Toestand_NL_130523Lezend op Dutchnews van gisteren maakte me nu niet erg “trots op Nederland”:
—–A.)-De overheid gaat 18.000 banen schrappen.
—–B.)-Twee-derde van de koffieshops blijft drugs leveren aan buitenlanders.
—–C.)-Ondernemers kwaad omdat overheid uit Unido/VN gaat.

Alleen deze drie berichten geven al aan wat een chaos dit allemaal is. 

 

 Al wil dit niet zeggen dat die maatregelen allemaal af te keuren zijn:
–A.) het is natuurlijk prachtig dat de overheid verkleind wordt met 18.000 ambtenaren en dergelijke.
Maar het betekent ook weer 18.000 werklozen er bij. Voor de betreffende families gaat dit echter gepaard met een hoop ellende. Het zal weer meer WW uitkering eisen, en de linkse partijen krijgen weer stemmen bij.

 

 –B.) Dat de café’s  doorgaan met het bedienen van hun klanten en zorgen voor een beter inkomen voor zichzelf is alleen maar positief. Tevens geeft het echter een beeld van de wanorde in Nederland en de onmacht van de “almachtige staat”.

 Het kan een heel positieve gedachte zijn voor personen die zich om andere redenen tegen die staat willen verzetten. Zij zien nu wat de caféhouders toch kunnen doen!

–C.) Dat de overheids-(belasting) subsidie aan de VN-Unido gestopt wordt, is ook positief.En de betreffende bedrijven die ervan profiteren mogen zelf het geld bij elkaar brengen om door te gaan.

Er gebeuren dus ook wel kleine stapjes in de goede richten waar we blij mee kunnen zijn, Ook al laat de manier waarop nog veel te wensen over.
Erger is dat grote besluiten, met veel meer consequenties ondertussen de verkeerde kant op werken. Zie de drang van Marx Rutte en consorten naar de EU-BankenUnie!!!
———–
Hier de originele berichten van Dutchnews:

  The latest news from www.dutchnews.nl

 State to scrap up to 18,000 jobs in five years, 25% of budget to go
The national government apparatus will be slimmed down radically between now and 2018, saving €4.2bn, government services minister Stef Blok said in a briefing to parliament on Wednesday evening. More…

Two-thirds of Dutch cannabis cafes still admit tourists: survey

Two-thirds of the country’s 478 cannabis cafes continue to sell marijuana to tourists, despite the ban implemented at the beginning of this year. More…
NOS:   Verzet coffeeshops Limburg groeit .  Na Maastricht, Sittard en Roermond worden nu ook softdrugs aan buitenlanders verkocht in Geleen, Weert, Heerlen en Kerkrade.

Employers angry at Dutch plans to leave UN trade group Unido  

 • Dutch employers are angry at the government’s plans to pull out of a United Nations organisation set up to stimulate trade and production in developing countries. More…

6 REACTIES

 1. Goh, UNIDO. Had er nog nooit van gehoord, dus maar even verder
  gekeken. Logo waar ik niets van kan maken, maar dat ligt onge-
  twijfeld aan mij. Soort multinational, 700, ongetwijfeld hard-werkende medewerkers, omzet (2008/09) 382 miljoen €, sleutel-
  woorden: armoedebestrijding, duurzaamheid, milieu. O ja, lobby-
  kantoor in Brussel. Opgericht in 1966.
  ’t Lijkt mij een soort Oxfam, o.i.d., beetje meer toegespitst op het
  bedrijfsleven; als derhalve de NL overheid zich hieruit terugtrekt,
  kunnen, zoals in het artikel al genoemd, de betreffende bedrijven
  zelf wel iets doen, of, proberen e.e.a. onder te brengen bij de
  Postcodeloterij.
  En: 18,000 ambtenaren eruit klinkt leuk, maar waarschijnlijk
  zullen er dan 15,000 weer worden ingehuurd als interim of zo.
  En neen, heer Jongen, de linkse partijen krijgen hierdoor niet
  meer stemmen, deze toekomstige ex-ambtenaren stemmen al
  ter linkerzijde.

 2. Het hysterische gedrag van de staat m.b.t. drugs is natuurlijk dwaas. Wie heeft er last van mensen die plantjes roken en er rustig van genieten? Juist het verbieden geeft allerlei problemen. De enige reden voor dit gedrag is omdat een of andere bezopen politicus het ooit belangrijk vond dat het “niet mag”.

  Niet onbelangrijk om te vermelden is dat de hoofdrolspelers in de huidige anti-wiet gekte leden zijn van de “liberale” VVD, ook bekend als de Pedobescherming.

 3. “Maar het betekent ook weer 18.000 werklozen er bij.”

  Ik denk dat dat incorrect is.
  De overheid verplaatst jobs, het creëert er geen. Het kan dus ook geen jobs vernietigen, er volgt enkel een andere verplaatsing.

  In dit geval is het wellicht iets complexer omdat de banen door bezuinigingen getroffen worden. Indien deze bezuinigingen ook resulteren in een lagere belasting dan zouden de jobs verplaatst worden. Er is echter van uit te gaan dat de overheid de belasting niet verlaagt, dus de banen in de vrije sector nemen niet toe. Echter omdat de belasting nu minder verhoogd hoeft te worden betekend dit dat er 18.000 jobs in de vrije markt behouden blijven.

  Samengevat: het gaat slechter! 🙁

 4. Jammer dat er 18.000 banen weggaan bij de overheid want dat betekent dat men met evenveel belasting minder overheidsdiensten terug krijgt. Ambtenaren werken al heel hard, ik vraag me af of daar veel “meer met minder” uit te persen valt.

 5. “Maar het betekent ook weer 18.000 werklozen er bij.”
  Dat zie je m.i. verkeerd. Die 18.00 waren de facto altijd al werkloos, alleen moesten ze dagelijks komen opdagen op een plek en kregen ze daarvoor dan een hogere uitkering dan overige werklozen. Ook hadden ze geen solicitatieplicht en genoten ze andere privilges zoals een warme ruimte, wat hen stookkosten scheelt in de winter en onbeperkt internettoegang. Voortaan wordt op deze categorie elite-werklozen bespaard. Dat is een goede zaak. 18.000 is een mooi begin. Nog een dikke 500.000 en we zijn er ongeveer 🙂

Comments are closed.