avatar MMAPHet is toch wat, al dat gezeur over wel of niet mogen roken. We hebben het er hier al vaker over gehad en de hele discussie verveelt mij inmiddels behoorlijk. Maar wat las ik gisteren op nu punt nl?

Uiteindelijk moeten wij met elkaar naar een stevigere sociale norm toe. Het moet normaal worden dat er nergens in de horeca wordt gerookt.”, volgens ene meneer Martin van Rijn, staatssecretaris van VWS. Dus administratieve hulpjes, want secretaris van de staat, gaan beleid afdwingen? Ben benieuwd wanneer de secretaresse van een bedrijf ook het beleid gaat bepalen van dat bedrijf. Man man Martin van Rijn, ga de telefoon opnemen, de ledenlijst bijwerken en een brief tikken: je bent secretaris!

Een sociale norm MOET? Dwang is nu al sociaal? Dwang is socialisme, ja dat weet ik al. Vreemde vervaging van begrippen.

En het “MOET normaal worden dat er nergens in de horeca wordt gerookt”? Wie bepaalt wat “normaal” is? Meneertje van Rijn?

10 REACTIES

 1. Ach je hebt altijd wel een klootzak die denkt dat hij de oplossing heeft voor alle problemen.

  Ik rook niet en heb nooit gerookt, maar iemand mag zelf weten of hij wel of niet rookt. En als iemand in een cafe wilt roken, dan doet hij dat toch lekker. Heel veel dingen zijn tegenwoordig verboden.

  Net zoals in New York, waar die klootzak van burgemeester alles wat hij slecht vind wil verbieden. Hij wil verbod voeren op frisdrank, roken, snacks etc. Wat wordt het straks? Kinderen krijgen? Ademen in een openbaar ruimte? Praten met je buurman?

  Ik hoop niet dat het in NL ook zo erg wordt, hoewel het wel die kant op gaat. We hebben nu nog tijd om het te voorkomen. Als NL eenmaal een communistische bewind krijgt dan wordt het een stuk lastiger.

 2. @JohnnyJordaan [2]:
  niemand hoeft in de rook van een ander te zitten. Lijkt mij niet een juiste voorstelling van zaken. 95% van de Horeca is rookvrij..

 3. Mooi, ze doen maar.
  Heb hier een van 2 kamers 1 hobbyzaaltje gemaakt, barretje erin gebouwd(met asbakken erop). Verder voorzien van een mooie (hd) flatscreen aan de muur, echte hifi installatie(zo goed klinkt muziek niet in een café), airco en verwarming.

  Voor de gasten is er een biertapje aanwezig en ook een koelkast met andere drankjes is present, ja allemaal voor de gasten die ik uitnodig, want zelf hou ik het wel bij de koffie gezien ik geen alcohol drink, dus ontbreekt het ook niet aan een fatsoenlijk espresso apparaat met betere koffie als in de horeca en met verse bonen.

  Een kroeg is het niet, je bent hier alleen welkom als ik je persoonlijk uitnodigt, blijft een privé aangelegenheid.

  Aangezien dit toch mijn huis is, is blowen aan de bar dus ook gewoon toegestaan, hoef je niet apart voor naar een coffeeshop.

  Voor mij is het grote voordeel dat ik zelf kan bepalen wie ik wel en wie ik niet over de vloer haalt.
  Laatst had ik wat vrienden op visite, hartstikke leuk, vette muziek erbij, ik ging zelf wat later op de avond ook nog ff achter de knoppen zitten om wat plaatjes aan elkaar te mixen, hun zuipen, blowen erbij… Met mij erbij waren we met zijn 6en en het heeft mij slechts een paar tientjes gekost waarvan mijn vrienden er ook nog wat hebben bijgelegd.
  Nog ff wat bitterballetjes in de frituur gegooid, ging ook uitstekend en smaakte uitstekend.
  Hele toffe avond gehad, nog leuker als in de kroeg of discotheek.

