Person_Rompuy_dictatorVandaag zijn de Eurodictators van plan hun orders aan de deelnemende landen op te leggen. Zij noemen het wel “adviezen” maar zelfs het NOS bericht zegt dat dat onzin is en wel degelijk als orders gezien moet worden.

 

 Nederlandse politici hebben al een paar keer opgezeten en pootjes gegeven, en zoete broodjes gebakken bij EU-Hotemetoten. Het lijkt er op dat “Nederland” daarom nog een jaartje een kwart procentje hoger tekort mag hebben dan de fameuze 3 %. Zonder BOETE te krijgen!

 

(Overigens is aanhouden van die 3 % op zich niet zo gek. Nederlandse politici hebben daar zelf op aangedrongen en voor getekend. En DAT hadden ze nooit mogen doen.)

 

 Belgen schijnen iets ongunstiger te zitten en zijn gedreigd met een BOETE  van € 750 miljoen.
Tussen haakjes een compleet raadsel hoe een land dat al een tekort heeft miljoenen BOETE  moet betalen. Het tekort wordt erger en ze worden dus alleen maar dieper de put in getrapt.)

 

 Om u deze nonsens, die gedragen wordt door de door u gekozen politici, duidelijk te maken plaatsen we hieronder dit NOS bericht waarin we enkele aandachtspunten “vet” geaccentueerd hebben.

Ik neem aan dat iedereen dan gillend uit die EU wil stappen! Als die conclusie juist is, is het alleen nog maar een kwestie van willen en doen.
——————————–

 

 NOS: Brussel deelt rapportcijfers uit
woensdag 29 mei 2013, Door redacteur Marten Wiegman
In veel Europese hoofdsteden is vandaag de blik gericht op Brussel. Na de wekelijkse vergadering van de Europese Commissie maakt commissaris Rehn bekend welke beleidsadviezen hij dit jaar heeft voor Parijs, Madrid, Den Haag en alle andere Europese hoofdsteden.

 

Dat klinkt natuurlijk mooi, “beleidsadvies”, maar in werkelijkheid zijn de adviezen vanuit Brussel voor de regeringen moeilijk van tafel te krijgen. Want in toenemende mate regeert Brussel mee op economisch gebied. Inmiddels niet meer alleen over staatsschuld en begrotingstekort, maar over het brede terrein van het economisch beleid.

 

 Toen begin 2010 duidelijk werd dat Griekenland in grote problemen verkeerde vanwege een torenhoge staatsschuld, begon voor Europa een lange periode van crisismanagement. Noodhulp, een tijdelijk noodfonds en allerlei andere crisismaatregelen zagen het licht. Maar tussen het beteugelen van de crisis door zijn er allerlei nieuwe verdragen en afspraken van kracht geworden die een nieuwe crisis moeten voorkomen.

Two Pack
Morgen treedt het zogeheten Two Pack in werking, waarmee de Europese Commissie een nog grotere rol krijgt in het bewaken van de stabiliteit.

 Alleen toezicht op de begrotingstekorten en schulden van de eurolanden bleek niet genoeg: een groot deel van de problemen in Griekenland, Portugal en Ierland is veroorzaakt door zaken als de financiële sector in die landen, de ouderwetse arbeidsmarkt en de pensioenleeftijd. Allemaal zaken die veel complexer zijn dan een simpele norm voor een begrotingstekort van 3 procent.

 

Stukje bij beetje heeft de Europese Commissie er taken bijgekregen. Zo is er een dashboard ontwikkeld waarmee de Commissie van alle landen bijhoudt hoe ze ervoor staan. Het dashboard signaleert hoeveel economische groei (of krimp) ze kunnen verwachten, hoe de werkloosheid zich ontwikkelt en hoe concurrerend ze zijn.

Beetje meeregeren

 Op basis van dat dashboard voorspelt de Commissie elk voorjaar hoe het de komende tijd in Europa zal gaan. Vandaag volgen er op basis van die berekeningen concrete beleidsadviezen. Het gaat dan over zaken als de pensioenleeftijd, privatisering van staatsbedrijven, concurrentie onder notarissen of taxichauffeurs en het terugdringen van de hypotheekrenteaftrek. De commissie geeft concrete en heldere adviezen over allerlei onderdelen van het regeringsbeleid. Een beetje meeregeren, kun je zeggen.

