Verboden…. Ik drink geen alcohol…

Maar er was wel een artikeltje op spitsnieuws dat even mijn aandacht trok:
“Kabinet: Geen algeheel verbod Happy Hour
Het kabinet is geen stappen aan het nemen voor een verbod op ‘Happy Hour’ in de horeca. Staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) schrijft dat vandaag aan de Tweede Kamer.

 

Het toezicht op alcoholbeleid is sinds 1 januari een taak van de gemeenten geworden. Ook stunten met alcoholprijzen in de horeca valt daaronder. Het CDA vroeg om en verbod op het verschijnsel waarbij gedurende een zeker tijdsinterval drank voor stuntprijzen wordt verkocht. Enz. enz. “

Het kabinet gaat het NIET verbieden. Maar…. Geeft de gemeenten de ruimte om dit via een gemeentelijke verordening te doen.

Het gaat maar door. Gisteren al dat nieuwe kankerverwekkende stokje dat rook produceert, nu dit weer.
De betutteling is werkelijk niet te stoppen. Wanneer komt er een eind aan deze gekte?

Ik stel hier de vraag:Waarom wil de (gemeentelijke) roverheid toch alles verbieden, regelen en ingewikkeld maken? Kan je niet gewoon op je burgers vertrouwen?

Wees lief voor uw dierbaren
Ingezonden door Pendragon

4 REACTIES

 1. Op die manier hebben ze meer controle over de onderdanen, wij dus. Hoe meer dingen worden beperkt of verboden, hoe meer controle en macht. Hoe meer controle en macht, hoe meer mensen het ‘vervelend’ gaan vinden en gaan klagen, protesteren en in opstand komen. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat de huidige overheid in stort en kunnen wij helemaal opnieuw beginnen.

  Kijk maar naar Frankrijk. Ze hadden een koning, mensen vonden het niet zo leuk dat dingen werden verboden of dat ze honger hadden en daarna was tsjak koppie eraf. Daarna democratie en nu hebben ze een socialist als president die het land kapot maakt. En dus zal het niet meer lang duren voordat de Fransen weer in opstand komen en de hele proces zal zich herhalen, totdat wij (de mensen) uiteindelijk wakker worden en iets nieuws gaan proberen.

  De vraag is niet of het gaat gebeuren, maar wanneer. Nabij toekomst of heel erg verre toekomst?

  Wat denken jullie?

 2. Quote:
  “Waarom wil de (gemeentelijke) overheid toch alles verbieden, regelen en ingewikkeld maken?”

  Het wijdverbreide misverstand dat er zoiets is als een superieure moreel, vaak verpakt als ideologie, die jou het recht geeft deze moreel aan anderen op te dringen. De bedoeling is wellicht wel goed, maar het resultaat rampzalig.

  Het leidt tot een overheid die op het eind elke aspect van ons leven bepaald. Ook ons denken!

 3. Het overreguleren van de roverheid heeft maar één doel, heersen over uw leven, hoe u het leid is uw zaak zeggen ze, als u het maar doet zoals WIJ het u vertellen dat het moet.

Comments are closed.