  Iets langer geleden had ik een vriendin op visite en zij had ook een vriendin bij zich….. nou in een gewone kroeg lukt mij dit nooit, want een uurtje of wat later lag ik met beide in mijn bubbelbad en nog wat later in bed en dat was nieteens de bedoeling in eerste instantie(wel lekker) 😉
  Prijs: Doosje condooms 😀 Nou, de OQ-club in Rotterdam is veel duurder 😀 Enne, na afloop gewoon een lekker sigaretje.

  Geen gezeik met wie de BOB is, loopt het uit de hand, slaapplek genoeg!!! 😀

  Geluidsoverlast: De buren zijn gewoon welkom hier 😉 Maar die zijn toch bijna altijd weg, het geluid kan hier dus voldoende ver open gedraaid worden :D.

  Nou de zomer komt er aan, een dakterras heb ik helaas niet, maar wel een leuke achtertuin. BBQ’tje erbij, ’s avonds vuurkorfje aan(alternatieve terrasverwarming, bovendien is vuurkorven heel leuk), muziekje aan… echt leuk 🙂

  MAW voor mijn part verbieden ze heel die horeca, bouw gewoon je eigen privé bar en oude tijden herleven weer helemaal en ook nog een flink stuk goedkoper, maar vooral vele malen gezelliger.

  Ik doe dit nu al een poosje zo en heb hier veel meer leuke momenten meegemaakt als ik welke kroeg dan ook.

  En andersom komt het ook voor, dat ik bij vrienden op bezoek gaat, hoewel de meesten inmiddels wel een gezin hebben en niet zo’n uitgebreid chillhok hebben als ik. In de woonkamer kan het ook gewoon heel gezellig zijn hoor 🙂

  Philosoof G&R Eigenwijs [5] reageerde op deze reactie.
  Henk Monkey [7] reageerde op deze reactie.

 4. @CB Interactive [4]:
  Kijk nou eens hoe makkelijk je het maatschappelijk ambtelijk
  gebeuren achter je laat en uitsluit.
  Allemaal ons eigen kroeg!!! En keus genoeg.

 5. @CB Interactive [4]: *Ring Ring* Ja meneer van Rijn, het is nu 22:45 op 5 Mei 2014 en we hebben weer een gevalletje van overtreding op 748-A2. Jazeker, met zijn zessen nog wel. Onze drone heeft het op video in infra-rood beelden en de smart meter van de Eneco, waar we toegang hebben via de AL-X78656 procedure noteerde een constante 85Db geluidoverlast en traceerde THC in de lucht. Wat zegt U meneer van Rijn, het SWAt team. Jazeker ik zal ze meteen bellen. Oh ja natuurlijk ook de belastingdienst, speciale opsporings ambtenaar, de gemeente en de administrateur van oneerlijke concurentie horica. Ja ik begrijp dat U in uw nopjes bent. Goedenavond meneer van Rijn !

 6. Zo ver zal het niet komen hoor 😉
  En mocht het zover wel komen, heb ik iig genoeg argumenten om Europa definitief uit te vluchten(iets waar ik wel serieus over na denkt) en een geheel onafhankelijk zelfvoorzienend leven elders op deze geestesdooie rotplaneet op te bouwen tot zover dit nog mogelijk is en zo niet kijk ik enorm uit naar mij dood en zal ik zeker niet de eerste zijn die dit proces in de hoogste versnelling zal zetten ofwel er botweg een einde aan maakt, is wel mooi geweest en als ik toch tussen wal en schip in moet vallen, dan gelijk goed want hemel en hel bestaan geeneens.

 7. @JohnnyJordaan [2]: @JohnnyJordaan [2]: Helemaal met je eens, JohnnyJordaan! Het idee van zoveel mogelijk vrijheid spreekt me aan, maar dat nou juist zoiets doms als roken als voorbeeld genomen wordt, vind ik absurd. Wat als ik nou heel erg van asbest houd? Mag je me dan in mijn vrijheid beperken? Vrijheid zonder intelligentie, dat kan niet de bedoeling zijn.

Comments are closed.