ww ii_schop_varkenDaarmee begon voor Nederland de Tweede Wereldoorlog met alle ellende die daarmee gepaard gaat. Mensen die elkaar niet kenden, zelfs nooit gezien hadden, gingen op elkaar schieten. Hoe meer van de tegenpartij je doodschoot, hoe hoger de eremedaille was die je “verdiende”.

 

En nu, 73 jaar later, lijkt het er op dat mensen, “rationele wezens”(??), er niets van geleerd hebben.
Misschien “kunnen” mensen wel denken, maar “doen” ze dat heel selectief.

Als meer mensen hun verstand zouden gebruiken, zouden oorlogen toch al lang tot het verleden behoren.
Je hoeft maar naar één nieuwsuitzending te luisteren of één krant open te slaan en je hoort of ziet een overweldigende hoeveelheid oorlog en geweld van mensen tegen elkaar.

En dat geweld begint in eigen land. Alle regeringen zijn bezig hun eigen macht te versterken en hun landgenoten steeds meer tot onderdanen te maken. Dat gebeurt met het (dreigen met) geweld. En dat geweld wordt gebruikt als de onderdaan niet gehoorzaamt.

Maar nog erger is dat de onderdaan dat geweld accepteert en het nuttig en nodig vindt en het zelfs andere onderdanen kwalijk neemt als die niet gehoorzamen of zich trachten te onttrekken aan de opgelegde commando’s. Men vindt het zelfs een eer een “wetsgetrouwe burger”te zijn. Zo erg heeft de brainwashing toegeslagen.

Vrijheidsgezinde mensen, libertariërs, willen streven naar een geweldloze wereld waarin niemand geweld initieert tegen een ander mens.

Dit ideaal is nog heel ver weg, maar daarom niet onmogelijk. Geweld initiëren moet dan als uitzondering (en strafbaar) worden.

Het interne overheidsgeweld neemt nog steeds toe. Nu niet alleen vanuit Den Haag,  maar ook nog eens extra vanuit Brussel.

Gelukkig komen er ook steeds meer mensen die het principe van het NAP = Non Agression Principle,  begrijpen.
En dat begrijpen is het eerste wat nodig is. Pas daarna kan het ook ingevoerd worden. Dit is waar de Vrijspreker (Libertarisch Centrum) hard aan werken en waaraan iedereen die het begrijpt aan kan meewerken.

 Dit is de enige weg naar blijvende vrede (en meer welvaart)

5 REACTIES

 1. Jammer dat we een instituut door de bezetter geïnitieerd in dit land toen zijn vergeten te elimineren WSG-jeugdzorg of onder welke naam ze dan ook hun praktijken met kinderen met een beprekking uithalen ze waren vorig jaar zo trots op hun ontstaansgeschiedenis en hebben vele kinderen on te recht opgesloten in te huizen , experimenteren met onze kinderen en hebben de gehele jeugd GGZ in hun macht en manipuleren alle rapporten over de kinderen framen ouders en groot ouders ze zijn hun nazi verleden helaas niet vergeten en ook de handels wijze weten ze nog perfect uit te voeren , een groot complot van machtsmisbruik waar onze regering maar wat graag aan mee werkt

 2. Het ideaal dat iedereen zo overtuigd zal zijn van het Non Agressie Principe is allemaal prachtig. Dan zou iedereen de psychische gesteldheid hebben waar dan dus ook die wet niet nodig is, en de handhaving al helemaal niet.

  Dat is toch een ander type discussie dan een NAP dat gehandhaafd dient te worden. En dat vertelt toch een heel ander verhaal over het scenario want als er toch wel van uit wordt gegaan dat menen agressie zullen begaan, dan kan dat in theorie dus ook allerlei vormen aannemen, ook in een libertarische maatschappij. Een handhaver zou tegen alle dreigingen opgewassen dienen te zijn. Er kan een modern soort Al Capone, Bokkenrijders of Barbaarse Piraterij zijn, waar je al heel gauw gaat denken aan een leger / marine om dat het hoofd te kunnen bieden. Als het een probleem is dat men de tegenstander niet kent, dan is een inlichtingendienst daar een goeie oplossing voor.

  Kortom met slecht bewapende burger noobs win je geen oorlog in 2013 als een agressor meedogenloos blijkt te zijn.

  Hub Jongen [4] reageerde op deze reactie.

 3. We worden onbewust psychologische gemanipuleerd opgevoed door overheden om vrijheidsgezinde mensen te gaan zien als een afwijking/ziekte en onderdanigheid aan overheden te promoten. Door op scholen concurrentie onderling te promoten (van goed je best doen, om later een goede baan te krijgen) Door deze mentaliteit wordt geweld niet geschuwd om zelf er beter van te worden. Dit geweld is in de kinderjaren nog verscholen in de concurrentie onderling.

 4. @Pteranodon [2]:
  Natuurlijk kun je niet de bvb 90% overheidsdruk binnen een dag terugbrengen tot 0.
  Eerst moeten meer mensen ervan overtuigd raken dat geweld tegen andere mensen slecht , immoreel is. en pas dan kun je trachten die 90 terug te brengen naar 85 of zelfs maar 89.
  Maar stap voor stap kun je mensen overtuigen dat Vrijheid Werkt.

 5. Ik hoop dat het overtuigen effectief is als men bij de libertariërs zo wars is van een leger. En dan maar hopen dat een uitbreiding van het libertarische gedachtengoed geen agressie oproept.

  Ik denk niet dat een agressor die je land komt binnen trekken, daar komt voor alleen een ochtendwandelingetje. Waarom zou je eerst een vijand persoonlijk moeten kennen als je hem al in zoverre kent dat hij zich als een agressor en veroveraar gedraagt door binnen te vallen? Dan weet je al genoeg. Het is nagenoeg vergelijkbaar met degene die met een getrokken pistool de tabakszaak binnenvalt. Dan is men het wel roerend eens over wapenbezit maar als het om een leger gaat opeens niet. Instructies van de chef in een bedrijf kun je wel opvolgen maar een bevel van een sergeant weer niet. Concurrentie haalt het beste boven, maar als overheden dat op gebied van defensie doet, en daar rolt een leger uit dat elke burgerbevolking met elke hoeveelheid pistolen aan zou kunnen (gewoon een paar flinke bommen erop gooien) dankzij de technologie die bedrijven kunnen bieden, en dan kan dat opeens niet. Ik denk dat libertariërs dan ook maar beter inderdaad geen oorlog kunnen starten, ze hebben de wapens niet om die te winnen, maar ook niet de defensieve, als ze opeens niet mee willen doen aan concurrentie als het om bewapening en slagkracht van een leger gaat. Dat verlies je dan als libertarische maatschappij als het een keer tot een conflict komt. Er is dan wel meegedaan aan de concurrentie, maar wel met 2 handen op de rug (geheel vrijwillig, dat nog wel).

Comments are closed.