Heel normaal dat de belastingdienst omgekeerde bewijslast hanteert, heel normaal dat normale rechtsgang voor zwartspaarders niet telt en heel normaal dat vanwege terrorisme? Privacyrechten geschonden worden. Gelooft u nog steeds in de verantwoordelijke overheid, gebaseerd op democratie? Sla dan dit stukje en deze site over en slaap rustig door in uw steeds kleinere cel.Steeds weer komen er inconsequenties in het systeem naar boven, steeds weer zien we dat macht corrumpeert en meer macht meer corrumpeert. Het schaamlapje van algemeen belang wordt steeds vaker misbruikt, maar wat er met PRISM boven water komt is weer een nieuw dieptepunt in onze vrijheid.

In de US blijkt de veiligheidsdienst NSA, overal en alle internet en telefoons af te luisteren. Het excuus van Obama is wel interessant, ‘ja dat doen we tegen het terrorisme, maar vrees niet dat doen we niet bij Amerikanen want in de VS mag dat niet volgens de wet’.

Hallo roep ik van uit mijn barak, dus wat jullie eigen wetten verbieden, mag je wel in het buitenland doen? Een interessante interpretatie van het internationaal recht. Niet dat ik het daar nou zo mee eens ben, maar het is wel interessant wat hij in de VS naleeft, er buiten blijkbaar niet hoeft. Geeft te denken hoe er met uw rechten,  legeracties en drones etc in het buitenland wordt omgegaan.

Geeft ook te denken wat de waarde van een geallieerde is of wat we kunnen verwachten van al die bankgegegevens, reis info en nu dus internet en e-mail verkeer dat we aan de Amerikanen moeten overleggen of laten stelen.

We kunnen het hier niet vaak genoeg roepen, geloof toch niet in de goedheid van de overheid, wees toch niet zo naief dat zij weten wat goed voor u is en denk zelf na ipv dat een collectief bepaalt wat u moet doen.

Ik hoop dat ik dit nog enige tijd mag schrijven!

En dat u deze site verder bekend maakt, want alleen als we verder groeien en op dit soort boevenstreken wijzen, en oplossingen aandragen, maken we enige kans om dingen uit te stellen en niet in volledige slavernij te eindigen.

7 REACTIES

 1. Zo triest hoe er met onze rechten wordt omgegaan. En steeds hetzelfde excuus: in het belang van uw veiligheid! (?) 9/11 is gecreëerd om ons verder tot slaaf te maken. Maar de goegemeente blijft het pikken. Wat kun je dan nog?
  Kom in opstand, voordat het echt te laat is! Protesteer daar waar het mogelijk is.

 2. Met alle respect, maar we moeten ons niet blindstaren op de overheid als bron van alle maatschappelijke kwaad. Op alle gebieden waar de private sector de burger niet, niet voldoende, niet efficiënt of niet eerlijk kan dienen, is ingrijpen door de overheid gewenst.

  Om machtsmisbruik te bestrijden moeten we niet verlangen dat de taken van de overheid worden teruggedrongen. Hiermee zouden we het kind met het badwater weggooien. We moeten ons juist hardmaken voor veel betere democratische controle op de overheidsinstituten zoals het koningshuis (denk aan Bilderberg), het Ministerie van Buitenlandse Zaken (denk aan alle geheime internationale affaires), de politie, de legertop, de AIVD, enzovoorts.

  Daarvoor is het van wezenlijk belang democratische controle te krijgen op de reguliere pers, die momenteel nog volkomen gedomineerd worden door het groot-kapitaal en de plutocraten. Als de pers onder één hoedje speelt met de economische elite, dan zal het volk nooit eerlijk en adequaat geïnformeerd worden over de machtsverhoudingen en de corruptie aan de top.

  Hub Jongen [3] reageerde op deze reactie.
  Igor [6] reageerde op deze reactie.

 3. @Pasparal [2]:
  ” Op alle gebieden waar de private sector de burger niet, niet voldoende, niet efficiënt of niet eerlijk kan dienen, is ingrijpen door de overheid gewenst.”

  Interessant! Ik ken geen enkel gebied waar vrije mensen niet eerlijk andere burers kan dienen.
  Ook ken ik geen enkel gebied waarop een overheid mensen wel eerlijk kan dienen. Alles wat die overheid doet, gaar gepaard met geweld tegen een deel van de menshid

 4. Mwah. Een kleine overheid kan een welvarende, veilige en relatief veel vrijheid bevattende samenleving opleveren. Maar zonder een systeem dat de groei van de overheid actief tegengaat zal het altijd uit de hand lopen. Zwitserland heeft misschien van alle bestuursvormen nog wel de beste, en dat gaat inderdaad democratisch. Maar de vraag is of bestuur uberhaupt wel nodig is voor een samenleving? Kunnen mensen echt niet in anarchie leven?

  Andre [5] reageerde op deze reactie.

 5. @Bubbelprikker [4]:

  De Zwitsers met wie ik praat zijn nogal argwanend richting hun federale overheid; wetten en regelingen van de EU worden nogal eens overgenomen naar het schijnt. Een snelle duckduckgo (het nieuwe anonieme googelen op duckduckgo.com) op “EU law implementation Switzerland” levert nogal wat info dienaangaande op.

 6. @Pasparal [2]:
  “Daarvoor is het van wezenlijk belang democratische controle te krijgen op de reguliere pers, die momenteel nog volkomen gedomineerd worden door het groot-kapitaal en de plutocraten.”

  Democratische “controle” over de pers?
  Ben je nou helemaal besodemietert?!

  Lees nou wat je zegt, vrijheid door controle, dat kan toch helemaal niet joh

 7. Nu begrijp ik waarom wetenschappelijke doorbraken vaak tegelijkertijd maar op verschillende plaatsen op de aardkloot plaatsvinden. Één ‘denkt’ en de ander ‘googled’.

Comments are closed.