3d-printing-killing_ManufactNieuwe Amerikaanse (??) en Westerse (??) welvaartsexplosie voor de deur? Of zullen de politici er in slagen het allemaal te verhinderen?
 Hoe gaat de toekomst veranderen?

Niet alleen kan de ontwikkeling van de shale-oil de Amerikaanse economie tot een grote hoogte opstuwen en het Midden Oosten in de schaduw duwen. Ook de recente snelle ontwikkelingen van de 3-D Printer is bezig een enorme wereldrevolutie te veroorzaken.


Dit onderwerp is zo groot dat we hier alleen maar een begin kunnen aanstippen.En omdat het zo belangrijk is voor ieder individu, hier toch een eerste begin..

Over de shale-oil is al heel veel gepubliceerd. Over de 3-D Printmogelijkheden troffen we vandaag twee interessante artikelen:

Een publicatie om een pistool te produceren met een 3-D printer, en een uitgebreider artikel door een financieel beleggingsadviseur.
Denk alleen maar eens aan al die bedrijven en producties die naar China zijn verhuisd vanwege goedkope arbeidskrachten. Dat werk kan de 3-D-Printer straks nog veel goedkoper doen en dan hoef je de producten niet duizenden mijlen te vervoeren naar de kopers.

De schrijver van bedoeld artikel zegt onder andere:
“Ïk heb net meegemaakt dat de eerst “Geprinte Auto” ui de printer rolde!!”

Geplakt uit <http://www.angelnexus.com/o/web/45764>
Een complete auto die 70 mph kan rijden en die 30 jaar kan meegaan!!
En om de tweede auto te maken hoeft men alleen maar de knop “go” op de printer in te  drukken!

Er gebeurt hier een dergelijke revolutie als door de uivinding van de boekdrukkunst of het internet.
–Het is nauwelijks voor te stellen welke invloed dit gaat hebben op de (nu nog groeiende) economie van China!!
–Of welke de juiste beslissingen zijn voor uw spaarcenten, en andere zaken die uw eigen toekomst beïnvloeden

Wat gaan de diverse overheden doen die de kans lopen dat hun macht ontnomen wordt? Om te beginnen zullen ze streven naar het behoud van de status quo, en die ontwikkelingen trachten af te remmen. Net als ze nu in de EU de crisis onderhouden door steeds dezelfde foutieve oplossingen door te drijven.’

Die twee tegengestelde ontwikkelingen zullen nog veel mogelijkheden tot discussie leveren, maar vooral denkwerk over de eigen beslissingen van ieder individu.
Wij zullen de ontwikkelingen trachten te volgen en onze lezers zoveel mogelijk informatie te geven en te helpen rationele beslissingen te nemen.

Maar ook vragen we u om  informatie en kennis hier in te brengen.
In ieder geval doe alles wat mogelijk is om de individuele vrijheid te versterken en de macht van collectivistische politici te beperken.

S. Zelfs op het 20.00 uur Tv-journaal van maandag werd gesproken over de printer die een pistool kon printen!
Zie: http://nos.nl/video/503815-eerste-schoten-met-3dpistool.html

10 REACTIES

 1. In de VS koopt de regering bijna alle munitie op om zo te voorkomen dat burgers deze in handen krijgen.
  Je kunt zoveel pistolen printen als je wil, zonder kogels begin je niks.

 2. Ik denk dat shale oil een revolutie bewerkstelligt maar niet die waar we op hopen. Het is een ultieme droom van collectivisten, een heleboel “gratis geld”. De kans dat heffingen op de winning van de overheid de Amerikaanse economie verder het verderf in storten lijkt me erg groot.

  Hub Jongen [4] reageerde op deze reactie.

 3. Dit is nog het begin, geleidelijk zullen wij veranderen van consumers naar producers. Moet je maar es voorstellen:

  – heb je een nieuwe meubel nodig, print je die toch gewoon uit
  – leef je in een fascistische land (VS bijvoorbeeld) en worden de wapens van je ontnomen zodat je jezelf niet kunt verdedigen, dan print je het toch uit.
  – In de niet zo verre toekomst, zou je voedsel kunnen ‘replicaten’ net zoals in Star Trek en voila jij bepaalt dan welke voedsel je neemt en niet de overheid.
  – Heb je kapotte kleren of vind je de kleur niet meer leuk geen probleem, dan recycle je het toch met je recycler en voila nieuwe kleding in je favoriete kleur. (hoef je uiteindelijk niks meer te wassen, wat dus water en misschien energie bespaart)

  En zo kun je meer technologische ontwikkelingen beschrijven die ons, de mensen van de overheid verlost. Het begon al met internet, nu met de 3d printer en later met een replicator etc.

