Euro_Ondergang1Gisteren hebben Engelse ministers verklaard dat als ze nu kunnen kiezen, dat de vóór uittreding zijn. De partij van Nigel Farage, UKIP, boekt dan ook grote successen.

 

Los daarvan heeft de vorige week ook Nigel Lawson zich uitgesproken om uit de EU te gaan. Lawson, ex minister van financiën heeft gezorgd dat UK in de EU deelnam! Maar hij zegt dat de EU zich fundamenteel anders heeft ontwikkeld.

Ook de halfzachte oplossing van de premier, David Cameron, keurt hij af. Die is immers gedoemd om te mislukken. Ook zou Engeland belangrijk, substantieel, economisch voordeel halen als ze los van de EU gaan opereren. Zie hier.

Ook Oskar Lafontaine ,
LaFontaine dezelfde man die in 1999 een van de architecten was van de Euro noemt deze nu een `catastrofe`.Oskar LaFontaine was destijds minister van economische zaken in Duitsland.

Hij voorspelt dat de huidige ontwikkeling leidt tot een catastrofe, “daarom uit die euro“”. De economische situatie verslechtert van maand tot maand en de werkloosheid groeit naar cijfers die aan de democratie doen twijfelen. Over Angela Merkel zegt hij dat die pas uit haar zelfverzekerde sluimer ontwaakt als de crisis in Duitsland echt gaat toeslaan.

In Nederland slaapwandelen regering en parlement achter Angela aan. Het volk weet zo weinig en begrijpt niet wat er aan het gebeuren is dat het niet eens probeert de regering concrete uitspraken te laten doen.
Zou een stijgende werkloosheid hen wel wakker maken?

Hoe kunnen een aantal lezers van de Vrijspreker die het wel door hebben nu voor een verandering zorgen?
Wat kan wie DOEN?

7 REACTIES

 1. De titel bevat een kleine fout (uittreden, ipv uitreden).

  Uit de EU is geen enkel probleem. Er zijn alleen een aantal noodzakelijke stappen die men zal moeten durven nemen. Ten eerste dienen alle schulden aan elkaar te worden kwijtgescholden (binnen EU landen). Daarna kan elke EU lidstaat, zonder kleerscheuren, uit de EU stappen en weer een eigen munt gaan voeren.

  Het ligt aan de bereidheid van de Europese burgers, waar ik van denk dat die er wel is. Het zijn de eurofielen en de socialistische / communistische parlementariërs die krampachtig vasthouden aan de EU. Zij weten dat hun baangarantie ervan afhangt…

  Hub Jongen [4] reageerde op deze reactie.

 2. Drrrrr uit en liever nog nu dan vijf minuten later.
  Die koeien met gouden horens blijken slechts voor een selecte groep gereserveerd.
  We zijn lang genoeg in de maling genomen.

 3. Ik zou een groot voorstander zijn van Nederland volkomen zelfstandig met vanzelfsprekend handelscontakten met de hele wereld. Als handelsnatie zijn wij daar geweldig goed in. Echter het ontbreekt ons aan echte zwaargewicht staatslieden. Ons huidige landsbestuur bestaat lichtgewichten zonder persoonlijke drive and inzicht. Nederland zelfstandig met een democratie als Zwitserland zal wellicht weer de krachtige leiders opleveren die we vroeger hadden.

 4. Zolang vrijspreker nog steeds de eurozone en het lidmaatschap niet uit elkaar kan houden, is het niet serieus te nemen, deze ”journalistiek”. Daarbij zijn er 18 partijen, waarvan 1 Ukip en slechts 2 ministers die voor uittreden zijn. Voorts is Engeland geen rolmodel voor ons, als financiele hart in Londen.

  dom gezwets dus hier.

  Hub Jongen [7] reageerde op deze reactie.

 5. Zie de Euro als een uitgespreide kanker, geen medicijn die je kan helpen. Het is over en uit. Of er komt oorlog (Ordo ab Choa).
  Of we gaan allemaal aan de dollar (voorziene wereldmunt).
  Als de gulden terugkomt hoe zou het gaan met de berekening van de waarde ervan? Devalueert de gulden vanaf de 100 cent of vanaf de ingewisselde waarde??

  Radix malorum est cupiditas.

 6. @mam de boer [5]:
  “Zolang vrijspreker nog steeds de eurozone en het lidmaatschap niet uit elkaar kan houden,. . .

  Als jij het beter weet, zou je het ons dan ook kunnen leren? Wij leren graag.
  Over welk lidmaatschap heb je het ?

Comments are closed.