Person_Wilders-VoorVolkEnVaderlandGeert Wilders lijkt alle politiek te reduceren tot vraagstukken van grensbewaking, volkstelling, volksverplaatsing en het islamitisch geloof bestrijden. Dit vormt steeds een terugkerend motief van zijn betogingen. Hij maakt gebruik van de weerstand, bij bepaalde groepen in de samenleving, tegen Europa en de islamitische rel schoppende jongeren in de grote steden. Als je ook zijn “verborgen” familie geschiedenis bekijkt, wordt het duidelijk waarom hij zich op deze wijze manifesteert.

Er zijn veel mensen die stemmen op de PVV uit onvrede, en helaas zijn daar er ook veel onrustzaaiers bij. Onbegrijpelijk en wat te betreuren valt, is dat CDA stemmers hun partij de rug toekeerden uit onvrede en op PVV zijn gaan stemmen, terwijl CDA juist een goede solide basis was voor het beleid. Dat wil niet zeggen dat dit het juiste beleid was, dit even voor de duidelijkheid.

De vraag is echter wat zal de PVV uiteindelijk kunnen bereiken, want slechts het eindresultaat geldt. Van belang is dat je met “alle” mensen, ongeacht hun geloof, oplossingen moet vinden om extreme uitwassing in de maatschappij, in een geloof of idealisme, te voorkomen en met elkaar kunt bestrijden, dan is het pas echt zinvol.

Mooie woorden en mensen tegen elkaar opzetten werkt averechts.

39 REACTIES

 1. Ik zie niet in waarom er een pleidooi op vrijspreker moet zijn voor het CDA. Dan kun je net zo goed op de socialisten stemmen. Er is in ieder geval weinig liberaals te herkennen in de groep pragmatische christenen. En Hirsch-Ballin is een grotere vrijheidsdreiging dan de Pvv is.

  reiny [3] reageerde op deze reactie.

 2. @Jeffrey Pol [2]: Er staat bij dat wil niet zeggen dat dit het juiste beleid was, dit voor alle duidelijkheid. Ben het persoonlijk wel met u eens!!

 3. Doet niet iedere partij dit?
  Voorbeeld: inkomensafhankelijke huurverhoging.
  De huizenprijzen dalen.
  De “woning” bestuurders gaan naar de rechter voor salarisverhoging.
  Zet nu de burger in door deze verhoging in te voeren zodat er straks gezegd zal worden; zie je wel daar gaat onze verhoging naar toe.
  Wie zet Wie nu voor het BlOK. Kijk om u heen en u ziet dat deze tactiek overal gebruikt wordt. Als je het (als overheid) niet kunt oplossen betrek je een ander er in om de “kar” te trekken.
  Doet de overheid dit dan heet het sociale controle, een politieke partij dan is het volksverlakkerij, de burger reageert met revolutie.
  Wel grappig trouwens iemand zo voor het blok zetten, hoe verzin je het.

 4. De Islam lijkt alle politiek te reduceren tot vraagstukken van grensbewaking, volkstelling, volksverplaatsing en het ongeloof bestrijden. Dit vormt steeds een terugkerend motief van zijn betogingen. Het maakt gebruik van de weerstand, bij bepaalde groepen in de samenleving, tegen Joden en de ongelovige rel schoppende jongeren in de grote steden. Als je ook zijn “verborgen” familie geschiedenis bekijkt, wordt het duidelijk waarom hij zich op deze wijze manifesteert.

  Grappig wat je krijgt als je een paar woordjes wijzigt. Overigens vind ik de PVV een stel idioten. Allemaal.

 5. Nee, CDA is niet libertarisch, maar is wel betrekkelijk liberaal en heeft keer op keer voorkomen dat de socialisten aan de macht zijn gekomen.

  Partij Voor de Vrijheid is een verkeerde benaming, er is maar één echte partij voor vrijheid in Nederland, en dat is niet de PVV. AOW op 65 houden terwijl de levensverwachting stijgt is niet liberaal. Men hoort de vrijheid te hebben zelf te bepalen hoe men zich kleed, inclusief gezichtsbedekkende kleding. PVV heeft meer overeenkomsten met de SP dan beide willen toegeven. Maar goed, de PVV benoemt wel een paar goede punten, zoals uit de EU stappen.

  Op deze site: http://www.vrijspreker.nl/wp/2009/04/waarom-de-pvv-niet-voor-de-vrijheid-is/

  Hub Jongen [7] reageerde op deze reactie.

 6. @Aristoteles [6]:
  “. . .Nee, CDA is niet libertarisch, . . . ”
  Verre van libertarisch.
  Je moet ook niet een af te keuren partij met een andere partij vergelijken.
  Alle partijen hebben wel IETS goeds, maar allemaal hebben ze veel meer slechts. Alleen al de basis dat ze met geweld hun hobbies gaan uitvoeren.
  Met uitzondering de LP, die wil helemaal geen hobbies uitvoeren en alleen maar dwangregels afschaffen.

