Dinsdag 21 mei verzorgt de LP rijnmond een lezing over het lot van de euro. Hierbij zal het populaire boek ’the Tragedy of the Euro’ centraal staan. In dit boek betoogt de Duitse econoom Philipp Bagus dat het hele europroject eigenlijk een tragedy of the commons is. In deze lezing wordt duidelijk waarom.

 

Tijdens de lezing zal allereerst een beknopte geschiedenis van de euro worden gegeven. Hierin zal onder meer duidelijk worden van welke van de twee europavisies de euro een uitvloeisel is, waarom de Zuidelijke Europese landen deze nieuwe munt wilden en waarom het sterkere Duitsland de Deutschmark uiteindelijk toch opgaf ten gunste van de euro.
Vervolgens zal de monopolistische rol van de ECB worden besproken en de parallellen die dit in de huidige situatie heeft met een klassieke ’tragedy of the commons’. Tenslotte zal een blik op de toekomst geworpen worden.

Kortom: een presentatie die iedereen die euro’s spaart of ermee betaalt niet mag missen. Kom dus op dinsdag 21 mei ook naar café Boudewijn!

Café Boudewijn
Nieuwe binnenweg 53a/b
Rotterdam
Tijd: 19:45u

Achteraf is er natuurlijk nog ruimte om onder het genot van een drankje uitgebreid na te praten en te filosoferen over welk lot de euro beschoren is.

2 REACTIES

Comments are closed.