Person_Hollande_dictatorFrancois Hollande, de president van Frankrijk, staat op een diep laagtepunt van vertrouwen dat de Fransen in hem hebben. Bovendien staat ook de economie op een laagtepunt en de werkloosheid op een hoogtepunt.
Het land loopt groot gevaar dat het door de (belastingbetalers van) de andere Eurolanden gered moet worden, net als Griekenland. Francois probeert van alles om zichzelf en het land uit deze ellende te krijgen.

 

Zoekend naar wat hij kan doen, heeft hij de geschiedenis van de EU nog eens overwogen. Vanaf het prille begin tot nu toe, van de EGKS tot de euro en de “Bankenunie, zijn er steeds politici geweest die in (zwakke??)  momenten verklaard hebben dat ze uiteindelijk naar een volledige Europese Federatie streefden. De EUSSR!

Dat gebeurde steeds voorzichtig want zover was (is?)  het volk nog niet.

Bij het invoeren van de euro is dat Federatie-doel ook door verschillende politici bevestigd; de euro z0u het bindende politieke element worden.
Dat is nog niet helemaal gelukt, vooral omdat de euro een economische crisis beleeft en daardoor velen eurosceptich geworden zijn.
De domme stap naar een Banken-Unie vlot dan ook nog niet erg vlot.

Ondertussen gaat het slecht in de EU en Frankrijk. Daarom heeft Hollande nu bedacht om als een soort grote redder op te staan als voortrekker van die EUSSR (onder andere naam uiteraard)
Als Hollande zijn zin krijgt, zullen we steeds meer in een nog grotere ellende komen.

De DDS schrijft Daarover:
Alles wat nog riekt naar soevereiniteit moet worden geruimd.
Hoe eng zijn socialistische presidenten als het aankomt op Europa? Nou, ze wakkeren niks minder dan doodsangsten aan. Als het aan Frankrijk ligt worden weldra de laatste restjes soevereiniteit geruimd en hebben we straks een ‘echte’ Europese regering met een ‘echte’ president, in plaats van oliemannetje Van Rompuy.

De Franse president François Hollande wil dat de eurozone een regering krijgt met een eigen president. De regering zou moeten toezien op harmonie en sociaal beleid binnen de eurozone.
Dat zei de socialistische president donderdag bij de persconferentie precies een jaar na zijn inauguratie.
Een regering voor de eurozone zou de economische ongelijkheden en verschillen in belastingsystemen moeten wegpoetsen.”

En verder:
“Hollande wil dus nivelleren op Europese schaal. Een levensgevaarlijk project. Nivelleren binnen een land als Nederland is heel erg vervelend, maar het is niet rampzalig vanwege de relatief kleine inkomensverschillen die ons land eigen zijn.
Kijken we echter naar Europa als geheel, dan zien we werkelijk enorme inkomensverschillen. In Nederland is het minimumloon alleen al € 18.748 per jaar. In de arme Oost-Europese lidstaat Bulgarije is dit bedrag slechts € 939,11. U krijgt een idee van de gigantische inkomensverschillen die zogenaamd overbrugd moeten worden via een uniform Europees belastingstelsel.
Tientallen miljarden euro’s aan Nederlands belastinggeld die jaarlijks de grens naar Zuid- en Oost-Europa oversteken. Zegt u maar dag tegen calvinistische spaarzaamheid: Nederland zal bloeden voor landen die qua economische ontwikkeling enkele tientallen jaren achterliggen op ons.
Deze ellende moeten we dus zeker niet willen”

De andere EU-opperhoofden bekijken dit met gemengde gevoelens. Enerzijds is dit waar ze zelf al jaren aan werken, en zouden ze het moeten steunen. Anderzijds zijn ze jaloers, want deze stap hadden ze zelf graag willen promoten maar die ze tot nu toe niet aangedurfd hebben. Niet in het minst omdat ze weten dat de burgers nog lang niet zover zijn (en als ze verstandig zijn, nooit komen).

 Premier Marx Rutte zegt ook dat hij  niet veel in de plannen van Hollande ziet, maar in hetzelfde NOS bericht zegt hij :  . . .  dat er in Europa al allerlei afspraken zijn gemaakt, bijvoorbeeld over het handhaven van de begrotingsregels. “Bovendien komt er een bankenunie”, zei de premier, “laten we daar de energie op richten.

