Thatcher-locHet liberale Britse weekblad The Economist publiceerde afgelopen week een artikel naar aanleiding van een onderzoek onder Britse jongeren en hun politieke denkwijze. Het blijkt dat een groeiend aantal jongeren in hun opvattingen over sociale vrijheid, belasting, welzijn en individuele verantwoordelijkheid zich steeds meer bewegen richting het libertarisme.

Er zijn maar weinig jongeren die politiek actief zijn maar onder die minderheid is het libertarisme sterk in opkomst. Er wordt zelfs voorspeld dat de beweging massaal kan worden.

Het is een kwestie van tijd eer de mainstream politiek doorheeft dat er een heel nieuwe vijver is ontstaan waaruit men kan vissen. De partij of politicus die deze groeiende groep jongeren aan zich weet te binden heeft de toekomst.

ingezonden door PLAT

4 REACTIES

 1. Tja, zal ik er vanzeggen… Wel over Ron Paul beginnen, maar niet over Ukip/Nigel? Denk overigens dat het effect groter is dan beschreven…

  Trouwens, hier klopt iets niet…

  (Abortion is not always a libertarian cause: Ron Paul, the country’s most famous libertarian, is fiercely against it.)

  Fiercely? Als in hij begint er net niet elke zin mee?

  As a practicing OB-GYN, Ron Paul delivered thousands of babies.

  He also prescribed birth control.

  “I was also putting myself out of business, all this birth control,” he joked on The Tonight Show With Jay Leno on Tuesday.

  The presidential hopeful said that he thinks a woman should have the right to choose, but added “does the infant have the right to choose?”

  Paul said that while he would not ban the morning-after pill, he thinks abortions on more developed fetuses should not be allowed. “The baby at eight months and weighs eight pounds—should you, the mother have the right to abort?” he asked. “I have not been able to accept that.” He thinks changing people’s morality, not the laws, is what will solve the abortion issue.

  http://www.thedailybeast.com/cheats/2012/03/21/ron-paul-weighs-in-on-abortion.html

  Maar goed, dat krijg je “The Economist”. BS verpakt is disinformation.

  arvr [2] reageerde op deze reactie.

 2. @ZinAD [1]:
  Je hebt volkomen gelijk. Ik heb een interview gezien met RP waarin hem werd gevraagd wat hij zou doen als een verkrachtte vrouw in zijn praktijk zou komen.

  Zijn antwoord: “..Give her a shot of oestrogen ..” .

  Wat het doet is een onmiddellijke ongesteldheid veroorzaken wat een zwangerschap onmogelijk maakt. Toch wel een behoorlijk verschil met de “Life begins at conception” mentaliteit van de ultraconservatieven toch?

  Inderdaad, het hele artikel geeft de oriëntatie van de schrijver duidelijk weer. Stomme collectivist.

 3. Het lijkt een halleluja moment. We zijn op de goede weg. Maar er is een gevaar!

  En dat komt uit de conservatieve hoek. In Amerika zouden we dat kenmerken als het geheel aan Tea-Party activisten, hoeveel verschillen daar ook tussen zijn, maar ook in Nederland is dit in opkomst.

  Is het iemand opgevallen dat het CDA met een “nieuw” geluid naar voren is gekomen? Leest iemand DDS?

  Een mooi voorbeeld is het volgende artikel op DDS.

  Lees het gerust door. Het lijkt op onze boodschap, maar is het niet. Bij nader bestuderen bevat het twee ongewenste aspecten:

  – Generalisatie (en dus niet mensen zien als individu)
  – Dwang (het woord moeten)

  Hetzelfde met de CDA. Op zich een paar goede dingen, maar toch weer een hoera-Europa.

  Libertariers! Waakt over uw gedachtegoed!

 4. Ja dat is net als met de hippietijd, mensen waren hippie tot ze hun eerste loonstrookje binnenkregen. Ik denk dat als die jongeren gaan werken, en ze krijgen hun eerste loonstrookje, dat ze verheugd zullen zijn hoe sociaal het wordt besteed, iets van over de 30% aan belastingen (nog voor de BTW) en een ongeziene ongeveer 17 of 18% voor hun eigen pensioen. Dan zullen ze zich wel realiseren dat ze onderdeel zijn van het sociaal contract, dat wij met z’n allen hebben besloten. En dan draaien ze wel weer bij hoor.

Comments are closed.