avatar MMAPEen kort berichtje vandag van mijn zijde met slechts een (al wat ouder) linkje naar Spitsnieuws. De staatslaven in Suriname, de nota bene excuses willen voor de Nederlandse rol in de slavernij, willen verslaving uitbannen. De burgerslaven mogen namelijk niet meer buiten hun eigen huis en/of eigen auto roken. Hoe kan een natie, opgebouwd uit slaven uit vroeger tijden, zulke dwingende maatregelen treffen om de eigen bevolking te knechten? Welk land is het volgende, in deze “vrije” wereld?

6 REACTIES

 1. @Vilseledd [1]:
  Misschien dat drugs op zich hen minder interesseert,maar bedenk een wat al die verboden, controles, gevangen enz. enorme hoeveelheden “macht” aan die roverheid leveren.

 2. Het hele artikel in de spits wekt wat verbazing. Feitelijk is Suriname een behoorlijk arm land (los van de grondstoffen) met een behoorlijk disfunctionele en corrupte overheid.

  Suriname is in het verleden (2004) als een keer overgeschakeld naar een andere munt om een drietal nulletjes van de biljetten te schrappen.

  Je vraagt je dan ook af wat de handhaving van dit soort wetten inhoud.

  hugo van reijen [5] reageerde op deze reactie.

 3. Een overheid die steeds meer geld onttrekt van burgers die steeds minder geld te ‘vergeven’ hebben. Een EU directie die steeds meer geld van de nationale overheid opeist, -en omdat het geld daar allemaal nog niet snel genoeg binnenstroomt- al denkt aan de invoering van directe EU- belastingen. Tis gewoon wachten op de BIG BANG. En om dit te begrijpen hoef je geen Einstein te zijn.

 4. @arvr [3]:
  Op de muntbiljetten van een gulden en een rijksdaalder na, evenals de in omloop zijnde pasmunt: deze werden in een nacht duizend keer zoveel waard.
  hugo van reijen

 5. Nooit moet Nederland zijn excuses aanbieden voor iets wat 400 jaar geleden gebeurt is. En wij hebben ze geholpen om uit hun hutten te komen, opleiding krijgen, werk, eten en ik weet niet hoeveel miljard gulden en euro’s naar hun thuisland gestuurd. Nu wonen ze op de mooiste eilanden.. en dan nog klagen. Het is gewoon een droevig volk, die afrikanen, lui, dom en met een levenswijze van het jaar 1490. Ik wil niet generaliseren maar velen zijn zoals ik het beschrijf.

Comments are closed.