Land_Letland_kaart_EUDe meeste Letten zijn tegen de euro. Waarom er nog 36 % voor zijn, is onbegrijpelijk, maar die mensen zullen wel een reden hebben. Zou het kunnen dat zij zelf niets lezen of zich op andere wijze informeren en domweg achter een politicus aanlopen?

 

Zie hier het bericht van EUobserver.:

Most Latvians oppose euro membership
Sixty-two percent of Latvians oppose switching to the euro, while only 36% are in favour, a survey published on Monday by TNS pollster shows. Latvia is scheduled to adopt the euro on 1 January. A referendum is not mandatory for the move.

Onduidelijk is hoe dat gaat op 1 januari. Maar het is best mogelijk dat tegen die tijd de euro al verder gedegenereerd is, waardoor de Letten dan echt gered kunnen worden.

16 REACTIES

 1. Waarschijnlijk hopen zij op winst, uit sjoemelgunsten!

 2. @Hub Jongen [2]: Hoe een echte democratie ingericht moet worden weet ik niet. Maar het moge duidelijk zijn dat in een echte democratie de wil en het belang van de meerderheid altijd doorslaggevend zou zijn en niet, zoals gebruikelijk, dat de belangen van de super-elite en de multinationals doorslaggevend zijn.

  Waarschijnlijk ligt de schuld hiervoor hoofdzakelijk bij de massamedia (die alles behalve democratisch geleid worden).

 3. @hugo van reijen [6]: en denk je dat je daarmee het bedrijfsleven meekrijgt? Dacht het niet, he. Jullie zijn bezig met het najagen van kansloze hersenschimmen. Zelfs die waardeloze k**-Griekjes smeken op hun blote knietjes of ze aub in de euro mogen blijven. Het is trouwens al maanden stil rond de euro, op dat eilandje na. Zou de situatie dan toch aan het stabiliseren zijn?

  arvr [11] reageerde op deze reactie.

 4. Valt me nog mee dat het niet meer dan 36% is. In de tijd van de bailouts worden mensen nog wel afgeschrikt. Als iedereen even arm is zijn er ook geen bailouts meer en zal het percentage voorstanders dus wel toenemen.

 5. @Vrijdag [8]:

  Even denken. Als de landen weer een eigen munt krijgt gaan er ook wisselkoersen komen. Aangezien de muntwaarde grofweg een reflectie is van de economische kracht en stabiliteit krijgen we dus een sterke munt.

  Voor de handel met de omringende landen zal het weinig uitmaken, immers dat zijn ook sterke economieën.

  Maar dat betekent ook dat import van grondstoffen vanuit landen met een zwakke munt voordeliger is. De handel zal wat dynamischer worden, maar in de regel voordeliger voor ons.

  Maar ook voor bijvoorbeeld de Grieken zal het beter uitpakken. Door de zwakke munt die daar zal ontstaan zijn ze verhoudingsgewijs goedkoper en kunnen ze beter concurreren op de internationale markt met bijvoorbeeld landbouwproducten en grondstoffen/halffabrikaten. De fabricage van eindproducten zal voorlopig niet de sterkste kant zijn van Griekenland, maar ze hebben zo de kans om er weer bovenop te komen.

  Dat hebben ze nu niet. De onbalans in de economieën zorgt voor een fikse kapitaalvlucht naar de rijke landen.

  Het enige bezwaar wat ik tegen een uittreding kan verzinnen is dat een dergelijke wijziging in het economische speelveeld een kleine recessie kan veroorzaken, immers, de markt heeft wat tijd nodig om op de gewijzigde situatie te reageren.

  Op de langere termijn is de keus voor een eigen munt een prima te verdedigen argument, terwijl het steeds duidelijker aan het worden is dat de euro zoals het nu gaat tot recessie cyclussen leidt. De EU kan rommelen aan de financiën wat ze wil, maar aangezien de problemen een gevolg zijn en geen oorzaak los je het probleem dus niet op.

  Vrijdag [12] reageerde op deze reactie.

 6. @arvr [11]: De VS zijn decennia lang de sterkste en rijkste economie vd wereld geweest. Met 1 munt. Het kan dus wel. Dat ze nu zelfmoord aan het plegen met hun NWO project (overstretch), doet daar niets aan af.

  Overigens is ‘de crisis’ een mondiaal fenomeen en is er dus iets anders aan de hand: de exploderende energieprijzen.

  Jullie maken de euro onterecht tot kop van jut. Diep in jullie anglofiele hartjes willen jullie aan de leiband van Washington blijven lopen. Voor mij is de keuze voor de euro een geopolitieke. We zijn nu wel lang genoeg gekoloniseerd geweest door onze voormalige kolonie. Het Anglo-Soviet tijdperk was een kort intermezzo. De USSR zijn uit elkaar gevallen, de VS die volgens PCG over 11 jaar een derde wereldland zullen zijn, zullen het volgende Joegoslavie zijn. En dan zijn wij weer topdog. En dat vind ik leuk (einde facebook mode).

  Vrijdag [13] reageerde op deze reactie.
  arvr [14] reageerde op deze reactie.

 7. @Vrijdag [12]: PCG=PCR=Paul Craig Roberts

  http://www.presstv.com/usdetail/297097.html

  Derde wereldlanden kunnen geen supermacht zijn. Liberalisme en ook libertarisme zijn allemaal open grenzen ideologieen die onvermijdelijk leiden tot de neergang van een land. Dat onze voormalige kolonie en huidige kolonisator VS het loodje gaat leggen, daar heb ik wel vrede mee 😉

 8. @arvr [14]: ik had het niet over de echte libertariers in de VS, maar over jullie. Deze site is erg doorzichtig bezig met een systematische campagne.

 9. Een ” goede” Dictator is beter dan de dictatuur van de democratie?

Comments are closed.