LincolnOpperdienaar: Dus jullie denken dat de roverheid het om jullie geld te doen is?

Vrijspreker: Ja, ze bedreigen je toch als je ze je geld niet stuurt?

Opperdienaar: Als het de roverheid om bezittingen verzamelen zou gaan, waarom zijn er dan ‘burning pits‘ in Irak waar ze net aangekomen spullen in de fik steken om weer nieuwe te bestellen? Geen reserveband voor je truck? Steek die truck van 80.000$ maar in de fik en bestel een nieuwe. Ik bedoel als het de roverheid om bezittingen zou gaan, dan zouden ze misschien wel nieuwe spullen kopen van belastinggeld, maar niet de oude vernietigen. We brengen ook karrenvrachten met belasting naar de Griekse/Spaanse/Portugese/Ierse roverheden. Daar zien we nooit meer wat van terug. Het is ook niet zo dat dit als een verrassing voor ons komt.

Vrijspreker: Dat is inderdaad vreemd. Ze vernietigen een hoop kapitaal, inclusief dat ze zelf onder hun controle hebben. Waar gaat het ze dan om?

Opperdienaar: Het gaat ons voornamelijk om macht. Wij smijten het geld van de belastingslaven weg, niet omdat we hopen er iets voor terug te krijgen dat ons gelukkig maakt. We vinden het gewoon fijn dat er mensen naar onze pijpen dansen. Aan de ene kant de bedrijven die bij ons om contracten en bailouts bedelen, aan de andere kant om belastingslaven die om aftrekpostjes zeuren. Eigenlijk zijn we teleurgesteld als de belastingslaaf niet in verzet komt en steeds maar weer meer geld blijkt te kunnen ophoesten en van minder geld te kunnen rondkomen. We genieten van zijn hulpeloze werkbijtjes die maar beweren dat het vrijwillig is.

Vrijspreker: De meeste mensen vinden je ook ongeloofwaardig als je zegt dat roverheden ook gewoon een winstmotief hebben.

Opperdienaar: Dat komt omdat we dat ook niet hebben en dat voelen ze. We maken bergen verlies, al honderden jaren is de prijs van wat we leveren lager dan wat we consumeren, we zijn een machine die constant dingen van veel waarde voor veel mensen omzet in dingen van geringe waarde voor de meeste mensen.

Vrijspreker: Als je mensen vraagt, waarom ze denken dat roverheden geen winstmotief hebben, dan zeggen ze meestal dat in hun statuten staat dat de de bevolking moeten dienen en dat bedrijven in de statuten hebben dat ze winst moeten maken.

Opperdienaar: Natuurlijk, als je onderdanen vraagt om uitleg, krijg je meestal de propaganda te horen die je er zelf hebt ingestopt.

Vrijspreker: Wat is dan het doel?

Opperdienaar: Het doel is om onderdanen te zien lijden als wraak voor hun vroegere eigen lijden. Maar dit is een motief waarvan de heerschers zich niet bewust zijn en daarom zijn ze er ook zo goed in om het te bereiken.

12 REACTIES

 1. Geld heeft maar één doel: sturen van arbeid. Degenen die de geldhoeveelheid bepalen zijn dan ook feitelijk de meesters van de slaven. Overheden zijn niets anders dan een vorm van organisatie om dat af te dwingen (wetten die gedrag sturen, monopolie op geweld, alternatieve geldsystemen worden niet toegestaan). Schulden houden die overheden aan de leiband. Door de schijn van democratie en sluw de illusie van vrijheid op te houden, houd je de massa stil.

 2. Het is dan wel zo dat de staat als organisatie geen winstmotief heeft, maar veel van de mensen die deel van de overheid uitmaken gaat het er wel om er zelf financieel beter van te worden.
  Al zal het gevoel van macht ongetwijfeld een rol spelen, het is volgens mij toch voor een groot deel om het geld te doen. Waarom anders die riante wachtgeldregelingen en al die ex-ministers die een dikbetaald baantje krijgen bij een bank, boekhouder of weet ik waar.

  pcrs [3] reageerde op deze reactie.

 3. @pcrs [3]:

  Ja goede vraag. Ik denk dat de reden dat er zoveel geld wordt verspilt een combinatie is van onwetendheid, onverschilligheid en sadisme. De ene opperdienaar is natuurlijk de andere niet. 🙂
  En natuurlijk omdat ze bang zijn door het volk te worden afgerekend bij de volgende verkiezingen (in het geval van representatieve democratie) als ze direct pleiten voor meer salaris voor hunzelf.

  pcrs [5] reageerde op deze reactie.

 4. @Joop [4]: Wat ook een vraag blijft voor de mensen die denken dat het de heersers om het geld van de onderdanen gaat is: Waarom vernietigingskampen? Ongeveer 200 miljoen mensen zijn vermoord door hun eigen overheden in de 20ste eeuw. Dit waren mensen die uit te buiten waren geweest als slaven, maar die gewoon vernietigd werden.
  Vrije sector slaven werden ingezet om katoen te plukken en voor allerlei andere klusjes, maar roverheidsslaven werden vernietigd voordat ze volledig uitgebuit waren.

 5. Het gaat wel degelijk om geld. Dat houdt het (macht) apparaat draaiende. Dat zoveel geld naar zuid-europa gaat is om het systeem in stand te houden, een noodzakelijkheidje. Het verspillen en vernietigen van waarde is volgens mij alleen maar een bewijs van hoe decadent het zootje inmiddels is. Als voorbeeld de recente GigaPica van een incassobureau in dienst van de opperdienaar. http://gigapica.geenstijl.nl/2013/06/boetes_zijn_een_lucratieve_business.html

  pcrs [7] reageerde op deze reactie.

 6. Toch vreemd dat ze van die Burning Pits zouden hebben. Het leveren van artikelen is iets wat niet des overheids is maar juist iets waar bedrijven ook wel hun partij zouden kunnen meeblazen. Je kunt van alles op maat bestellen maar als een overheid zich er mee bezig houdt gaat dat stukje vakkennis opeens verloren.

 7. Verzekering : verplicht.
  Stel, de premie is 100 euro p.m.
  En stel, dat degenen die dit dit niet kunnen betalen, 80 euro zorgtoeslag krijgen. Waarom maken ze de premie dan niet 20 euro ?

  Dit geld voor al die zorgtoeslag moet eerst worden afgepakt van burgers. En voordat het uitgekeerd kan worden, zal het ergens op een bankrekening geparkeerd moeten worden. De overheid pakt dus rente over astronomische bedragen.

  Maar de overheid verdient ook aan “wanbetalers”. Deze moeten, voor onbepaalde tijd, maandelijks de zg. “bestuursrechtelijke premie” (= boete) van 4 tientjes overmaken naar de nationale boetefabriek CJIB.

  300.000 wanbetalers brengen zo maandelijks 12 miljoen euro in het laatje. De overheid pakt hiermee 144 miljoen euro op jaarbasis.

Comments are closed.