Roverheid_wapenAls je gekozen hebt om in alle vrijheid te willen leven, en je wordt zelfstandig ondernemer, dan weet je dat er veel overheidsbeperkingen en verplichtingen bij komen; waar je uiteraard niet om gevraagd hebt, en niet op zat te wachten.

 

Je moet bijdragen aan een collectief systeem dat anderen bedacht hebben, maar als je oud bent, wat gepaard gaat met gebreken, dan ontdek je wat het voor jou betekent.

Als je in een verpleeghuis komt dan kun je alles inleveren, maar heb je wat gespaard dan is er een groot risico dat ook nog door de overheid  onteigend gaat worden.
Na meer dan 50 jaar werken en miljoenen aan de overheid betaald te  hebben,  ontvang je dan als dank een belastingaanslag, een afrekening, en als je niet op tijd betaalt, volgt er een dwangbevel in naam de Koningin. Ondanks dat je altijd op tijd bijgedragen hebt, dat maak geen enkel verschil.

Als liberaal  heb je daar op een gegeven moment moeite mee, wat je kiest voor een maatschappij waarin ieder mens soeverein is: ieder mens heeft het recht zijn leven te leiden zoals hij zelf wil, zolang hij datzelfde recht van ieder ander respecteert.
En juist dat recht om wel of niet bij te dragen aan een collectief is niet vrijwillig maar verplicht opgelegd door anderen, die de democratie als een ultieme oplossing zien.
Onder deze mom worden veel mensen in onze maatschappij onderdrukt!
En zo voel ik het vandaag de dag ook, en met het plaatsen van artikeltjes is mijn wens dat mensen na gaan denken over waar ze mee bezig zijn.

Want de wijze waarop het land bestuurd wordt, voelt voor een vrije ondernemer aan als een onderdrukking.
Wij hebben allemaal het recht om soeverein te zijn, en daar gaan bestuurders klakkeloos aan voorbij !!!

 Ingezonden door Reiny

3 REACTIES

 1. De overheid zijn de boeren, en U bent het vee.
  That’s all!!

  Vrede,
  Zé.

 2. Ten eerste, natuurlijk vreemd wanneer je net zoveel als iedereen hebt bijgedragen (of in een hogere schaal van de inkomstenbelasting zelfs nog iets meer) maar toch niet hetzelfde recht hebt opgebouwd.

  En dan, wat je ZELF gespaard hebt (en waar je ook al belasting over hebt betaald) voor die leuke wereldreis of voor je nalatenschap, wordt dan afgepakt. Dan zegt men dat al die jaren premie eigenlijk de kosten van die verzorging helemaal niet dekken. Vreemd dat dan diegenen die wel hebben gespaard de sjaak zijn.

  Nee, je moet dus of helemaal niets hebben en hopen dat er over een dikke 30 jaar, wanneer jij aan de beurt bent, er nog iets als verzorging bestaat, of je moet zo schandalig veel verdienen dat je dan gewoon alles zelf kunt betalen (privé verpleging, chauffeur etc.). De traditionele aanpak, waar de familie voor elkaar zorgde is zo vorige eeuw…

 3. Juist dit soort artikeltjes helpen de ogen te openen. Ga er mee door. Je zou eigenlijk op daken moeten gaan staan schreeuwen: De overheid is het probleem, niet de oplossing…

Comments are closed.