10 REACTIES

 1. Ach gut, Andre heeft weer eens een videootje gevonden waarin continentaal Europa belachelijk gemaakt wordt door een of andere sneue bekken-trekkende Anglo. Je vraagt je af waarom Andre zelf niet eindelijk eens ophoepelt naar het beloofde land. Oh wacht, ik snap het wel:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Mercer_Quality_of_Living_Survey

  Huh, hoe kan dat nou? Alle topplaatsen bezet door continentaal Europese steden! De eerste ‘Amerikaanse’ stad is Honolulu en Londen, je weet wel die grote, niet langer Engelse stad, waar je als Brit moet oppassen niet onthoofd te worden, staat op 38, tendens dalend.

  Ondertussen heeft een enquete van de Hondt weinig verrassend uitgewezen dat heel Nederland schoon genoeg heeft van de Islam, zelfs het PvdA-electoraat. Maw, er is nog werk genoeg aan de winkel voor libertarische immigratie lovers om ervoor te zorgen dat continentaal Europa net zo’n paradijs wordt als het geliefde Anglosphere. Succes ermee, zou ik zeggen.

  Scrutinizer [2] reageerde op deze reactie.

 2. @Vrijdag [1]: En Mercer is voor u DE standaard?
  Probleem is dat ze in een index alles op elkaar gooien met wat arbitraire wegingen en kennelijk geen cut off points.

  Kijk bv. naar de ranking voor Latijns-Amerika: Buenos Aires is een zeer mooie stad en het leven is er goedkoop.
  (Vastgoed niet overigens maar bv. uit eten gaan etc. wel) dit i.t.t. Montevideo, waar het leven (op het vastgoed na!) duurder is dan in Europa en waar minder te doen is. Vraag is waar je het meest belang aan hecht. Dus wie wint? Oh, wacht ze staan vlak onder mekaar met amper 0,2 puntjes verschil.
  Maar wacht: in BA wordt er per dag minstens 1 kind uit de goede buurten gekidnapt. In MVD echter komt dit ca. 1 keer in de 3 jaar eens voor. M.a.w. ook met inachtname van de relatieve grootte (BA telt 10 keer zoveel inwoners), is BA een factor 100 keer zo onveilig.

  Maar Mercer zet het mooie, indrukwekkende en bruisende BA dus boven het wat saaiere MVD. Welnu, dit is m.i. gewoon een farce.

  Als ik een ranking zou moeten maken zou ik werken met drempelwaardes en van zodra men op een factor te slecht scoort, doet de stad niet eens meer mee in de ranking-race.
  MVD is qua omvang vergelijkbaar met Amsterdam. Stel je voor dat daar elke 3 jaar eens een kind ontvoerd wordt. Dan is de stad nog wel in de running en kan je wel ergens een score geven (ook gebaseerd op levenskost, nightlife, etc.) en een plekje in de ranking geven. Maar stel dat een stand van die omvang elke 10 dagen een kidknapping had, zou je dan nog serieus verder gaan met je excercitie? Of zeg je dan gewoon: “unqualified”/”unratable”?

  Als ik dus zie dat Mercer BA ueberhaupt een ranking geeft (en dan niet slechts helemaal onderaan tussen Kaboel en Bagdad doch zelfs boven MVD) dan kan ik hen onmogelijk nog verder serieus nemen.

  Dus wat ze verder ook zeggen over Stockholm, met zijn rellen versus Honolulu, kan me dan verder ook niks schelen wegens aantoonbare totale onbetrouwbaarheid van hun methodiek.

  Mercer als uitgangspunt nemen voor een serieuze discussie, lijkt me dan ook niet aangewezen.

  Groeten uit Punta del Este, Uruguay (170km oostelijk van MVD).

  Vrijdag [3] reageerde op deze reactie.

 3. @Scrutinizer [2]: volgens het cia factbook is het gdp van Argentinie 18k, minstens de helft of minder vd top tien van Mercer. Verder raad ik aan eens te googelen op ‘buenos aires slums’ en dan snapt mogelijk zelfs U waarom Bern en Zuerich wel en BA niet in de top tien staat. Maar dat is natuurlijk geen reden waarom uw boterham met tevredenheid minder zou moeten smaken. Ik wens U veel geluk, daar in de zonneschijn en de don’t worry, be happy mentaliteit.

  Scrutinizer [4] reageerde op deze reactie.

 4. @Vrijdag [3]:
  U begrijpt het punt niet:
  Een organisatie die Buenos Aires hoger rate dan Motevideo neme men niet serieus.

  Dus hen als uitgangspunt nemen om te zeggen dat pakweg Stockholm beter is dan Honolulu is onzin. Mercer heeft geen enkele autoriteit als ze een 100 keer zo ciminele stad 1 plaatstje boven de volgende zet.

  Verder slaat uw ad hominem nergens op.
  Het is hier winter, ook al scheen vandaag inderdaad de zon wel.
  En als er iemand is die nou net geen “don’t worry, be happy”-mentaliteit heeft, ben ik het wel.
  De redden tot emigreren was nl. de enorme worry m.b.t. de regio waar toevallig mijn wiegje stond en dat maakte me bepaald niet happy.
  Ik vrees nl. niets minder dan dat de crisis in Europa zal uitmonden in een burgeroorlog (*).
  Wie evenwel zijn kop in het zand steekt en in de EU blijft, juist die mag je een “don’t worry, be happy”-mentaliteit toedichten.

