Person_Dijsselbloem_verdrinkt_EUTerwijl gisteren iedereen bezig was met het songfestival of met Frans Weekers kwam tussen neus lippen door een berichtje dat productieve “Nederlanders” weer meer geld moeten opbrengen voor de EU, En toen deden ze een plas, en . . . . . .

 

NOS: “Mogelijk een half miljard naar EU , waarin we enkele woorden vet gemaakt hebben om u te vragen er heel even bij na te denken!

Het dichten van het gat in de begroting van de Europese Unie gaat Nederland zeker 350 miljoen euro kosten. Dat heeft minister Dijsselbloem van Financiën gezegd na overleg met zijn Europese collega’s in Brussel. Hij spreekt van een flinke tegenvaller voor de Nederlandse begroting.
Volgens Dijsselbloem kan het bedrag dat Nederland moet betalen oplopen tot een half miljard euro. De Europese Commissie mist ruim 11 miljard euro in de begroting van 2013.
De ministers hebben besloten om nu alvast 7,3 miljard euro bij te storten. Dijsselbloem zegt dat hij “niet heeft kunnen voorkomen” dat Nederland daaraan gaat meebetalen.
Dijsselbloem weet nog niet waar hij de extra miljoenen vandaan gaat halen. In de Voorjaarsnota, die later deze maand verschijnt, komt hij met concrete voorstellen“.

Kennelijk heeft Jeroen Dijsselbloem dat dus al toegezegd.
Hij had natuurlijk kunnen zeggen dat “Nederland” niet meebetaalt aan dat slechte beleid van die lui in Brussel die nog nooit in al die jaren een goedkeurende accountantsverklaring hebben kunnen produceren.

Maar dat is natuurlijk ook erg moeilijk. Als je daar in Brussel zit met allemaal die superbelangrijke lieden, die zich daar aan het opofferen zijn voor uw belang, en die je allemaal vertellen dat je “solidair” moet zijn; Moeilijk om dan “NEEN” te zeggen!

Waarbij komt dat door allerlei “solidariteit” en “belangrijkheid” in het verleden toezeggingen en overeenkomsten gemaakt zijn, die je “verplichten” om ja te zeggen.

Stel dat “Nederland” zou zeggen:”sorry belangrijke lieden,  dit is de druppel die onze emmer doet overlopen. Wij gaan nu uit de EU en uiteraard ook uit de euro”.
Dan was natuurlijk de hel losgebarsten, maar u hebt ook hier in voorgaande stukken kunnen lezen dat het resultaat voor “Nederland” economisch voordelig zal zijn. Bovendien is er dan een kans dat ook Duitsland en Engeland gaan zeggen “we too!”.

Dat zou het begin kunnen zijn van de oplossing van de crisis en een nieuwe periode van bloei en welvaart.

32 REACTIES

 1. @De duivel [1]:
  Als we nu eens al onze vriendjes inschakelen, zouden ze dan niet moeten luisteren?

  Overigens:
  “GOED NIEUWS!!!” (??????)
  NOS: “De Tweede Kamer is boos””
  “De Tweede Kamer is boos dat Nederland nog zeker 350 miljoen euro extra moet bijdragen aan de Europese begroting van dit jaar. VVD-Kamerlid Verheijen noemde het plan in een debat met minister Timmermans “onverteerbaar”.
  “Wij leggen ons er op dit moment nog niet bij neer”, zei de VVD’er. PvdA-Kamerlid Servaes sloot zich hierbij aan.

  Nou, als die twee het eens zijn, en het is “onverteerbaar” dan zal het wel niet door gaan.
  OF toch wel en is die boosheid alleen maar show voor de bühne?

  Wedden?

  NOS: http://nos.nl/artikel/507013-kamer-boos-over-extra-bijdrage-eu.html

  Hub Jongen [4] reageerde op deze reactie.

 2. Hub,
  Ook deze keer zal het “stoere” Nederland brullen als een leeuw om vervolgens als een kitten te spinnen in de armen van de EU. Het is nog steeds niet erg genoeg in NL. Er is nog steeds genoeg eten, genoeg woonruimte en volgens de EU genoeg geld dat schaamteloos kan worden afgepakt van werkende burgers.

  De tweede kamer pikt het niet? Laat me niet lachen…. Teeven mag doorwerken, Weekers mag doorwerken…. Hoe geloofwaardig ben je nog als regering? Toch een grote aanfluiting? Dat moet het land vertegenwoordigen…. Ze kunnen niet eens hun eigen geldstromen in de gaten houden. De kneuzen. En wij maar werken en betalen.

  Wees lief voor je dierbaren

  Hub Jongen [9] reageerde op deze reactie.

 3. @De duivel [1]: Jawel hoor, gewoon vermakelijk. Die 350/500 miljoen is gewoon normaal politiek bedrijf en touwtrekkerij, die hier wordt omhoog gestiliseerd tot de zoveelste EU-ramp. De vrijspreker is altijd handig om te weten wat er in ieder geval NIET gaat gebeuren.

 4. @Pendragon [5]:
  Nieuw NOS bericht vertelt dat Dijsselbloem het al door heeft.
  Hij bekent: Dat bedrag zijn WE (ook weer) kwijt.

  Wie zou toch die “WE” zijn?

  En let wel, het gaat hier niet om dit bedrag op zich. Het gaat om de constante doorgaande optelling van steeds meer. Ik zie dat de meeste reacties dat uiteraard begrijpen.

