AfluisterenBij het lezen van het officiële staatsnieuws is het verstandig om goed op te letten wat ze zeggen. Staatsongunstige zaken worden verzacht en staatsgunstige worden versterkt. Objectiviteit wordt gespeeld.

Zo werd gisteren bekend gemaakt dat 1/3 van de Nederlanders wil dat kabinet de rit uitzit. Ze zeiden niet welk deel wil dat het kabinet opstapt! Is dat 2/3?

 

Zo was er vandaag een kop bij de NOS: “aftappen  tegen terreur mag”.  Geschreven in sfeer dat de meeste Nederlanders het wel goed vinden; als de terreurverdachte maar gepakt worden, en graag dat daarvoor een rechter toestemming geeft.

Er staat niet dat de rechter voor elk gesprek toestemming moet geven. Als dat al zou kunnen in dit land waar meer gesprekken afgeluisterd worden dan in de hele Verenigde Staten.
Ook is een grote vraag of hierbij ook buitenlanders worden afgeluisterd, of advocaten of politieke vijanden of bedrijven met buitenlandse bankrekeningen?.

Het is duidelijk dat er op het Internet veel meer afspeelt dan bekend. Dat blijkt wel duidelijk uit de lekken van julian Assange en Edward Snowden.

En dan nog de vraag of Assange en Snowden verraad plegen of dat ze door hun bekendmakingen op tijd mensen wakker maken en oorlog voorkomen?

7 REACTIES

 1. Als ze er openlijker over waren geweest dát het bestaat, zonder in details te treden met gevoelige tactische informatie, dan zouden veel meer mensen het er gewoon mee eens zijn geweest. Qua terreurdreiging ben ik ergens ook wel blij dat die PRISM er is, en ik geloof niet dat al die aanslagen in het westen of elders, in scene zijn gezet, dat is meer iets voor die anti westerse (linkse?) complottheorieën die het altijd maar over het westen hebben en nooit eens over CHina of Cuba.

  Hedde gij da gezeet gehad ja minde da werkelik woar hoe doede ge da hoe doede ge da hoe hedde gij da gedoan [2] reageerde op deze reactie.

 2. Hedde gij da gezeet gehad ja minde da werkelik woar hoe doede ge da hoe doede ge da hoe hedde gij da gedoan

  @Pteranodon [1]:

  Zie hier het werk van staats educatie. Hoe naïef kun je zijn. Wie zegt dat met zulke macht om alles te weten over burgers en je politieke tegenstanders niet misbruikt wordt. En hoe weet je dat het geholpen heeft?

  Het hele gebeuren van afluisteren is net zo erg als registratie van Joden in de NAZI tijdperk. Wat gaan ze straks doen, je gedachtes lezen? Bepalen wat je wel en niet mag denken, voelen en zien. Internet beperken en censureren. Ze maken al een slaaf van je door belastingen, steeds meer lasten opleggen, rijken steeds rijker laten worden en armen steeds armer. Ze pakken je vrijheid af, ze schenden je privacy en het is allemaal ok, omdat het een aantal terroristen zou oppakken.

  Snap een ding nou. Hoeveel mensen zijn uiteindelijk naast 9/11 dood gegaan in deze 12 jaar door terroristen? 1 miljoen? 100 duizen? 10 duizend? Nee!!!! Een paar honderd!!!!

  Dat is minder dan verkeersdoden in 1 jaar hier in Nederland. Stoppen ze miljarden daarin om het te voorkomen? NEE!! Ze zijn niet op uit om ons te helpen of om terreuraanslagen te voorkomen. WORD NOU AUB WAKKER.

 3. Terreur is een non-issue, 9/11 was de enige serieuze gebeurtenis op dat vlak en het eerste proces moet nog plaatsvinden ter opheldering van die gebeurtenis, maar de amerikaanse overheid is niet geinteresseerd in opheldering hetgeen de verdenking versterkt, geuit door Italiaanse ex-president Cossiga, nmlk dat 9/11 een opzetje was van de CIA en Mossad. Met als twee hoofddoelen: 1) versterking vd macht vd overheid thuis en 2) creeeren ve excuus om willekeurig welk land te kunnen binnen vallen.

  Sinds de verklaringen van Roland Dumas vorige week weten we ook dat de oorlog in Syrie is aangezwengeld door huurlingen betaald in het VK. Lekkere jongens daar.

  Snowden is een held en het is veelzeggend dat hij vlucht naar Rusland. RT.com is het tv-station met de meeste aanzien tegenwoordig. Het kan verkeren.

 4. Hedde gij da gezeet gehad ja minde da werkelik woar hoe doede ge da hoe doede ge da hoe hedde gij da gedoan

  Snowden is zeker een held en ik hoop echt dat hij veilig in Rusland of ergens anders kan verblijven. Zulke mensen zouden eigenlijk in elke krant als held moeten worden neergezet, maar ja MSM is een propoganda tool van de overheid tegenwoordig. Ik zie dat niet snel gebeuren.

 5. De kracht van ‘de vijand’ is tegelijk zijn zwakte. Je moet wel weten wat zijn kracht is, en dat heeft Snowden nu dus bekend gemaakt: doe je voordeel!

  Stel je bent terrorist en hebt voornemens tot een verschrikkelijke aanslag: Je veinst een aanslag op het witte huis middels wereldwijde email berichten. (Je kleedt dat uiteraard allemaal een beetje geloofwaardig in) Je openbaart uiteindelijk een datum…

  Een dag eerder pleeg je echter de aanslag, maar dan aan de andere kant van de wereld. (waar zojuist de president een staatsbezoek aflegt?)

  Denk ook eens aan drugstransporten, kinderporno, belastingontduiking.

  Met de kennis door Snowden, kun je -als je het een beetje doordacht aanpakt- overheden laten geloven wat je wil, en onderwijl precies doen wat je in gedachte had. Beter dan ooit tevoren.

  Conclusie: ‘elk voordeel heb z’n nadeel’. Winst: NUL. verlies: het verdwijnen van de rechtsstaat.

 6. Als je bedrijven van binnen ziet, dan is dit verschijnsel onderdeel van hoe je met je PR omgaat. Alles moet zo positief mogelijk, en er geldt een piepsysteem. Mensen die van misstanden of mitsen en maren afweten, worden geacht dan hun mond open te doen, en dan zijn er ook wel weer allerlei foefjes om die als negatief te bestempelen, zo gaat dat nou eenmaal, bij overheden of failliete boedels die nog de schijn op proberen te houden. Maar is niet typisch des overheids. Maar een soort cultureel verschijnsel in het algemeen.

 7. Ik let al heel lang goed op hetgeen wordt gezegd door bv. de zgn “machthebbers” en waarom ’t wordt gezegd. Een en ander staat in nauw verband met de quote aan het begin van de volgende speech.
  http://tinyurl.com/6v4z43c
  Van hem is ook de volgende opmerking:
  “Als je een leugen maar vaak genoeg herhaalt gaat iedereen het vanzelf als de waarheid beschouwen.”

Comments are closed.