Sommige jonge Europeanen geloven niet meer in veranderingen, ze willen gewoon weg.

Een van de voordelen van voorspellingen gebaseerd op voorspellingen is dat ze meer precies kunnen zijn en daarmee betrouwbaarder zijn. Het aantal 40-jarigen in de Verenigde Staten over 20 jaar is bijvoorbeeld vrijwel hetzelfde als het aantal 20-jarigen in de Verenigde Staten, minus de vroegtijdige sterfgevallen en plus de nieuwe immigranten.

Een voorspelling die dezelfde onvermijdelijkheid heeft is dat de verzorgingsstaat zoals  wij die nu kennen met zekerheid onbetaalbaar zijn op korte termijn, als je kijkt naar de vergrijzing en de gelijktijdige stijging van mensen die afhankelijk zijn van de verzorgingsstaat.

 

Een dure erfenis
Het is niet vreemd dat de huidige generatie jongeren niet bereid is om te betalen voor de gezondheidszorg en sociale zekerheid zoals die nu zijn. De Franse president Hollande kreeg recent alvast een vleugje van wat nog komen gaat mee met een open brief van een 20-jarige Franse studente, genaamd Clara G. Kort samengevat, Clara G. vind het oneerlijk dat zij en haar generatie opgezadeld worden met de enorme schulden die door de generatie van Hollande gemaakt zijn en nog steeds gemaakt worden. Daarom denkt zij inmiddels na over het verlaten van Frankrijk. Ze zegt dat ze zeker niet de enige is en haalt de uitkomst van een recente enquête gehouden door Viavoice waaruit een schokkend percentage van 50% van de Franse 18 tot 34-jarigen aangeeft te willen emigreren.

In de open brief schrijft zij:

Dit zal u waarschijnlijk schokken, maar ik heb voornamelijk fiscale motieven om te emigreren… Simpelweg omdat ik er weinig voor voel om mijn hele leven te werken om belastingen te betalen waarvan een groot deel slechts ten goede komt aan het aflossen van de 1,9 triljoen euro schuld die u generatie veroorzaakt heeft. Als dit geleende geld op zijn minst aangewend zou zijn geweest om te investeren in de jongeren, de toekomst van het land, als ik maar een klein beetje voordeel zou hebben gehad van deze leningen, dan zou ik geen problemen hebben met het helpen met het aflossen van de leningen. Maar dit geld is enkel door uw generatie aangewend om te leven boven uw stand, en zichzelf te verzekeren van een vrijgevige verzorgingsstaat, die ik niet ga hebben.

 (…)

 Mijn arbeid en de belasting die ik betaal zullen ook aangewend worden om te betalen voor uw pensioen, omdat u zelf niet de moeite hebt genomen om daar zelf geld voor opzij te zetten. En aan de enorme uitgaven aan de gezondheidszorg veroorzaakt door de groep ouderen die in minder dan 20 jaar de meerderheid van de bevolking gaan zijn. Dus wat blijft er over voor mijzelf? En wat blijft er over om mijn kinderen mee op te laten groeien?

(…)

 En, als ik door een onwaarschijnlijk wonder erin slaag om veel geld te verdienen, dan weet ik nu ook al dat ik niet alleen het grootste deel kwijt zal zijn aan het betalen van belastingen, maar dat het grootste deel van mijn landgenoten mij ook zal verwijten veel geld te verdienen en ik uw persoonlijke minachting zal genieten.

Om deze redenen overweeg ik het verlaten van Frankrijk, meneer de president, en waarom u zich meer druk zou moeten maken om het emigreren van de Franse jeugd in plaats van zich druk maken om nieuwe immigranten. Waar zou ik heen gaan? Misschien naar Duitsland, een land wat u regelmatig in diskrediet probeert te brengen, maar wat mij een betrouwbaar land lijkt. Of misschien verder, naar Canada of naar Australië. Of naar een ontwikkelingsland. Naar Afrika, waarom niet?

Ja, ik wil naar een land waar er groei is, waar de salarissen stijgen, waar rijk zijn niet als zonde gezien wordt, een land waar men gelooft dat morgen mooier zal zijn dan vandaag.  

