Zwerver_op bankAutochtone Nederlanders die de oorlog meegemaakt hebben weten wat dat is en zijn inwendig toch enigszins bang. En de jongere generatie denkt, het komt wel goed, ons kan niets gebeuren en zien het als een computer spelletje.

 

Toen ik daar in huis over sprak kon ik later de slaap niet goed vatten, maar droomde uiteindelijk weg en kreeg een nare droom.
Er werd geklopt op de voordeur en daar stonden mensen die vroegen of ze bij ons in huis konden slapen, en wat eten krijgen. Nadat afgesproken was dat ze de volgende dag weer weg zouden gaan mochten ze bij ons slapen en hebben ze te eten gekregen.

De volgende dag echter wilden ze geen eten voordat wij toestemming gaven dat ze langer bij ons konden blijven. Aangezien wij ons niet laten chanteren gingen wij niet akkoord en hebben ze met enig druk / geweld op straat gezet.
Daar gingen ze een tent opzetten en kwamen er sociaal voelende mensen die vonden dat wij niet humaan en sociaal waren.

Wij werden gepest en uiteindelijk zijn wij naar onze caravan in het buitenland gegaan. Gelukkig werd ik toen wakker en heb voor de veiligheid alle deuren extra beveiligd en begrijp nu waarom wij soms bang voor vreemden in ons huis of land zijn.

En als je je laat chanteren, dan ben je altijd aan de beurt!

6 REACTIES

 1. gewoon te eten geven. en als ze vragen waarom je niet mee eet, zeggen dat je het voedsel niet vertrouwd. wedden dat ze zo weg zijn. mag het een onsje (100 gram paard) meer zijn mevrouw, ja slager is goed en doe me er een pak melkpoeder uit china bij.

 2. Mooie oefening in beeldspraak dit verhaal.

  Het lijkt er op dat de vreemdelingenangst ook bij de vrijspreker aangekomen is. Geeft niet, ik was vroeger ook zo, nadat ik het collectivisme verlaten heb heb ik nog een “Rechtse” periode gehad. Ja ik heb op Wilders gestemd.

  Maar goed. Ik vind het vreemd dat als je het collectivisme verlaat en aangekomen bent in de groene weiden van het Libertarisme je dan nog steeds moeite hebt met het beeld van mensen als individu. De vreemdelingen, goh, tenzij het om iemand gaat die Pieter Jan Vreemdelingen heet is dat dus geen individu.

  Waar het in het verleden faliekant fout is gegaan is de manier waarop we ermee om gegaan zijn. Dat heeft inderdaad teveel import aangetrokken die, laten we zeggen, een meer vegetatieve houding heeft.

  Noem het de Politiek Correcte Waanzin, Links idealistisch gelul of geef de Frankfurter Schule maar de schuld (ik ben van mening dat de invloed van die mafketels zwaar overschat word, maar goed ..) of de grote groep mensen in Nederland die erin geloofde. En het kon nog beste wel eens zo zijn dat een aantal lezers/schrijvers op dit forum ergens in de afgelopen 30 jaar (vroeger) zo geweest zijn.

  Ik ken een hoop moslims, en nee, het zijn over het algemeen geen boos kijkende mensen die bij het minste of geringste terminaal kwaad worden en een bomgordel aantrekken. Ja, het is vreemd, maar ondanks dat velen hier geboren zijn in Nederland hebben velen nog steeds moeite met de Nederlandse maatschappij.

  En dat is het duale aan de afgelopen 30 jaar. De politiek correct waan heeft elke vraag, discussie of kritiek grondig tot racisme doodverklaard, maar wij vonden die mensen stilletjes in ons hart toch wat vreemd. Dus lieten we het aan de overheid en alle poespas eromheen over om deze mensen een weg te laten vinden in de maatschappij.

  Maar de overheid was politiek correct en deed dus feitelijk weinig hieraan, want die mensen gaan uitleggen dat dingen hier anders dan daar waren was niet politiek correct. Dan was je namelijk niet “Cultureel bewust” ofzo. Allemaal mooi ingepakt in begrippen en termen die niet zouden misstaan in George Orwell’s boek 1984.

  Je kan met een gerust hart stellen dat de enigen die er beter van geworden zijn de ambtenaren zijn en de grote hoeveelheid clubjes die in deze wereld werkzaam zijn.

  Zelfs heden te dagen zijn er nog mensen die vinden dat de overheid het probleem moet oplossen. Onvoorstelbaar hoe hard dat overheidsgeloof erin geramd is.

  De enige werkende oplossing is om de subsidiepotten van de overheid te legen. Dan hebben de “Vreemdelingen” een goede keus. Een fors deel zal probleemloos integreren, en ander deel zal vertrekken naar een plek waar de honingpot nog open staat.

  Igor [4] reageerde op deze reactie.

 3. @arvr [3]:
  Scherpe reactie, ik wou een reactie op het artikel geven maar jouw duidelijke genuanceerde antwoord verwoord precies wat ik dacht.

 4. Op grond waarvan wordt eigenlijk beweerd dat mensen die de oorlog hebben meegemakt, bewuster zijn van een gevaar dan de huidige generatie? Wat is het bewijs voor zo’n bewering?

  Bevolking in WO II bestond uit allerhande figuren die zelf ook een flinke overheid wilden (socialisten, communisten, en als variant daarvan de NSB-ers, daarnaast ook nog gereformeerden, katholieken, etc) met een verwaarloosbaar aantal liberalen. Dat lijken me nou niet bepaald de meest rebelse types als het gaat om overheid op zich, ze doen er zelf ook flink aan als je nooit tegengas zou geven.
  Belastingontduikers e.d. heb je ook zonder HItler, in vredestijd wel. Dus die kun je niet aanmerken als verzetsstrijders. Diegenen die dat wel waren, zijn slechts een fractie van een fractie, en dat zonder dat er een opstand is geweest, waar dan ook. Mensen kunnen achteraf wel lullen hoe zeer ze tegen de Duitsers waren of blij dat het over is maar rebelsheid in de tijd zelf is waar je het ana zou kunnen afmeten en die was matig tot vrijwel nihil.
  Ook in het verleden vertikten de Nederlanders het al massaal om in het geweer te komen tegen Philips II of Lodewijk XIV, al die oorlogen waar nog een beetje van zich af is gebeten zijn voornamelijk door buitenlandse huurlingen en bondgenoten gevoerd, en als er geen geld was en verdediging voor de zoveelste keer verwaarloosd (1748, 1780, 1792) was er geen buitenlander om te betalen om het vuile werk te doen en werden we dus overrompeld en vernietigend verslagen. Oorlogen zijn er echt bij de vleet geweest maar er is in onze hele geschiedenis, als het geld er niet is, geen hond bereid geweest om massaal voor ons belang op te komen. En dat zal de PVV dus ook niet lukken spaar je de moeite, het zit er gewoon niet in.

 5. Pteranodon beter een goede de NSB-er dan een goede sojalist als u het verschil weet??

Comments are closed.