 

De commissie zelf spreekt van beleidsaanbevelingen, omdat de regeringen regeren, en de Europese Commissie slechts een ambtelijk en uitvoerend orgaan is. Bovendien ligt het in veel Europese landen gevoelig als er veel macht naar Brussel gaat.
Lessen getrokken

 In de praktijk zullen de meeste regeringen de adviezen uit Brussel ter harte nemen, ook al zullen sommige in hun parlement zeggen dat de bemoeizucht nu wel ver genoeg gaat. Uiteindelijk hebben ze zelf ingestemd, net als de parlementen, met meer coördinatie vanuit Brussel omdat ze lessen uit de eurocrisis hebben getrokken.

De beleidsadviezen zullen dus niet licht van tafel gaan, al is het maar omdat de Commissie een hele procedure heeft opgetuigd om in het najaar te controleren wat de landen met de adviezen hebben gedaan.

22 REACTIES

 1. Het politburo van de EU is een feit. De soevereiniteit van een EU land is als een natte drol door de landelijke “politici” weggespoeld. Dag soevereiniteit, welkom Grote dictators.
  Mogen wij u op alle fronten tevredenstellen? Van lengte van komkommer tot kromheid van een banaan, van olijfoliefles tot het inleveren van mijn totale verdiensten. Hartelijk dank voor uw leiderschap en visie. Mag ik als eenvoudige burger van uw heerlijke Europa uw voeten kussen? U bent de ware verlosser van al mijn zorgen… Dank, driewerf dank voor alle goeds dat u ons brengt. /off cynical mode….

  Wees lief voor uw dierbaren

 2. “Suppose you were an idiot and suppose you were a member of Congress. But I repeat myself.”
  ~ Mark Twain ~

 3. Och mensen. Het wordt nog veel erger.

  Verlaat toch het zinkende islamschip Europa nu het nog kan anders zitten jullie net als destijd bij de joden het geval was compleet in de val als een spartelend hulpeloos slachtoffer.
  Uw rechten en vrijheden worden u systematisch en stap voor stap ontnomen.

  Elders kan de ondergang wellicht nog enigszins worden uitgesteld.

  Indien u niet vertrekt, hou dan minstens een losse tafelpoot bij de hand wanneer de onvermijdelijke volksopstand spoedig op een dag massaal gaat uitbreken.

  frank [20] reageerde op deze reactie.

 4. Wat ik dan weer knap vind.
  Zelf heeft de EU nog geen enkele begroting kunnen verantwoorden. Onlangs zijn de EU landen aangeslagen de overschrijdingen van het budget effe bij te passen.
  Wel, dan doen we dat natuurlijk weer. Zonder vragen te stellen? Zonder de consequenties voor de eigen tekorten op tafel te leggen??

 5. We hebben nu nog kans om ons te verzetten voordat het te laat wordt. De overheid heeft nog geen 100% macht over je.

  Niet zoals in een boek van Neal Asher: The Departure. Ik ben die nu aan het lezen en je wordt echt bang van wat hij allemaal beschrijft. Het speelt zich af in de 22ste eeuw en hele wereld is NEW WORLD ORDER geworden als het ware. Er zijn 18 miljard mensen en 20% van de mensen zijn bureaucraten. die 20% heeft een mooi leven en kunnen ouder dan 100 worden en de resterende 80% lijdt honger en moet gehoorzamen en doen wat de overheid zegt. De Committee (de overheid) houdt iedereen thuis in de gaten door camera’s. Er lopen spiderbots die mensen neerschieten als zonder toestemming de eigendom van de overheid betreden (wat dus bijna de hele planeet is). Mensen die iets verkeerds zeggen, worden opgepakt en gemarteld. Daarna herstructureert of gewoon afgemaakt en als mest gemaakt voor de planten. Iedereen is gechipt als het ware en de overheid weet precies waar je bent. En alles wordt goed gepraat omdat het sociaal is en dat overheid voor je moet zorgen. Klinkt bekend?

  Wat me opvalt is dat de schrijver uitlegt hoe het begonnen is, en hij heeft het eerst over de EU. Daar begint het. Het speelt zich voornamelijk af in Europese landen, zoals Engeland of Frankrijk. De held in deze prachtige duistere wereld is Alan Saul en hij heeft hekel aan elke bureaucraat, en vind het niet erg om ze allemaal af te schieten. Ik denk dat je op dat moment geen keuze meer hebt en geweld dus moet gebruiken. Wat vinden jullie?

  Zeker een aanrader, je wordt er niet vrolijk van. Ik hoop echt dat mensen wakker worden, voordat wij echt in zo’n wereld belanden.

  Hub Jongen [12] reageerde op deze reactie.

 6. @Alan Saul [11]:

  “Ik denk dat je op dat moment geen keuze meer hebt en geweld dus moet gebruiken. Wat vinden jullie?”

