.Howard_Jefferson

.

3 REACTIES

 1. @Pasparal [1]:

  Ten aanzien van monarchie stelt hij zich superieur op, zijn grootste hoop is gevestigd op het republikeinse systeem van de VS. Hij noemt geen land bij naam maar de enige mogelijke dreigingen komen in 1801 van landen die een monarchie zijn of weer onderweg daarnaartoe. Hij verwacht dat bij buitenlandse agressie, de burgers “upon the call of law” (dienstplicht??) zich wel gemotiveerd onder het banier van de VS scharen om dat tegemoet te treden. Hij was voorstander van een goed getraind leger om die vrijheid te beschermen aan de buitenkant.
  Hij is blij dat er een brede oceaan tussen Europa zit dat constant oorlogvoert, en de VS waar hij hoopt dat ze daar verschoond van blijven. De centrale overheid lijkt ook een rol te hebben bij een eventueel conflict tussen staten. De resultaten daarvan konden we in 1861 zien.

  Verder ook nog een economisch verlanglijstje. Hij wil ingrijpen in de economie via milde arbeidsomstandigheden, en stimuleren van de landbouw.

  Hoe minarchistisch de overheid dan nog is, ik denk dat dit toch ook door de omstandigheden is bepaald van een overheid die nog maar net begint. Wel heel veel voorstanderschap van vrijheden maar die nieuwe taken, dat zal de praktijk uitwijzen, is voor een overheid altijd een rupsje nooitgenoeg waar een hele klit van andere taken mee wordt getrokken.

  Wat niet genoemd wordt, omdat ze ook niet stemmen om hem af te kunnen rekenen, met al z’n mooie praatjes over rechten en vrijheden, zijn de zwarte slaven. Kennelijk niet interssant als ze hem toch niet kunnen wegstemmen.

Comments are closed.