 7. De mensen moesten maar eens in Parijs gaan wonen. Daar zijn “no go ereas”. bv. Verliest Algerije (of winnen ze) dan gaan er honderden auto’s in de brand, is de Champse Elysee een “place de bataille” en Parijs schuift het allemaal onder het karpet. De grootste plaag zijn dan ook mensen die moslim zijn. En dan kun je wel zeggen, niet alle moslims zijn zo… maar als een gematigde (als dat bestaat) moslim niet de kant kiest voor de radicalen dan is hij ook “Haram”. Het is een autoritair volk, met heel oude leefgewoonte gedachten dat ook maar niet wil evolueren. Erg agressief, opdringerig en neerkijkend op de medemens. Als zo’n groep zich gaat concentreren in Amsterdam bijvoorbeeld, krijg je dezelfde toestanden als in Parijs. Geen politie die dan in de buurt durft te komen. Steden als Oslo- Malmö en steden in Duitsland- België- Engeland is het ook een grote plaag. De politiek durft ze niet aan te pakken. Dus, ik vind net als Geert Wilders dat er geen nieuwe (moslim) mensen bij moeten komen en eerst onze interne problemen oplossen. Honderden miljoenen zijn uitgegeven aan inburgering, opleidingen, sociale assistentie enz enz. Heeft het geholpen?? Ik ben met veel moslims omgegaan in Parijs- Le Mans- Nantes de laatste 12 jaar en mijn conclusie is: We staan als cultuur zo ver van elkaar dat een “samenwonen” gewoon niet mogelijk maakt. Dat splitst het land sowieso al in tweeën, en zullen we het nooit eens zijn. (zie, zwembaduren voor moslimvrouwen- gemeenteloketten voor alleen moslim enz enz). Je kunt hun geloof ook niet ver- christianiseren.. want daar zijn ze ja tegen. Al met al een groot probleem voor een land. Ik heb PVV gestemd om en stop te maken aan importbruiden en het maar uitnodigen van radicale immams. Ook Bulgaren moesten nog maar even thuisblijven, tis hier ook crisis. Wat ik hier neerzet zijn mijn eigen persoonlijke ervaringen en mijn gedachten erover. Ik ben “out of the box” denkend zonder mijn achtergrond te vergeten. Patriottistische gevoelens en aanbidder van meer vrijheid. Iemand schreef dat Wilders gefrustreert was, nou ik denk van niet, hij voorkomt erger in de toekomst.

  arvr [12] reageerde op deze reactie.

 8. het gaat niet om het ophigenvan die AOW maar om het behoud ervan

 9. @ric ardo [9]:
  Dat Moslims naar Nederland komen om een beter bestaan op te bouwen begrijp ik. Het is in die landen immers geen pretje.

  Dat een deel van die Moslims hier naartoe komt om simpelweg uit de ruif te komen vreten accepteer ik niet. Maar dat is zeker niet alle moslims!

  Wat er feitelijk fout gaat is dat door dezelfde achterdeur er een aantal buitengewoon achterlijke voorgangers meekomt die haatpreek na haatpreek de integratie een halt toeroept.

  Maar wat is het verschil tussen deze geloofsmongolen die haatpreek na haatpreek spuwen en een Wilders die feitelijk hetzelfde doet? Leg het mij maar uit!

  Aristoteles [14] reageerde op deze reactie.
  ric ardo [16] reageerde op deze reactie.

 10. Wat een verschrikkelijk onzin stuk tuurlijk heeft de PVV gelijk net zo als alle andere partijen anders was er geen PVV geweest.
  En het op de man spelen is een uiting van morele zwakte en het ontbreken van steek houdende argumenten.

 11. @arvr [12]:
  Wijze woorden. Hardwerkende mensen, daar moeten we het van hebben. Mensen die komen puur om te profiteren van een uitkering zijn parasieten. Then again, dat geld ook voor een aantal autochtonen en is in feite (uiteraard) een defect in ons systeem.

  Haatpredikers zijn onruststokers. Iemand moet echter het goede voorbeeld geven, laten we niemand iets geven om haat over te preken ;).

 12. PVV lijkt rechts omdat het zo’n uitgesproken mening heeft over islam en dergelijke, maar sociaal-economisch zijn ze niet echt anders dan de middenpartijen, ook al net zo half communistisch als zij (wat hier sociaal-democratisch heet).

  H. Clemens [20] reageerde op deze reactie.

 13. @arvr [12]: Dat is hem nou.. Wilders doet niet aan haatpreek. Hij wil gewoon niet teveel moslims in NL. Een imam had vroeger al gezegd; Wij nemen Europa over met de buiken van onze vrouwen. Met 53.7 miljoen zijn ze aardig op weg in Europa. Gezond verstand zegt me dat deze mensen beter op hun plaats zijn in eigen land. Als ik een meisje tref en de relatie loopt niet goed dan ga ik weg. Ik kan wel jaren blijven doorzoeken met haar naar een oplossing maar onze levensopvattingen zijn zo verschillend dat je gewoon niet bij elkaar past. Ook scheiding van tafel en bed is hierin niet mogelijk.

  arvr [33] reageerde op deze reactie.