  Maar gezien u kennelijk graag googled moet u eens Stockholm en rellen ingeven. Daarna kan u dan de exercitie overdoen met Honolulu…

  Maar gezien uw fascinatie voor ellende, hier nog een berichtje uit uw geliefde Europa:
  http://www.express.be/joker/nl/platdujour/shisha-de-drug-van-de-griekse-arme/191027.htm

  (*) na het lezen van Great Wars and Great Leaders van Ralph Raico (de eerste 53 pagina’s volstaan), lijkt ook een traditionele oorlog tussen landen een zeer reele mogelijkheid. Immers de parallellen tussen nu en 100 jaar geleden (vooravond van WOI) zijn onthutsend. Alleen beseft bijna niemand dit omdat we op onze staatsscholen niks over de achtergronden van WOI hebben geleerd. Logisch ook: de feiten zouden de gewenste conclusie nl. teveel in de weg zitten. We moeten de overwinnaars wel als de goeden blijven zien, toch?
  En voor u de auteur alvast gaat besmeuren: neen, het is geen gefrustreerde Duitser, doch een Amerikaans historicus. En mocht u denken dat het dan vast wel een soort kukluxclanfiguur is met Nazi-sympathien, moet ik u opnieuw teleurstellen: de man is zelf joods en zijn eigen ouders zijn uit Europa gevlucht ten tijde van WOII.

  Vrijdag [7] reageerde op deze reactie.

 5. Trouwens… Mercer is helemaal lachwekkende immers

  “The cities — 221 in total — were evaluated on 39 factors including political, economic, environmental, personal safety, health, education, transportation and other public service factors”

  Volgens mij scoort Singapore op ELK van die factoren beter dan pakweg Brussel. Dus de weging van de factoren maakt niks uit want Singapore domineert across the board. Verklaar dan maar eens waarom ze 3 plaatsen lager scoren dan Molenbeek en de overige 18 gemeenten die tesamen Brussel vormen.

  Ik ken niet alle 24 steden boven Singapore maar van degene die ik ken is er m.i. simpelweg geen enkele beter.
  Enige nadeel van Singapore (behoudens de hitte en hoge vochtigheid) zijn de vastgoedprijzen. Het dagelijks leven is er voor Europese maatstaven dan weer goedkoop. Hoe dan ook, als de stad niet op nr. 1 staat, dan hoort ie minstens in de top 10 thuis.

  Verder schittert HK door afwezigheid, zelfs in de subcategorie Azie.

  Ach, Mercer, who gives a duck?

  Andre NI [6] reageerde op deze reactie.

 6. @Scrutinizer [4]: ik gebruikte die Mercer vooral om Andre aan te vallen met zijn eeuwige Anglofiele propaganda ten koste van continentaal Europa en ben eerlijk gezegd nauwelijks geinteresseerd in het wel en wee van Zuid-Amerikaanse bananenrepublieken. Het ging erom vast te stellen dat West-Europa al lang weer het eerste adres is op deze planeet en dat de heerschappij van voormalige Europese kolonie Anglosphere over Europa op zijn laatste benen loopt, ook als standaard anglofiele libertariers dat niet zo leuk vinden.

  Maar ik begrijp dat U de benen heeft genomen om een oorlog in Europa, die er inderdaad aan zit te komen, te ontlopen, ipv mee te vechten. Nou dat is dan fraai en erg libertarisch (NAP).

  Overigens ben ik de laatste om Ralph Raico te besmeuren. Als je de man goed leest, dan komen er gerede vragen op of het werkelijk wel zo is dat in 1945 ‘de goeden’ hebben gewonnen, zoals de overwinnaars weinig verrassend over zichzelf beweren. En als je dan ook nog eens boeken leest van auteurs als Lund, Scheil, Schulze-Rhonhof en Suvurov (allen te bestellen bij amazon) dan veranderen die vraagtekens in een vetgedrukt nee. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de holocaust. Nee, er staan een groot aantal mondiale omwentelingen voor de deur:
  – implosie VS
  – toenemende schaarste grondstoffen en einde econ. groei
  – het opdelen van het MO in een turkse en iraanse invloedsfeer na de val vh VS imperium
  – radikale herschrijving geschiedenis WW1 en WW2 oiv internet
  – de vorming van een strategisch alliantie EU en Rusland oa tbv contaiment China
  – Europa gaat weer domineren zoals gedurende de vier eeuwen voorafgaande aan 1939

  En geen Andre die daar iets aan kan doen met zijn guitige videootjes 😉

  Paul Verhaegh [8] reageerde op deze reactie.

 7. @Vrijdag [7]: Merk op dat in de top 5 van Europa maar liefst twee Zwitserse steden staan en twee Duitse provinciesteden. Waarom staan Amsterdam, Hamburg, Berlijn, Brussel en Parijs niet in de top vijf? Dat zijn toch vanouds de knuffelsteden van de o zo hippe ‘progressieven’?

  Een ander opmerkelijk feit is dat de top vijf van Noord-Amerika voor 100% bestaat uit Canadese steden. Dat onderstreept dat de VS – anders dan in de jaren 50 en 60 – niet meer het beloofde land is voor de Europee expat.

  Vrijdag [9] reageerde op deze reactie.
  Vrijdag [10] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.