Het is een grote vraag wat is erger:
—- de grote stap die Hollande wil, en die waarschijnlijk op dit moment te groot is, of
—- de stappen die Rutte nastreeft en stuk voor stuk een grotere kans maken.

Zeker is dat beide methodes dezelfde richting op werken, en waarschijnlijk elkaar versterken.  Ten koste van de burgers.

Het wordt steeds urgenter en belangrijker dat er een sterke tegenbeweging ontstaat en die zorgt voor het behoud van de Persoonlijke Vrijheid!

16 REACTIES

 1. @Joseph Kétèll [1]:
  Ik begrijp ook nog steeds niet waardoor de meeste mensen in Nederland die dictatuur nog steeds slikken.
  Terwijl ze er best van af kunnen door gewoon met voldoende mensen “Neen” te zeggen.

  Natuurlijk zijn ze gebrainwashed, maar zodra ze gaan denken, kunnen ze daarvan genezen.
  Ze lijken te bang om door te denken. Je loopt dan gevaar dat je ontdekt dat je het vroeger verkeerd gedaan hebt.

  Het ia aan de denkenden om wegen te vinden om de feiten duidelijk zichtbaar te maken. Alle hulp is welkom!

  John [7] reageerde op deze reactie.

 2. Gezond verstand is allang niet meer aan de orde. Men zet deze plannen en erger gewoon door. We zijn allen op weg richting afgrond daar is geen houden meer aan.

  Prettig weekend en geniet nog maar zolang het nog kan.

 3. Meneer Holland pakte de Franse portemonnee. En opende hem. En zag maar twee dingen.

  Een linker en een rechtervoet. Zo goot was het gat in de geldbuidel.

  Merde, vloekte hij in het Frans terwijl de realiteit langzaam tot hem doordrong. Wie gaan er nu het Franse Socialisme betalen?

 4. Ik lees de artikelen hier met veel interesse, maar ook met steeds meer frustratie. Dit zijn dingen die daadwerkelijk gebeuren, niet alleen hier maar in heel Europa.

  Maar als ik naar buiten kijk, dan is onze grootste zorg het Koningslied geweest en heft Rutte eindelijk eens spierballen laten zien door … de vlaggenwet te veranderen.

  Ondertussen vliegen de lijken de kasten van de ministeries uit, maar dat levert niet meer op dan een wat gerommeld sorry.

  Mijn vraag is, serieus, wat kunnen we doen?
  Wat kan ik doen?

  Als liegende ministers niet afgezet kunnen worden, als graaiende bestuurders met nog meer geld beloont worden, wanneer fraude zo makkelijk wordt gemaakt en zo groot is geworden dat de ambtenaren er niks meer mee kunnen.

  Het begon ermee dat een bank “too big to fail” was, maar nu lijkt elke fail too big to notice.

  Wat kunnen we doen wanneer georganiseerd protest zo’n 1000 man op de Dam oplevert, maar een spontaan georganiseerd feestje het tienvoudige hiervan?

  Wat hebben we nu echt te zeggen als individuele staten tot 3 keer toe de EU verwerpen maar het toch doorgevoerd wordt?

  Dit EU gedrocht kreeg de Nobelprijs voor de vrede, maar de dreiging op een burgeroorlog is nog nooit zo groot geweest, in Griekenland is het nazisme gewoon publiekelijk in de politiek.

  Het heilige ‘3%’ getal van bezuinigingen is gebasseerd op een fout en gemanipuleerd model, maar niemand die het er verder nog over heeft.

  Serieus… wat kunnen we nu nog doen?

  Hub Jongen [6] reageerde op deze reactie.
  Prepperoni [8] reageerde op deze reactie.

 5. @Jeroen [5]:
  Wat kunnen we nu nog doen?
  Je reactie is vol realiteit. De conclusie lijkt me:
  “WE” kunnen niets doen! In ieder geval NU nog niet.
  Je staat op jezelf! (en een handjevol libertariërs)
  Je moet wel zelf kiezen:
  —-Niets doen en alles over je heen laten komen.
  —-Vluchten naar elders waar het misschien beter voor je is.
  —-Terugvechten:
  ——–Zelf met een riek naar den Haag is zelfmoord
  ——–Samen met anderen? Er zijn te weinig anderen!
  ——–Proberen meer “anderen (vrijheidstrijders)” te vinden.

  Ik denk dat het laatste de meest reële actie is. Zelfs al is dat geen korte termijn oplossing.
  Meer anderen vinden is educatief probleem.
  Fundamenteel bestaat dit uit promoten NAP, moraliteit.
  Nu wijzen op onrecht en dwang van overheden om ogen te openen.