  Ja, er komt een moment dat de enige mogelijkheid voor zelfverdediging geweld is.
  De vraag is, wanneer is dat moment?
  Beslist niet nu willekeurig politici neerknallen.
  Maar wat als ze je huis komen leeghalen omdat je belasting niet betaald hebt?

  Overigens zouden we daar nu niet veel mee opschieten. Er zijn nog veel te weinig mensen die het NAP begrijpen, en willen/kunnen toepassen.
  Dat is de eerste taak om aan te werken.
  Hoe krijgen we meer mensen met NAP?

  Alan Saul [13] reageerde op deze reactie.
  frank [19] reageerde op deze reactie.

 7. @Hub Jongen [12]:

  Ik hoop echt serieus dat we nooit geweld moeten gebruiken om onze vrijheid terug te krijgen. Helaas als je naar de geschiedenis kijkt is het vaak een bloedige revolutie. En het wordt vaak vervangen door een dictator die net zo erg of erger is.

  Ik denk dat wanneer er rond 10% van de bevolking de waarheid weet en zijn vrijheid wil terugkrijgen door vreedzame demonstraties etc, dan de rest zal volgen. Dat betekent dat meer dan 1 miljoen Nederlanders moeten gaan demonstreren. Hoe kunnen we dat voor elkaar krijgen?

 8. Beste Hub, u wort op uw wenken bediend: Zweden voert per 1 juli openlijk de dictatuur in: http://www.telegraaf.nl/buitenland/21607371/__Fotograferen_verboden___.html

  Uiteraard zal handhaving selectief zijn, verjaardagsfeestjes boeien de staat immers (nog) niet, maar de rellen door ‘bepaalde groepen’ zullen opeens uit het nieuws zijn, en derhalve niet langer bestaan (vrij naar Bastiat).

  Wanneer wordt het bezit van een camera verboden? Krijgen we naast vuurwapenwetten beeldwapenwetten?

  Gaan de Zweden dit weer gedwee accepteren? Zo ja, wanneer zijn wij aan de beurt?

  Het gaat hard nu, heel hard.

  De staat is het kwaad!

 9. Ik weet een oplossing, wij beginnen allemaal voor ons zelf! Dan is de overheid overbodig, die moeten dan ook voor zich zelf zorgen, wat zij niet kunnen en streven dan gewoon af. Opgeruimt is netjes en je bent van een probleem af, want samen werken met een ander kunnen ze niet!

 10. Is dat weer een foto van die “Damprag” ? die zouden ze ook beter eens door de molen draaien !
  Die snul kwam onlangs op de tv met de boodschap … ” we have the Euro-crisis behind us” ….. een week later ontplofte de bom in Cyprus !

 11. We zijn de loonslaven van staatskas en graaiers geworden.

  En het Nederlandse volk kijkt als een stel gelaten schapen maar toe en laat alles over zich heen komen zonder te demonstreren.

  Want ze leven al meer dan 20 jaar onder het motto ‘HET HELPT TOCH NIETS ”

  De laatste keer dat er 80.000 mensen op het Malieveld stonden was in 1998 tijdens het Rolling Stones concert.

 12. @Grosp [9]:

  Nog precies 1 maand en dan vlieg ik naar het andere eind van de wereld om daar een bestaan op te bouwen. Ik ben het meer dan zat hier en pak mijn biezen nu het nog kan.

 13. Een lening nodig of wilt u uw huis te herfinancieren, uitbreiden van uw bedrijf en uw rekeningen te betalen? Wij bieden een schuld consolidatie lening, zakelijke lening, thuis herfinanciering leningen, autoleningen, persoonlijke leningen, leningen, leningen school en bedrijf leningen Onze Bedrag hypotheek voor de ontwikkeling van bedrijven, concurrentievoordeel en zakelijke expansie varieert van 10.000 tot 800.000.000, Indien u interesse hebt, kunt u contact opnemen ons op :::::: adambaylinloanagency@gmail.com

       Wij zijn gecertificeerd om de volgende soorten leningen aan te bieden
  Persoonlijke Leningen (ongedekte) *
  Business Leningen (ongedekte) *
  Schuld consolidatie leningen *
  Student Loan *
  Hypothecaire leningen en nog veel meer.

  Leners DATA VORM

  FULL NAMEN: ……….
  SEX: …………
  ADRES ………..
  BURGERLIJKE STAAT …….
  LEEFTIJD: …………..
  LAND: ………..
  BEROEP: …………..
  MOBIEL NUMMER: ……………
  DOEL VAN LENING: ……………
  Bedrag dat nodig is: ……………..
  LENING DUUR: ……………….

  frank [22] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.