeren in edelmetalen, voedsel en andere goederen.

 3. Quote:
  “Wie gelooft nog dat zijn spaargeld tot € 100.000.- veilig is”

  De waarheid is een stuk grijzer. Voor wat er nu gebeurd is geen enkel spaargeld of pensioen veilig voor de grijpende tentakels van de (euro) overheid. Zij hebben de macht, zij nemen het af als ze dat nodig achten. U heeft geen keus, ze komen het halen, desnoods met geweld, hoe goed U het ook verstopt heeft.

  Als ontsnappen onmogelijk is, wat is dan de keus?

  Libertariers aller landen, verenigt U en ga de strijd aan! De strijd van ideeën! Verspreid de libertarische gedachten!

 4. @Crisis [4]: als je fysiek en mentaal sterk bent zal het wel meevallen. wist je dat 6 maal onze landbouwgrond buiten Nederland ligt.

Comments are closed.