IntegriteitAlle VVD-politici moeten een “Verklaring van Integriteit” ondertekenen, en het probleem is opgelost. Partijvoorzitter Benk Korthals heeft deze oplossing aan de NOS meegedeeld.

 

 

 Op die manier zullen wij als grootste partij eerlijke politici leveren, zegt Benk.
Politici worden niet verplicht om te tekenen, maar als ze dat niet doen komen ze wel onder aan de lijst!!
Voor politici die niet weten wat integriteit betekent, zullen cursussen gegeven worden over wat integriteit is.

 

 We zijn op de goede weg!! Over een aantal jaren heeft Nederland alleen maar integere politici! Zelfs al handelen ze constant in strijd met het NAP! 

 

http://www.dutchnews.nl/news/archives/2013/05/vvd_to_introduce_statement_of.php

 

12 REACTIES

 1. Corruptie bij de overheid is alleen maar te verkleinen door de overheid kleiner te maken.

  Collega’s durven corruptie niet aan te pakken, omdat ze bang zijn voor hun eigen hachje.

  Leidinggevende die wel op de hoogte zijn doen niets, omdat het
  onder hun verantwoording is gebeurd en hiermee ook weer bang zijn voor hun eigen hachje. (doofpot)

  Corruptie is zeer schadelijk voor de economie, omdat er dan niet meer geselecteerd wordt op capaciteiten maar op connecties die het spel meespelen of zwijgen.

  Bij de Nederlandse overheidsinstellingen is die veel erger, dan men denkt, men doet het alleen een stuk hypocrieter dan in het buitenland.

  Rob Brockhus [5] reageerde op deze reactie.

 2. De VVD kan corruptie in eigen gelederen maar op een manier oplossen: door zichzelf op te heffen. Tot die tijd is het een partij van en voor fraudeurs, machtswellustelingen, nepotisten, pedofielen en nep-liberalen.

  Geen betere anti-reclame tegen liberalisme dan deze bende viespeuken in pak.
  Raar dat de Libertarische Partij hier niet van weet te profiteren.

  Naam * [3] reageerde op deze reactie.

 3. Ik denk niet dat al onze problemen opgelost kunnen worden met de politiek of politici zelf. De individu moet de handen uit de mouwen steken en zelf de kleinere dingen oplossen. Het begint altijd bij 1 persoon, kijk naar Gandhi en Martin Luther King.

  Begin klein, ga protesteren of koop bepaalde producten niet als je er niet mee eens bent. Heel veel dingen kun je veranderen met je portemonnee. Vertel het door aan anderen. Begin een eigen zaak. Probeer zo veel mogelijk dingen zwart betalen zoals via marktplaats of maak dingen zelf. Leer nieuwe vaardigheden zoals tuinieren, meubelmaker etc om minder afhankelijk te zijn van anderen.

 4. Verkrachting van de nederlandse taal, waren eerst begrippen als “vrijheid” , “veiligheid” en “solidariteit” all volledig verkracht is het nu de beurt aan integriteit, een sterke tactiek, moeilijk om met mensen te praten als de betekenis helemaal zoek is.

 5. BRILJANT. Ik teken een formuliertje en dan ben ik meteen integer en eerlijk.

  Wat is het volgende? Een formuliertje tekenen, dat betekent dat je altijd gelijk hebt?

  Een formuliertje tekenen dat betekent dat je geld mag (laten) stelen voor je eigen inkomen? Oh shit, dat laatste hebben ze al, dat is het arbeidscontract van een ambtenaar.

 6. Zo denkt de overheid ook met subsidies, toeslagen, verboden etc. “het staat op papier, dus iedereen houdt zich er aan”. Terwijl velen van hen zelf vooraan staan om er misbruik van te maken.
  O wacht…

 7. Toch wel komisch zo’n artikel.
  Maar euhm.. back to the point.
  Gaat het hier dan om een persoonlijke integriteit of een integriteit van beveiliging?? Als het om een persoonlijke integriteit gaat dan zou ik mij zorgen maken dat zo’n man überhaupt in de politiek zit. Dus ik denk dat het om beveilings- integriteit gaat zodat men in de VVD nog meer kan kontendraaien, liegen; Politieke topsport!

  Zo glad als een aal, maar… een aal mag zich graag door wringerige bochtjes bewegen, totdat hij vast komt te zitten….. (iig in de netten van mijn opa). 🙂

 8. Hoe krijgt juist die man zo’n zinnetje uit zijn strot. Het is dat het zo triest is anders zou je moeten lachen. Nederland is in alle bestuurlijke geledingen al zo corrupt als maar zijn kan, maar door het schlemiele en stiekeme gedrag en het bestuurlijke “ons kent ons” en “ach, het gepeupel kan ons toch niet aanpakken want wij frauderen gewoon de verkiezingsuitslagen” zal het in Nederland nooit beter worden. Nederland is een bananenland, maar met een zogenaamd “beschaafd” sausje erover. En natuurlijk altijd met een vinger naar een ander land wijzen, maar dan wijzen er er nog altijd een aantal naar zichzelf.

 9. De VVD gaat over de verklaring, dat is hun eigen goed recht. De LP zou dit ook kunnen doen, of er van af zien. Als men het OK vindt dat de VVD dit doet en de klanten blijven er op stemmen, dan heeft de VVD voor maximale behoeftenbevrediging gezorgd van de consument.

 10. Ja, hoe moet je zo’n verklaring noemen?
  De nep ligt er wel erg dik bovenop.
  Iedereen zal die verklaring wel tekenen en wat voor verschil dat maakt?
  Daarna zijn de VVD-politici de eerlijkste van het land!
  Zoals Wim Kan reeds zei:
  ” Een politicus doet niet wat hij zegt en
  hij zegt niet wat hij doet.”
  En Kan kon het weten, want hij groeide op in een huis, waar politici bij zijn vader de Minister dagelijks over de vloer kwamen!
  Hugo van Reijen

 11. Ik heb ook een oplossing n.l.: De VVD eruit schoppen. Helemaal nu ze vindt dat ze het beste kabinet vormen, ooit. Sinds de afgelopen 2 kabinetten is het veel slechter geworden in NL en zij kloppen zich op de borst…

Comments are closed.