Originele link: http://www.zerohedge.com/news/2013-05-10/guest-post-new-european-revolt

————————–

Vertaald door Floris Janssens

8 REACTIES

 1. Ik heb al langer de indruk dat de gemiddelde Fransoos net zo bekrompen en afgunstig is als de gemiddelde Ollander.

  De jeugd heeft gelijk als men de kansen elders gaat zoeken. Maar dat het moeilijk is om (zonder politieke connecties) een goede baan te vinden in Frankrijk is bij mijn weten al jaren zo. En of je dan in Mofrika moet gaan wonen…

 2. Hatsjikidee
  Die 1.9 triljoen klopt alleen niet. trillion in het engels is biljoen in het nederlands. Dat is reuze verwarrend inderdaad. Die 2e zin klopt ook niet helemaal.

  In de VS moet je bij emigreren trouwens nooit zeggen dat het fiscale redenen heeft. Dan gaan ze heel gemeen doen. Je kunt beter zeggen dat het klimaat je niet bevalt.

 3. Ik weet niet hoe ik dit zinnetje moet interpreteren: “Een van de voordelen van voorspellingen gebaseerd op voorspellingen is dat…”
  Doel je daar mee op die eindtijdmeuk die zich basseerd op rijmpjes van Nostradamus?

  Andre NI [5] reageerde op deze reactie.

 4. “Ze zegt dat ze zeker niet de enige is en haalt de uitkomst van een recente enquête gehouden door Viavoice waaruit een schokkend percentage van 50% van de Franse 18 tot 34-jarigen aangeeft te willen emigreren.”

  Ja hoor dat ken ik nu onderhand wel, duw de mensen een microfoon onder de neus of laat ze een enquête invullen en ze hebben altijd de mooiste en wildste plannen maar als het op uitvoeren ervan aankomt dan wordt het weer geheel iets anders.
  Dan ontdekken ze dat die vermaledijde verzorgingsstaat toch verdomd handig is. Of moet ik nu geloven dat die jeugd nu wel zelf geld apart zet voor later of zo consequent is om niet van de verzorgingsstaat te profiteren ? Hypocrisie in optie forma. Veel blablabla maar daden ho maar !

 5. @Johan Jongepier [3]:

  “Een van de voordelen van voorspellingen gebaseerd op voorspellingen is dat…”

  Moet zijn:

  “Een van de voordelen van voorspellingen gebaseerd op demografische gegevens is dat…”

 6. Beetje raar betoog van Clara G. Denkt ze uniek te zijn omdat ze jong is en derhalve de president meent te moeten aanspreken? Kijk, ik ben zelf inmiddels 56 jaar en betaal al mijn hele complete leven uitsluitend voor en aan anderen, inclusief alle Clara’s van dit land! En met mij nog zo velen andere (ouderen). Jawel, ik heb mijn hele leven aan zowel andere ouderen alsmede jongeren betaald. Moet Clara daarom niet beter nog een brief schrijven? Over die ouderen die het nog veel slechter hebben getroffen en gaan aantreffen dat er niet meer is waar wel voor betaald is? En die door leeftijd ook niet meer zoveel reële kans hebben om te verkassen? Moet Carla zich niet een beetje schamen?

  Hub Jongen [7] reageerde op deze reactie.

 7. @Geert [6]:
  “. . . . Kijk, ik ben zelf inmiddels 56 jaar en betaal al mijn hele complete leven uitsluitend voor en aan anderen. . . . ”

  Toch nuttig dat mensen die al hun leven betaald hebben, zich eens eerlijk afvragen WAAROM.
  Allemaal voor anderen? Niet voor jezelf?
  En komt het bij die anderen terecht?
  Of lekt er (het meeste???) weg?
  Veranderen die eerlijke antwoorden je oorspronkelijke mening?

 8. ja is toch kompleet van de zotte dat we als onmondige burgers de rekening niet te zien krijgen bij een bezoek aan de arts of ziekenhuis. een familiefeestje wordt straks weer gezellig als het doorgaat en we na 40 jaar eindelijk wel inzicht krijgen. ik hoor en lees nu al dat het ontbreken van verantwoording en verantwoordelijkheid er flink gegraaid kan worden.

Comments are closed.