 14. Dat wordt een leuk feestje. Half Europa bestaat al uit Moslims. Het is wachten op de sharia. In Amerika zou die al ingevoerd zijn in een staat ? Moet toch niet gekker worden. Dat vraagt om problemen. Syrië is ook niet zo’n maar een oorlogje. De belangen zijn daar enorm groot.

 15. Over 30-50 jaar hebben we hier een burgeroorlog. Zij maken dan ongeveer 15-20% van de bevolking uit en ze hebben wapens. Zij hebben maling aan een wapenverbod. We gaan dit verliezen. In feite hebben we nu al verloren. Vrijheid is alleen voor mensen die dat aankunnen, niet voor lieden die jou je vrijheid willen afmaken.

  Spanje heeft toentertijd niet voor niets ALLE mohammedanen er uit geknikkerd, inclusief het Spaanse volksdeel dat er aan verhuwd was. Alles moet gewoon weg, alleen dan zullen we hier nog enige rust terugkrijgen. Immers, het zijn juist dit soort lieden die maken dat het ‘vrije’ Westen steeds meer restricties krijgt opgelegd. Veiligheid gaat altijd ten koste van vrijheid en privacy.

  Terug naar de plaats van oorsprong met deze woestijnzigeuners.

  H. Clemens [24] reageerde op deze reactie.

 16. Ik kan niet begrijpen dat Wilders altijd wordt aangevallen.
  Zie eens om ons heen, zie Malmö in zweden, de meisjes kunnen niet meer in bepaalde wijken komen en groepen moslims schelden meisjes uit als zij niet correct gekleed gaan, naar de zin van de moslim.
  In Rotterdam is bestaat de hele deelraad Fijenoord uit turken die alle allochtone bevoordelen met vergunningen en op de markt is geen Nederlander meer die een kraam kan huren. De trams zijn zwart van niet Nederlanders en de bevolking in Rotterdam is al voor meer dan de helft allochtoon.
  Dus wel realistisch blijven met het bashen op Wilders want hij heeft gelijk!!

  reiny [21] reageerde op deze reactie.

 17. @Pteranodon [15]:
  U heeft vast niet het hele programma van de PVV gelezen.
  En Wilders is ook tegen de EU en ik ook.
  Of vindt u het zo goed gaan met europa en de euro?

 18. @reiny [21]: reiny volkomen mee eens maar ze moeten toch eens samen werken misschien lukt het. reiny hij bereikt er niets mee !!!!! ze willen niks bereiken wat nu regeert. Zwartezeemirmin

 19. Als we weer zogenaamd strategisch gaan stemmen niet nee, maar na alle debacles van dit kabinet, de diefstallen van de oostblokkers de ellende uit Brussel en de gigantische betalingen aan de zuidelijke landen?
  Dan wordt de PVV de grootste partij en … wedden dat ze dan wel willen samenwerken!

  Zwartezeemirmin [29] reageerde op deze reactie.

 20. @Redbad [18]:
  Als er een burgeroorlog uitbreekt dan is dat veel eerder, dit trekt Nederland niet lang.
  Wij wilden allang weg uit dit land maar het is mijn land en ik wil er in ieder geval wát aan gedaan hebben.
  Maar de verleiding weg te gaan wordt wel steeds groter.
  Keihard werken met ons tweeén en dan nog is het moeilijk rond te komen, en dan doe je het voor?
  De moslims… de MOELANDERS en de zuidelijke landen?
  Nee daar doen we dan maar niet meer aan mee.
  Laten dan die slinkse meelevende groepen het maar betalen.

  ric ardo [25] reageerde op deze reactie.

 21. @H. Clemens [24]: Helemaal mee eens. Afgelopen Zondag PSG tegen Lyon. Wat ik al voorspelde gebeurt toch steeds weer. Champs Elysee in de fik, rellen, inbraken, ruzie’s, zakkenrollen, omdat PSG gewonnen heeft. Ok, ik zag op de film (youtube) vele autochtonen, maar diegene die van de situatie gebruik maken en verantwoordelijk zijn voor voorgenoemde activiteiten zijn afrikanen en noord afrikanen. Ze willen echt alles kapot maken wat niet van hun is. zij denken, tis maar van een varken, een niet mens….

 22. Oh, even toevoegend… De hele moslim gemeenschap staat erbij en voert geen flikker uit. Eruit met die hap.

 23. Ze willen echt alles kapot maken wat niet van hun is. zij denken, tis maar van een varken, een niet mens….ric ardo u heeft helemaal gelijk

 24. @H. Clemens [23]: ik hoop het voor u maar ik denk het niet geef hem een kans van de twijfel kijken of hij het waar kan maken met andere zoals het nu gaat dat kan niet.

  • @reiny [30]: de Abrasax of wel John bleef reageren om mijn taal en spande met vete en ze hebben geklaagd bij de redactie maar deze man wil de top schorder worden op ekudos alleen ik hoof dat dat nooit gebeurt hij wil cordekruijk die boven aan staat met artikelen plaatsen verdringen maar hij doet zijn best maar ik kom wel terug moet even een nieuwe IP en een email maken. gr

   Zwartezeemirmin [32] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.