Pensioenplan-cartoon“ Wij moeten allemaal positief gaan denken om de economie weer gezond te krijgen en daarvoor meer geld gaan uitgeven.”
Dat willen we allemaal ook wel graag gaan doen, ware het niet dat de inwoners door al de bezuinigingen en maatregelen van de overheid dat onmogelijk heeft gemaakt.

 

Als de overheid een tekort heeft, of te veel uitgeeft, zoals Dhr. Rutte de inwoners  adviseert, komt er een tekort aan inkomsten, en gezien de overheid kapitalen uitgeeft aan  andere landen worden de inwoners steeds meer belast en hebben ze het al moeilijk om rond te kunnen komen.
Helaas kunnen de mensen waar aan gevraagd wordt meer geld te gaan uitgeven, zoals de overheid ook doet, dan kunnen burgers nergens geld wegtoveren. En als de burger meer uitgeeft dan hij ontvangt dan wordt hij zijn huis uitgezet of gaat failliet. Zo simpel is het  verschil tussen wat een overheid kan en wat een burger kan en mag.

Onderste schijf van de belasting is verhoogd, de BTW is verhoogd en dus is alles duurder geworden. De milieuheffing, verontreinigingsheffing, Gemeentelijke en Provinciale heffingen, waterschappen enz. enz. Alles wordt verhoogd.

De inkomsten zijn al niet erg hoog gezien de vaste uitgaven als ziekenfonds met andere verhogingen van verzekeringen e.d.
Het advies om positief te gaan denken is uitstekend, maar helaas is er geen reden om te denken dat de meerderheid van de mensen geld overheeft, en zij er ook nog rekening mee moeten houden dat hun baan ook nog wel eens kan verdwijnen; dat is niet positief denken maar realistisch.

Bestuurders hebben het gemakkelijker en kunnen hun tekorten altijd nog op de burgers verhalen.

Denk positief maar belast je toekomst niet te veel en bouw reserves in, want dat garandeert een overheid u niet.

12 REACTIES

 1. Waarom stelt de tv interviewer dit niet aan de orde wanneer Premier Rutte zo’n uitspraak doet ?

 2. Marrrekie geeft er blijk van weinig te snappen van hoe welvaart wordt opgebouwd. Wat het “positief denken” betreft, lijkt mij dat Rutte de cursus “Neuro Linguistisch Programmeren”, Ratelbanden®, of hoe het ook allemaal mag heten, beter kan vervangen door een serie consulten bij de psychiater. Of een cursus bij het Mises Instituut…

 3. Als we echt positief gaan denken hebben we binnen de korste keren geen overheid meer.

 4. Rutte, eeuwige student, moederkindje, heeft volgens mij nog nooit wat zelf gedaan en zelfs nu in de regering is het een clown. Ja mensen, risico nemen, koop een huis, een auto, verbouw.. zegt ie dan. Wallstreet schreef vorige week dat Nederland wel eens de oorzaak zou kunnen zijn van een gecrashte Euro. Een schuld van bijna 500 miljard. AAA+ rating mag weg.. want we zitten 3 x zoveel meer in de schulden als Spanje.. RARA hoe kan dat!??

 5. Wat zou er gebeuren als we inderdaad positief gaan denken? Zou het dan mogelijk zijn om het bestaande gedachtengoed van collectivisme zo te beïnvloeden dat we dit zelfde collectivisme een halt kunnen doen toeroepen? Wat is er nodig om de generatie van de afgelopen 50 jaar te doen inzien dat het systeem compleet naar de klote is? Dat het tijd is om opnieuw te gaan denken. In te zien dat je ZELF je eigen verantwoording moet gaan nemen en niet meer afhankelijk bent of mag zijn van de door en door verrotte overheid. Een overheid die zelf helemaal niet meer weet waar het heen moet.

  Ga je eigen zaken voor jezelf regelen. Reserveer geld (goud) voor jezelf. Nederland is failliet. Kapot, doodgeregeld, uitgewerkt, vastgelopen en te vol met uitvreters. Ben je per ongeluk werkloos geworden? Gefeliciteerd. Dit is je kans. Breek met de gevestigde orde en ga voor jezelf aan de gang.

  Wees lief voor je dierbaren

 6. Quote:
  “ Wij moeten allemaal positief gaan denken om de economie weer gezond te krijgen en daarvoor meer geld gaan uitgeven.”

  Keynesiaans gelul.

 7. @reiny [10]: niet zo neerbuigend reiny met je “het niet begrijpen”. Het ziekenfonds bestaat al lang niet meer. Dat is uit een tijd dat het zorgverzekeringsstelsel nog bestond uit “particulier verzekerden” (zeg maar de rijkere klasse) en de “ziekenfonds verzekerden” (de minder rijkere klasse). Dat systeem bestaat al jaren niet meer. Het is dus onjuist ons huidige zorgstelsel “ziekenfonds” te noemen.

Comments are closed.