  Praktisch:
  –Schrijf zelf artikelen en reacties.
  –Verspreid deze artikelen naar relaties en media

  (En doneer aan Vrijspreker/Libertarisch Centrum voor nog meer verspreiding)
  Ongetwijfeld kun je dit lijstje zelf nog aanvullen en misschien ideeën aan ons doorgeven.

  Jeroen [14] reageerde op deze reactie.

 6. @Hub Jongen [2]:

  Laatst stond in het AD een artikeltje over hoe goed we het hier hebben, en hoe vrij we zijn in Nederland. Mensen zien het gewoon niet, en willen het ook niet zien. Opstand? Nooit! Want dan moet je de oorzaak van je onvrijheid eerst weten.
  Mijn overbuurman van ongeveer 65 gelooft echt dat de problemen opgelost gaan worden door meer integratie van landen in “Europa”, en meer aan Brussel overlaten.

 7. @Jeroen [5]: Ik herken veel in je frustratie. Mijn ogen zijn pas enkel jaren geleden geopend en bij mij leeft ook de vraag: wat kan ik DOEN? De tegenkrachten zijn groot en het aantal medestanders waar ik voor advies kan aankloppen is klein. Ik kwam de volgende drie suggesties tegen in een filmpje op MeerVrijheidBlog:
  1) Informeer anderen. Zoek medestanders. Schrijf artikelen, maar praat ook met vrienden. Zie oproep van Hub.
  2) Burgerlijke ongehoorzaamheid. Wetten en regels die tegen het NAP in gaan ontwijken (ik roep niet op tot overtreding). Naast het verzwakken van de overheid heeft het een andere morele kant: de verschrikkelijkste dingen zijn gebeurd door mensen die niet nadachten en “alleen maar bevelen opvolgden”. Als deze bevelen langzaam aan heftiger en geweldadiger worden, rekt het geweten van de ambtenaar/burger mee, zoals je een kikker levend kunt laten koken door het water langzaam op te warmen.
  3) uiteindelijk: fysiek verzet. Maar dat heeft alleen zin als je met 1) voldoende medestanders hebt gevonden en met 2) de overheid voldoende hebt verzwakt.

  Bron: http://blog.meervrijheid.nl/2013/05/de-weg-naar-de-derde-wereld-oorlog/

  Ik zou als 2a willen toevoegen: bestrijd de overheid met haar eigen wapens: stem Libertarische Partij, onderteken NAP-petities, spreek in tijdens gemeentelijke burgerbijeenkomsten, participeer in burgerfora.

  Mijn kracht ligt vooral bij 2 en 2a. Praktische voorbeelden die zo in me op komen:
  – stal je geld in een veilige vorm op een veilige plaats (bijv goud thuis of in een beveiligde opslag)
  – handel buiten het reguliere (belasting)circuit om, bijv marktplaats, lokale letskring, spullenleensite http://www.peerby.com, bitcoin
  – Bescherm je privacy. Kijk hiervoor op http://www.bof.nl en http://blog.meervrijheid.nl/2013/05/technologie-haalt-de-overheid-in/
  – doe veel zelf. Alles wat je zelf maakt / repareert is niet afhankelijk van BTW-tarieven, importheffingen en wettelijke veiligheids-, welstands- of kwaliteitseisen

  Nogmaals: je frustratie en je vraag zijn beide herkenbaar. Er staat echter teveel op het spel om bij de pakken neer te zitten. Hopenlijk biedt bovenstaande je een inspirerend begin.

 8. Kijk de youtube docuus Zeitgeist 1,2 en 3.

  Worden Alle leugens uitgelegd en de oplossing aangedragen

 9. Frankrijk heeft Europa mooi de vernieling in geholpen door onder Mitterrand een gezamelijke munt door de strot van Duitsland te duwen ter voorkoming van een Frans veto tegen de Duitse hereniging. De euro heeft de soevereiniteit en zelfsturingsmogelijkheden van alle deelnemers om zeep geholpen.

  Dan het land zelf. Zodra de Franse huizenprijzen gaan zakken, krijgt La Grande Nation, het huidige Nederlandse probleem er nog eens bij. Daarnaast laten de jongste cijfers van Eurostat zien dat het Franse exporttekort maar blijft oplopen. Het staatshuishoudkundige model van dit land is hopenloos failliet.
  Het overheidsaandeel in de economie loopt naar 60%. Dit krijg je niet verzonnen. Er zijn twee landen in de wereld met een hoger aandeel: Cuba en Noord-Korea.

