Balloons-aj.svgDe onvolprezen satiristische site De Speld brengt ons heet van de pers: Apple komt komende week met iTax, de nieuwe app die gebruikers helpt belasting te ontwijken. Gebruikers krijgen met de app advies over de beste locatie om een brievenbusfirma te openen en via welke routes ze hun geld kunnen doorsluizen.

Apple-topman Tim Cook is trots op het innovatieve product: “De manier waarop we nu nog belasting ontwijken is eigenlijk heel ouderwets. Veel mensen weten niet met welke fiscale constructies ze mazen in de wet kunnen vinden. Met deze app wordt belastingontwijking voor iedereen toegankelijk,” zegt Cook. “Dit zal de wijze waarop we creatieve boekhouding ervaren voorgoed veranderen.”

De iTax-app berekent aan de hand van data van gebruikers in welke branche de persoon actief is en hoeveel hij verdient. De software genereert een automatisch advies waarin staat welke rechtsvorm je nodig hebt om aan de slag te gaan. Vervolgens wordt gekeken welke belastingconstructie het beste bij jou past. Denk bijvoorbeeld aan de ‘Kaaiman Special’, de ‘Killer Bermuda’ of een ‘Double Irish with a Dutch sandwich’. Lees verder

Als verdere lichte zondag middag noot het volgende filmpje

Video ons onder de aandacht gebracht door N. Als u als lezer een leuke video of iets anders ziet, geef het svp door via info@vrijspreker.nl

UPDATE uitgebrande auto’s Stockholm krijgen parkeerbonnen

De werkelijkheid is mede met dank aan onze collectivistische medemens vaak bizarder dan de grootste cynicus kan bedenken. De uitgebrande auto’s in Stockholm worden voorzien van bekeuringen omdat het parkeerbonnetje is mee verbrand met de auto en derhalve geen controle kan worden uitgeoefend op het al dan niet betalen van de parkeerbelasting 

Dit staat in nogal schril contrast met de manier waarop de relschoppers door de politie worden behandeld:

But while the Stockholm riots keep spreading and intensifying, Swedish police have adopted a tactic of non-interference. ”Our ambition is really to do as little as possible,” Stockholm Chief of Police Mats Löfving explained to the Swedish newspaper Expressen on Tuesday.

”We go to the crime scenes, but when we get there we stand and wait,” elaborated Lars Byström, the media relations officer of the Stockholm Police Department. ”If we see a burning car, we let it burn if there is no risk of the fire spreading to other cars or buildings nearby. By doing so we minimize the risk of having rocks thrown at us.”

5 REACTIES

 1. Bonnen schrijven is makkelijker dan boeven vangen. En minder riskant; begrijp je nu waarom iedereen zijn GSM en per video gevolgd moet worden: dan kan oom agent lekker veilig binnen blijven zitten bij de koffie en de warme kachel.
  Kost wat privacy, maar dan heb je ook wat.

 2. sorry parkeerwachter was net een bonnetje halen toen ik terugkwam stond ie in de fik.
  geeft niet meneer wij testen nu ons departement afd. bonnen, de minister vroeg of de rechtmatige eigenaar eigenlijk wel te achterhalen is na zo’n fik. kunnen wij u straks toch mooi helpen als uw verzekering zegt dat het uw auto niet is. u moet maar zo denken als wij er niet achter komen krijgt u geen bon

  deZotVanZwammerTotKletsMajoor [3] reageerde op deze reactie.

 3. @deZotVanZwammerTotKletsMajoor [2]:
  sorry, nog even meneer zie dat u daar wat in uw hand hebt, verrek dat is het bonnetje. nou ja schrijft u maar een bezwaarschrift kan de bon niet vernietigen. fijn weekend nog

 4. Tijdje geleden eens zo een parkeerwachter aangesproken, die was vollop bonnen aan het schijven 5 min voordat het “gratis” parkeren begon. Stelde de vraag of hij geen echt werk kon vinden en trots was op hetgeen hij deed.
  Lachte me in mijn gezicht uit.

  Burnitall [5] reageerde op deze reactie.

 5. @mark [4]: Je moet ze ook geen aanleiding geven om te lachen… Hun melkertbaantje is niet om te lachen..

Comments are closed.