avatar MMAPHet is via diverse media te lezen: uw pingedrag wordt verkocht.

Zo meldt de NOS dat de gegevens van het pingedrag niet te herleiden is naar mensen, alleen maar naar de wijk waar iemand woont. Wat ik al een erg vreemde claim vind. Als ik het noorden van het land woon, en ik pin in een winkel in het zuiden van het land, hoe weten ze dan in welke wijk ik woon? Ze zien toch alleen maar in welke wijk ik gepind heb?

Als ik op de website van PaySquare kijk worden daar de voordelen voor de winkeliers aangeprezen. Maar met welk doel? Welke winkelier zit tegenwoordig zodanig te suffen, dat hij zijn verkoopgegevens niet uit zijn eigen kassa-systeem of boekhouding kan halen? Welke suffe winkelier heeft daarbij informatie over pingedrag nodig? Op elke kassabon waarop gepind is, staat helaas keurig uw pasnummer en rekeningnummer. En…., die gegevens liggen ook bij de winkelier. Dus die winkelier heeft al uw unieke bankrekeningnummer voorhanden en zit helemaal niet te wachten op een “algemeen rapportje” van PaySquare of andere digitale Stasi-dienst.

Ik voorzie dit gebeuren als een opstapje naar verdere totaalcontrole. Zeer ongewenst, dus. Dat ik dan op nu.nl moet lezen dat er een burgemeester is die als voorbeeld een week cash-loos gaat leven en uitsluitend pintransacties uitvoert, zegt al genoeg. Zéker als de burgemeester Annemarie Jorritsma heet.

Er wordt gesteld dat ook bedrijven niet meer blij zijn met contant geld. Pinnen zou goedkoper zijn voor bedrijven en het vermindert het risico op overvallen. Dus als ik het goed begrijp hebben de arrogante banken het afstorten van contant geld gewoon schandalig duur gemaakt, en van al het belastnggeld dat naar veiligheid en politie zou moeten gaan, is er niet genoeg om winkeliers te beschermen. De “oplossing” is nu, om het geld digitaal te laten circuleren, alsof dát veilig is.

Mijn advies: doe zoveel mogelijk contant. Dat is de meest anonieme manier van geld uitgeven. Wil uw winkelier uw contant geld niet? Dan zoekt u toch een andere winkelier?

9 REACTIES

 1. Als alle geld digitaal is dan is het laatste stukje handelingsvrijheid weggenomen bij de burgers. De wereldwijde digitale gevangenis is dan een feit. Afroming of confiscatie van spaar tegoeden bij zeker opdoemende tekorten kunnen met een druk op de knop worden afgeboekt. Flappentappen kunnen worden opgedoekt, scheelt weer ramkraken zal er worden verteld.
  Op termijn zal worden ingevoerd dat mensen ook geen betaalopdracht hoeven te verstrekken voor verplichte belastingopdrachten of verzekeringen zoals de zorg, of bekeuringen, etc.

  Daarna kan volautomatisch de zorgpremie worden verhoogd voor de klanten die over het derde biertje in de week heengaan of een patatje hebben gegeten.
  De mogelijkheden zullen schier oneindig zijn. Leefbaarheid en eigenwaarde zullen tot nul worden gereduceerd.

  Ook kan het laatste altruïstische gedrag van de mens die bv zijn eigen moeder verzorgt eenvoudig in kaart worden gebracht zodat de staat nog een naheffing kan sturen vanwege misgelopen loonheffing voor het zwart uitgevoerde werk…

 2. Als al het geld digitaal is hebben we nog steeds dingen als bitcoin, hoewel dat echter niet anoniem is.

  Sowieso, als je zo veel mogelijk contant doet heb je ook minder kans dat je geskimd wordt lijkt me.

 3. De bijna 200 reacties op nu.nl laten geen twijfel bestaan: mensen willen dit niet. Wantrouwen tegen banken, overheid en bezorgdheid over schending van de privacy. Ik geef toe: ik pin nog bijna alles, maar houd inmiddels ook cash achter de hand. Dat heeft ons al een paar keer “gered”.

 4. Ja verlopig uitgestelt, en dan straks (tijdens een WK ofzo) alsnog stiekum doordauwen

 5. Deze hoorde ik net op de radio, ik denk een goede voor een artikel.

  “EU wil meer concurrentie met haven Rotterdam
  Zuid-Europese havens moeten een deel van de transportstromen naar Noord-Europese havens, zoals Rotterdam, kunnen overnemen. Daarom moeten die zeehavens concurrerender worden en beter gaan werken.”

  Ga ik nog geeneens commentaar op geven……

 6. Banken verdienen ontzettend veel geld aan drugs, wapens en criminaliteit. Contant geld zal hierdoor niet snel verdwijnen.

 7. Pinnen MOET al bij een boel winkels. Bijvoorbeeld in Amsterdam bij:
  – Markqqcckqqtt (of hoe die tent ook heet)
  – Coffee Company (stoffige Douwe Egberts probeert hip te doen)
  – Pizzabakkers (ze heten echt zo…)
  – Wat andere zaken waarvan ik de naam alweer ben vergeten.

  CA$H = King. Wie er geen respect voor heeft krijgt het niet van mij. Dat laat ik ze weten ook. Moet je dan die zure smoelen, aan de andere kant van de balie, zien stotteren over “de veiligheid” die er zogenaamd mee gediend is.

  Mijn contante geld gaat lekker naar de concurrent die het wel respecteert en ik roep iedereen op hetzelfde te doen, of op z’n minst zo veel mogelijk.

Comments are closed.