  De naoorlogse Frans-Duitse as functioneert niet meer. Dit is de garantie dat de dagen van de eurozone geteld zijn. Het duurste naoorlogse avontuur is dan ten einde. Frankrijk: bedankt.

  http://www.economie-macht-maatschappij.com/eurozone-duitsland-frankrijk.html

 10. De geschiedenis leert … dat niemand lering trekt uit de geschiedenis !
  Alle meer-volkeren-rijken zijn na verloop van tijd , zonder uitzondering ,onherroepelijk uit elkaar gespat !
  Enkele voorbeelden :Het Griekse , het Perzische , het Romeinse , het Habsburgse , de USSR , het Ottomaanse , het Joegoslavische , ja zelfs het Britse !
  En de USA dan ?
  Niet te vergelijken … allemaal ontwortelde migranten zonder onderscheid ; maar zelfs daar … zie de Secessie-oorlog !
  En nu met de massale toevloed van latino’s staan zelfs daar nog spannende tijden te wachten
  Hetzelfde lot staat dan ook de EUSSR te wachten , alleen een kwestie van tijd …. Geduld ! Qui vivra verra

 11. Velen willen maar niet zien dat we met een politiek kaste opgezadeld zitten die alleen maar met hun eigen carriere bezig zijn en er niet zitten voor het volk of het land.

  Zolang we tolereren dat de politiek bevolkt wordt door mensen die politiek als een carriere zien en rechtstreeks uit de schoolbanken de politiek ingaan zonder ook maar ooit een echte baan gehad te hebben zijn we hopeloos verloren.

  Dit soort politici hier maar ook in de VS (senatoren) wijzen maar wat graag naar dictators als Ghadaffi en Hosni Moebarak, terwijl ze zelf ook hun hele leven op pluche blijven plakken. Geen haar beter.

 12. @Hub Jongen [6]:

  Bedankt voor de reactie Hub en anderen. Het is eigenlijk wel verwonderlijk dat de informatie er wel is, maar door velen niet gezien wordt.

  Ik begrijp dat informatie en de verspreiding ervan cruciaal is. Maar misschien hoop ik op zoiets toen er een enkeling een rechtzaak probeerde te maken tegen de vingerafdruk op het paspoort.

  Maar als wetten, regels en afspraken voor Europe gewoon openlijk genegeerd worden…

  tja..bloggen dan maar? 😉

 13. Wanneer we zo ver zijn dat we ons massaal NEE zeggen, moeten we wel een revolutiair doel voor ogen hebben.
  Ik zou constant willen drammen om direkte democratie ingevoerd te krijgen als Zwitserland. Juist door de huidige mogelijkheid tot individuele informatieverschaffing moet direkte democratie.

 14. Beste Joseph Kétell ,volledig met je eens … Zwitserland = de enige echte en ware democratie ter wereld !
  En uitgerekend dat zelfde Zwitserland staat nu onder geweldige internationale druk om het bankgeheim prijs te geven en wordt daarom als crimineel bekeken !
  Uitgerekend Zwitserland heeft nooit oorlog gevoerd met andere staten of landen ,en heeft derhalve ook nooit anderen bestolen !
  Zwitserland heeft nooit kolonies gehad of pogingen daartoe ondernomen , en heeft derhalve nooit andere volkeren onderdrukt of hun bodemschatten geroofd !
  Zwitserland heeft zich doorheen zijn hele bestaansgeschiedenis steeds neutraal opgesteld t.a.v. alle conflicten waar ook in de wereld
  Zwitserland heeft de immense verdienste André Dumont te hebben voortgebracht , die het Internationale Rode Kruis heeft gesticht , de bij uitstek menslievende organisatie ,die nooit is verdacht geworden van welke onregelmatigheden dan ook !
  Zwitserland is en blijft een bescheiden land , dat zich niet geroepen voelt anderen de les te lezen of een ideologie op te leggen !
  Zwitsers zijn de meest vredelievende mensen ter wereld
  Uitgerekend datzelfde Zwitserland wordt nu belaagd en geschandvlekt omwille van … het bankgeheim , dat wil zeggen om burgers , waar ook ter wereld , te beschermen tegen de graaizucht en onbegrensde hebzucht van hun oorlogszuchtige regeringen !

Comments are closed.