  Wie weet maken we het nog mee dat de overheid zijn macht steeds meer en meer verliest. En dat wij de mensen uiteindelijk gaan bepalen hoe wij willen leven, zoals het hoort in een ‘vrij’ en ‘democratisch’ land.

  Ik kijk er zeker naar uit. En jullie?

  Hub Jongen [4] reageerde op deze reactie.

 4. Speciale belangengroepen (producenten) zullen lobbyen bij overheden om 3D printen tegen tegaan, wat economisch vergelijkbaar is met het invoerbelasting, het tegenhouden van automatisering en mechanisering, kortom de hele economie remmen om een beperkte groep te helpen. Overheden zullen dit aangrijpen, maar vooral ook het feit dat wapens geprint kunnen worden, om beperkende regels op te leggen voor 3D printers. Uiteindelijk kunnen ze het toch niet afremmen omdat er veel vraag naar is.

  Ik ben benieuwd, kan nog interessant worden!

 5. Ik denk niet trouwens dat alleen libertariers er voor zullen zorgen dat het de ‘goede’ kant op zal gaan. Er zijn genoeg non-libertariers die willen dat NL de ‘goede’ kant op gaat.

  Wat je ‘moet’ doen is zoveel mogelijk mensen te onderwijzen over alternatieve methodes, zoals bijvoorbeeld libertarisme. Nadat je het uitgelegd hebt, laat die mensen dan kiezen wat ze willen. Dat is toch de hele principe van de NAP en libertarisme of niet soms?

  Mensen moeten weten dat overheid niet de oplossing is. Er zijn genoeg mensen die twijfelen en die mensen kun je dan juist helpen door te vertellen dat er meer is dan overheid. En dan heb je nog mensen die niet willen veranderen of heilig geloven in de overheid. Die mensen laat je met rust, en wanneer er veranderingen komen, dan passen ze zich vanzelf aan.

  Het is moeilijk, dat geef ik toe. 90-95% van de mensen vallen in de laatste categorie en de resterende paar procent zijn alternatievers, anders denkend etc.

  Als je mensen moet verplichten om iets te kiezen waar ze niet voor willen gaan, ben je net zo ‘goed’ bezig als de overheid en EUSSR. Je moet ze opties geven en keuzes en aan hun overlaten om die opties of keuze te maken. Maken ze de ‘juiste’ optie dan is het prima, doen ze dat niet dan is dat toch ook goed. Dan hebben zij die keuze gemaakt.

  Daarom denk ik dat de libertarisme niet DE oplossing is. Ik geloof in heel veel dingen dat libertarisme wilt bereiken, maar het is niet DE OPLOSSING. Het is een alternatieve manier van denken, eentje die minder gewelddadig is dan de huidige systeem. Ik wil zeker een handje helpen zover het kan, maar het moet geen geloof worden. Laat het aan mensen over om te kiezen en dan heb je al meer bereikt dan wat er nu gebeurt.

  scrutinizer [8] reageerde op deze reactie.

 6. “Mensen moeten weten dat overheid niet de oplossing is.”
  Ja ja, tot ze het hebben over hun eigen benefits.
  De overheid is fout maar wacht: mijn kinderbijslag is natuurlijk goed etc.
  Helaas: als je met mensen praat, hebben ze altijd wel wat te klagen maar als puntje bij paaltje komt vinden ze de status quo toch beter dan een nachtwakerstaat (of AK).

  scrutinizer [8] reageerde op deze reactie.

 7. @scrutinizer [8]:

  Totdat je bedenkt dat de overheid niet de kinderbijslag betaalt, maar de rest van de bevolking. Maar ja dat vinden de mensen dan heel normaal.

  En ook al zullen die mensen daarover zeuren, ze zullen nooit anarchie of iets anders dan willen, want dan is het chaos en gaan we elkaar vermoorden, verkrachten en opeten. Dat is in ieder geval wat de overheid ons laat geloven.

 8. het volgende is van belang
  hoeveel liter olie/schaliegas is er nodig om 1 liter olie/schaliegas te krijgen. u zult schrikken hoe de verhouding is gedaald. m.a.w. hoeveel liter olie kost het om een atoomcentrale te bouwen is niet meer interessant. wat nog wat ruimte kan en uiteindelijk gaat geven is de natuurlijke teruggang in aantal wereldburgers.
  wie zoekt het op? u snapt het al, als er bij winning nu van de 10 liter er negen liter olie overblijft en bij 10 liter schaliegas 9,99 liter schaliegas, de oliewinning te duur wordt en dan is het cirkeltje weer rond. u ziet er komt geen valuta bij kijken. vertaal dit naar wat een autoprinter gaat kosten en u weet of het haalbaar is. pas op als u ziet dat er (lucht)schepen geprint gaan worden.

Comments are closed.