  Igor [12] reageerde op deze reactie.

  • Hub Jongen WE dat zijn u en die andere Nederlanders die volgen jaar de broekriem nog meer moet aan halen, en dan praat hij over de huizenmarkt dat is heel simpel laat banken uit Europa toe daar is de rente veel goedkoper en je lost elke maand af maar de banken in Nederland kunnen en mogen niet concurreren het zijn 3 staats banken en die mogen het niet tegen de Rabobank concurreren en zo is het balletje weer rond Duitsland nu voor tien jaar 2,6% en aflossing van 1,5% = 4,1% en de HRA wort elkjaar minder maar dat begrijpt Dijsselbloem en de heer blok die snappen dat niet, daar zijn ze te stom voor nee het nederlanse volk wort met de hypotheek belazert door de banken en Dijsselbloem kan ingrijpen helaas dat doet hij niet, want de nederlanse bevolking moet eerst de staatssteun aan de banken terugbetalen.

 5. @De duivel [13]:

  Natuurlijk koopt hij alleen wat hij nodig denkt te hebben; de rest van zijn inkomsten zet hij opzij. Dat geld kan dan gebruikt worden om te investeren in nieuwe produkten/diensten die in concurrentie met andere produkten/diensten meer waar voor het geld bieden. Dat heet vooruitgang.

  Helaas zit de gedachte dat consumptie goed is voor de economie er bij hele volksstammen ingebakken. En dan vooral consumptie van “kapotte ramen” zoals het graven van putten en het weer vullen ervan. Of parkeerwachters aka Melkertbanenopvullers en dat soort volk. Dat heet achteruitgang en dat heet niet voor niets zo want er zit een luchtje aan dat niet zo fris riekt.

  De duivel [17] reageerde op deze reactie.

 6. @De duivel [17]:

  Een probleem is dat de publieke sector geld uit de markt haalt en daar marktverstorende dingen mee doet die inherent inefficiënt zijn, waardoor er veel geld weggegooid wordt.

  Een ander probleem is dat die krokethappende koffiedrinkende burger zelf over het algemeen zeer bekenenend is en precies weet wanneer die moet gaan klagen bij de roverheid voor meer geld (iets voor niets).

  Ik heb wat dat betreft geen enkel mededogen met die burger, en al helemaal niet wanneer ze gaan stemmen want daarmee geven ze aan dat ze een groot deel van hun eigen souvereiniteit uit wensen te besteden en daarmee vormen ze een markt voor politici die hun “diensten” aanbieden aan krokethappende koffiedrinkende burger.

  Laat dus maar mooi inkakken die economie; als de gastheer dood is, dan verdwijnen de parasieten als sneeuw onder de zon.

 7. @De duivel [17]:

  Het geld voor de kroketten en de koffie wordt afgepakt door de roverheid en besteed aan “leuke dingen voor de mensen” waar de mensen zelf om vragen.

  Daarmee heeft men in feite zelf in indirekte wijze de huidige situatie veroorzaakt. Want je kunt natuurlijk wel de schuld op de roverheid afschuiven, maar het begint toch echt bij het onttrekken van je toestemming (= niet meer stemmen voor deze of gene malloot) van de sociopaten annex politici in Den Haag. Ofwel: boontje komt om z’n loontje.

  Democracy is the theory that the common people know what they want, and deserve to get it good and hard.

  H. L. Mencken

 8. @Vrijdag [15]:

  Je gaat je nou als het ware onderdanig lopen te verantwoorden aan het socialisme waarom Duitsland zo rijk is. Bovendien klopt het inhoudelijk niet eens: Als een enorm deel van de Duitsers helemaal niet zo rijk is, valt bij een overgroot deel van de Duitsers die socialistische nonsens wel degelijk als een baksteen op de maag. Dat gegoochel met cijfers helpt niet tegen het feit dat een overgroot deel van de Duitsers daar niet rijker van is geworden, maar armer dan de mediaan van de Grieken en Italianen.

  • Pteranodon vandaag in Berlijn een Groote manifestatie de Duitserente willen ze korten met 1250 euro per maand laat die Duitser maar rottigheid maken maar die Duitser moet straks zeer veel inleveren ze komen onder de maatstaf van Nederlandse, de gewone Duitse burger, en hier willen ze ook u pensioen zo korten dat u nog net te eten heeft. dat is de moderne slavernij van brussel

 9. Vreemd eigenlijk, de ene zegt Nederland is de tweede rijkste land van Europa.. De ander zegt dat we een schuld van 250% hebben. Spanje zit op 125%…

  Wall street zei al, Nederland is de BOM in Europa. Vandaar dat Rutte zegt; GA kopen, huizen- auto’s.. neem het risico… Ja ja, onze eigen PM wil dat we ons nog verder in de schulden werken.

 10. Nog een recente mop (stommiteit) is dat politici het argument gebruiken DAT WE OOK WEL EENS TEVEEL BETAALD GELD TERUGKRIJGEN!
  Hoeveel burgers zouden daar nu intrappen?

  • Hub Jongen,Hoeveel burgers zouden daar nu intrappen? heel veel denk maar aan die 1000 van rutte

 11. Een ezel stoot zich niet voor de tweede maal aan dezelfde steen , maar de kamer is nog lomper als een ezel, zeg maar crimineel!

  • Ron dat heb je met de oude garde zo was mijn schoonmoeder ook wel klagen maar stug op de partij blijven stemen die haar gekort had.

Comments are closed.